Vujošević je prišao Vestermanu i pitao – Ko je Lovernj? VIDEO

Izvor: B92, 01.Mar.2021, 17:34

"Vujošević je prišao Vestermanu i pitao – 'Ko je Lovernj?'" VIDEO

Košarkaš Žalgirisa Žofre Lovernj govorio je o periodu provedenom u Partizanu.

Prvi stranac kapiten crno-belih prisetio se vremena u Partizanu pod vođstvom trenera Duška Vujoševića.

Otkrio je i kako je bilo raditi sa trofejnim trenerom, ali i kako je došlo do saradnje sa Partizanom.

"Vujošević je došao do Lea Vestermana (eks košarkaš Partizana i Lovernjov najbolji prijatelj prim. aut) i pitao ga ko je 'Žofre Lovernj'. Vujošević je hteo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čuje kakav sam čovek, a ne košarkaš. Voleo me je", počeo je Lovernj u klupsku televiziju Žalgirisa.

Poznato je i da je Vujošević imao specifične metode rada.

"Voleo je da ima ključeve stana od igrača da bi ih proveravao da li spavaju ili izlaze. Sa ove distance, mislim da je u pravu, lako se izgubi glava kada si mlad igrač".

Priznao je i da se zaljubio u Partizan kada ga je gledao na Fajnal-foru Evrolige 2010, tri godine posle čega će doći u Beograd.

"Bio sam dva meseca u Valeniji, Perasović je bio trener i govorili su mi da ću potpisati do kraja sezone, ali to se nije desilo. Ugovor mi je istekao i onda nisam znao šta da radim. Nisam mogao da se vratim u Francusku, gde sam mogao da igram drugu ligu, pa mi je Partizan bio jedini opcija. Partiza, vau... To je životna prilika koja može sve da promeni i mislim da sam pogodio".

Dotakao se i navijača...

"Kod njih je strast luda i to ne može da se opiše. Došao sam iz zemlje u kojoj niko ne mari za košarku, a onda vidiš da te prepoznaju na svakom koraku. Posle partizana nije bilo lako igrati bilo gde, nemaš takav osećaj".

Igrački kadar crno-belih je bio veoma jak.

"Imali smo Milosavljevića, Vestermana, Lučića, Bertansa, Pavlovića, Tepića, Milutinova, Gordića... U to vreme nismo bili svesni svog kvaliteta. Bili smo mladi, ali sada kada pogledate to je neverovatan tim", zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.