Vujošević: Teško protiv zone i Bobija

Izvor: Mondo, 09.Feb.2013, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Teško protiv "zone" i Bobija

Trener Partizana izjavio da je gorostasni centar Mega Vizure "potpuno promenio psihologiju" njegovih centara. Milojević: "Ispunili smo cilj".

Dejan Milojević ipak se dobro pretvarao kada je u četvrtak rekao da njegov tim nema šanse da pobedi Partizan mt:s. Ili je tom prilikom bio u ogromnoj zabludi.

Mega Vizura 38 minuta je igrala potpuno izjednačenu utakmicu sa prvakom države i braniocem Kupa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ono što je na papiru smatrano senzacijom, nije bilo daleko od pretvaranja u realnost.

"Pohvalio bih mladi tim Mega Vizure. Njima je bilo lakše da se pripreme za ovu utakmicu, jer nisu imali imperativ pobede. Nama je bilo teško da 35 minuta napadamo njihovu zonsku odbranu, pre svega psihološki teško. Boban Marjanović je odlično kontrolisao reket i potpuno promenio psihologiju naših centara", izjavio je Duško Vujošević.

Na listi stvari koje crno-beli nisu odradili u skladu sa zahtevima trenera bila je i odbrana u prvom poluvremenu polufinala, pogotovo na plejmejkeru Vasiliju Miciću.

"Imali smo velikih problema u toj fazi igre. Dozvolili smo Miciću da nam ubaci 15 poena, uglavnom iz individualnih akcija".

Vujošević nije želeo da spekuliše ishodom drugog meča, između Radničkog i Crvene zvezde Telekom.

"Nestrpljivi smo da saznamo ko će nas čekati u borbi za trofej", okrenuo se utakmici zakazanoj za nedelju u 21.00.

Dejan Milojević sa svojom ekipom je propisno namučio nekadašnjeg učitelja.

"Ispunili smo cilj postavljen pre turnira - predstavili smo se u lepom svetlu i pokazali zašto smo lideri srpskog prvenstva. Imali smo šansu da pobedimo sve do nekoliko minuta pre kraja", rekao je trener Mege i nekadašnji kapiten crno-belih.

Nešto lošiji defanzivni skok i organizacija napada u drugom poluvremenu bili su elementi koji su Zemunce zaustavili na putu do velikog trijumfa.

"Znali smo da je Partizanu najjače oružje ofanzivni skok, ali tu nismo odradili najbolji posao,jer je zagrađivanje reketa jedna od mana odbrane koju smo igrali. Takođe se nismo najbolje snašli na njihov presing".

Milojevića su Grobari po završetku utakmice ispratili aplauzom i skandiranjem "Miloje, Miloje".

Ljubav je obostrana.

"Želim Partizanu da osvoji Kup. To je klub za koji i dalje navijam, naravno, pored Mege".

(izveštač MONDA iz Kragujevca Ivan Bogunović)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.