Izvor: Politika, 09.Apr.2014, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Praktično sam ušao u rat sa državom

Trener „crno-belih” košarkaša i predsednik JSD Partizan Duško Vujošević rekao je kako „očigledno nije sasvim tačan” podatak koji je iznosio o „Telekomovom” sponzorstvu Fudbalskom klubu Crvena zvezda i da je malo neoprezno izašao s njim. Njegova tvrdnja je bila da je reč o ugovoru na tri miliona evra godišnje, a pokazalo se da je petogodišnji sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ukupno vredan 2,2 miliona.

Povodom najave prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da će Zvezda i Partizan ubuduće dobijati manje novca od države je izjavio:

– Za to je odgovoran onaj ko ukida pare. Privatizacija klubova bi trebalo da bude postepena, ne da Partizan kupi neko ko nije „partizanovac”. Klub koji vodim je postao talac mojih reči. Praktično sam ušao u rat sa državom, sam, sa vrlo malo pomoći i od ljudi iz Partizana – rekao je, pored ostalog, Vujošević.

Na klupskoj medijskoj konferenciji, Vujošević je konstatovao da direktor Takmičenja Košarkaške lige Srbije Dragan Gogić „nije puno pogrešio” što ga je suspendovao na dva meča zbog pretnji, vređanja i ostvarenog fizičkog kontakta sa sudijom Glišićem prilikom isključenja na meču sa Radničkim u Kragujevcu:

– Sudije nisu dobile slabe ocene zbog suđenja, nego zato što je Partizan pobedio. Delegat je posle utakmice rekao da je trebalo da isključe i Todorića i da dosude još četiri, pet ličnih grešaka Partizanu. Sa određenom dozom nesigurnosti smo ušli u takmičenje, počev od načina na koji je izabrano rukovodstvo Lige, sa drastičnim mešanjem politike u sport. U celoj ovoj situaciji nisam mogao da ostanem miran, neka sam kažnjen. Neće na dobro da izađe.

----------------------------------------------

Partizan u petak sa Galatasarajem

Košarkaška Evroliga

Top 16, 14. kolo

E grupa

Fenerbahče – Efes    19

Barselona – Laboral kuća    20.45

Olimpijakos – Panatinaikos         20.45

Unikaha – Armani    petak

F grupa

Lokomotiva – Bajern            18

Makabi – CSKA        20.05

Žalgiris – Real       petak

Galatasaraj – Partizan NIS           petak, 19

Napomena: među osam su se plasirali Barselona, Armani, Panatinaikos, Olimpijakos, Real, CSKA i Makabi. Za poslednje mesto konkurišu u F grupi Galatasaraj i Lokomotiva (isti broj bodova).

G. K.

objavljeno: 09.04.2014.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Čović: Nećemo u blato sa dotičnim

Izvor: Press, 10.Apr.2014, 11:31

Ima šta da kaže! Iako je na najave Aleksandra Vučića da će večiti ubuduće dobijati manje novca od države već reagovao pre gostovanja prvog potpredsednika Vlade u ostavci na RTS u utorak uveče, prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović juče je imao novi komentar:. - Posle veoma preciznih...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.