Vujošević: Pokazaćemo sutra koliko smo napredovali

Izvor: Studio B, 08.Nov.2012, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Pokazaćemo sutra koliko smo napredovali

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da će meč protiv nemačkog Bamberga u petom kolu Evrolige biti jedan od najtežih u sezoni, jer se radi o direktnom konkurentu za plasman među 16 najboljih ekipa.

"Još ranije sam rekao da u našoj grupi postoji praktično minitakmičenje između >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Partizana, Bamberga i Lijetuvas Ritasa, za plasman u drugu fazu. Bilo koji rival u Evroligi ima kavlitet, nema slabih timova", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali "Pionir". 

Crno-beli su izgubili sve četiri prethodne utakmice u Evroligi, mada je Vujošević istakao da ekipa dobro radi i da je napredak evidentan. "Mislim da ćemo već sutra dobiti priliku da pokažemo koliki je to napredak. Tačno je da postoji opterećenje zbog toga što moramo da pobedimo, ovo je mlada ekipa i eventualna greške koje budu pravili su moja odgovornost. A ako pobedimo, zasluga će biti njihova", naveo je on. 

Trener crno-belih je rekao da dobro poznaje narednog rivala. "Bamberg je i napravio ekipu s ciljem da se plasira medu 16 najboljih. Imaju iskusnu spoljnu liniju i perspektivne centre, a prva zvezda im je Nahbar. Ne treba zaboraviti ni da su protiv CSKA vodili skoro 35 minuta, kao ni to da su pobedili Lijetuvas", rekao je Vujošević. 

On je naveo da ni u sutrašnjoj utakmici nece moći da računa na povređenog Bogdana Bogdanovića i ocenio da će Partizanu za siguran plasman u drugi krug biti dovoljne četiri pobede do kraja prvog kruga. Bek Partizana Danilo Anđušić istakao je da crno - beli neće imati problem da na sutrašnjoj utakmici ponesu breme favorita.

"Očekuje nas verovatno, najvažnija utakmica do sada u sezoni. Bamberg je pokazao da je odlična ekipa, a već duže vreme igraju zajedno i sigurno neće doći u Beograd da se predaju. Ipak, verujem da ćemo uz podršku navijača doći do važne pobede", rekao je Anđušić. 

On je napomenuo da je ekipa pokazala da može da se nosi sa pritiskom. "Pritisak postoji, ali smo ove sezone već na mečevima u Podgorici i Splitu pokazali da umemo da se nosimo s tim", zaključio je Anđušić. 

Utakmica 5. kola D grupe Evrolige između Partizana i Bamberga igra se u petak od 20,45 u hali Pionir.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.