Vujošević: Nadmašili ciljeve, bravo deco!

Izvor: Mondo, 27.Apr.2013, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Nadmašili ciljeve, bravo deco!

Trener Partizana vratio pehar ABA lige u Humsku, ali je naglasio da trofej nije bio zacrtan kao cilj u ovoj sezoni. Čestitao svojim igračima koje je istakao kao najveće junake.

Partizan mt:s je pobedom protiv Crvene zvezde u finalu Fajnal fora u Laktašima osvojio šestu titulu u ABA ligi, a Duško Vujošević petu sa crno-belima. Trofejni stručnjak "preskočio" je samo slavlje pre dve godine u Ljubljani.

Ponosan na svoje igrače u prvi plan je istakao njihove >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << godine i činjenicu da su osvojili trofej, uprkos tome što na početku sezone u regionalnom takmičenju nisu imali za cilj prvo mesto, pa ni plasman u Evroligu.

"Ovo je moralo da bude teška utakmica. Oba tima su dobar deo posla završila u polufinalu. Finale sa Zvezdom donosi imperativ i težinu kao što smo imali u polufinalu. Nama je to važnije od svega. Zvezda je psihološki ušla manje opterećena u duel. Možda sam previše motivisao ekipu, pa u prvom delu nismo ništa ubacili, a posebno me brinuo skok. Oni su imali mnogo više uhvaćenih lopti", kratko se osvrnuo na meč trener Partizana.

Na konferenciji za medije posle dobijenog "večitog" derbija, Vujišević se pojavio prilično smiren, ali je ponovio neke reči izrečene više puta.

"Većina onih analitičara koja je tvrdila da je Partizan izabrao pogrešan momenat da podmladi tim, drastično... Stvarno je bio rizičan potez, trebalo je mnogo hrabrosti i vere, mada su ovi momci svojom ljubavlju prema lopti i želji da naprave dobre karijere, izazvali ljubav navijača prema njima. Mi nismo obećali trofeja, ali su se dogodili. Nadam se da to nikoga posebno ne pogađa. Igrači su primili samo četiri plate, a jedan pet, ja sam dobio jednu platu... Ova ekipa je nacionalno blago. Ako se pojačamo na nekim mestima, to je onda stvarno koncept na koji mora da se gleda puno šire od klupskih boja", poručio je Vujošević.

On je iskoristio priliku da se zahvali sponzirima koji su pomogli Partizanu.

"Koristim ovu priliku da se zahvalim Telekomu, NIS-u i Dunav osiguranju. Od njih se finansira klub, jer vrlo malo imamo drugih sponzora. Ne 'reketiramo' nikog i nadam se da će ovaj rezultat da bude uzork da se neki ljudi sretnu sa razumom. Ja mogu da ostanem na jednoj plati, ali mora da se pomogne ovoj deci", naglasio je strateg crno-belih.

Vujošević je imao samo lepe reči sa domaćina turnira i Igokeu.

"Bez obzira na to što je Partizan osvojio titulu, objektivno najveći uspeh je napravila Igokea, koja je uspela da bude prva u ligi u trenutku kada smo svi mislili da ta pozicija donosi Evroligu. Ako nastavi ovako da radi, a imaju sve mogućnosti, izgradiće se u stabilan kolektiv i to im stvarno želim".

Srpska košarka je i ove sezone bila dominantna u regionu.

Velika stvar za srpsku košarku je to što su tri i po ili četiri srpska kluba igrala Fajnal for. Nisam nacionalista, ali taj podataka govori da je košarka u Srbiji nacionalno blago. Danas nije bilo većih incidenata, ugledali smo se na odbojku gde funkcioneri i treneri dobro sarađuju", završio je Duško Vujošević.

(MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.