Vujošević: Meč sa Barsom duel Davida i Golijata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2010, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Meč sa Barsom duel Davida i Golijata

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je uoči utakmice poslednjeg, šestog kola E grupe Top 16 faze Evrolige protiv španske Barselone da su Katalonci trenutno najkvalitetniji tim u Evropi i da bi se desila senzacija ukoliko ne bi osvojili titulu prvaka Starog kontinenta.

"Radi se o sjajnoj ekipi koja ima sve ono što je neophodno za osvajanje trofeja - veliki fond kvalitetnih igrača, odlično uklopljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sistem i sjajnu atmosferu", rekao je Vujošević i podsetio da su "crno-beli" u spektakularnoj predstavi u "Pioniru" naneli jedini evroligaški poraz Barseloni ove sezone.

Susret u "Blaugrani" trofejni stručnjak je uporedio sa biblijskom borbom Davida i Golijata, dodavši da "ne bi bilo dobro kada bi još Davidu ruke vezali."

"Neshvatljivo mi je da je Evroliga za naš meč sa Barselonom delegirala dva grčka arbitra, ako se ima u vidu da se Partizan bori sa Marusijem za plasman u četvrtfinale. Ne bi bilo dobro ako je to greška, a još gore je ako je u pitanju nečija tendencija", poručio je Vujošević.

On je naglasio da će Barselona biti izuzetno motivisana da se revanšira Partizanu, napomenuvši da je Kataloncima jako teško pao poraz od najtrofjenijeg srpskog kluba pre mesec dana.

"Znamo šta nas čeka u Barseloni. Voleo bih da Panatinaikos odigra protiv Marusija pošteno kao u Beogradu prošle sedmice", istakao je Vujošević, koji će za duel sa španskim prvakom moći da računa na sve igrače.

Ukoliko ne uspeju da prirede senzaciju i trijumfuju u Barseloni, "crno-belima" će za prolazak među osam najboljih ekipa u Evroligi biti neophodan trijumf izabranika Željka Obradovića u gradskom derbiju.

"Pošto će se meč u Atini završiti neposredno pred početak našeg okršaja u Barseloni, znaćemo na čemu smo. Iskreno, voleo bih da Panatinaikos pobedi, pošto bi nas to rasteretilo. Bez obzira na ishod meča u Atini voleo bih da protiv Barselone odigramo maksimalno motivisano", napomenuo je Vujošević.

Centar Aleksandar Marić istakao je da se "crno-beli" neće previše osvrtati na duel između Marusija i Panatinaikosa i dodao da će biti skoncetrisani na svoje obaveze.

"Očekuje nas težak zadatak. Na meni je da izdržim sudare sa njihovim atipičnim centrima Bonifasom N'Dongom i Franom Vaskezom, kao i sa izuzetno snažnim Erazemom Lorbekom", zaključio je Marić.

Utakmica Barselona - Partizan igra se 11. marta od 20.45 časova u dvorani "Blaugrana" u Barseloni.

Olako se donose odluke o formatu NLB lige

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je danas da rukovodeći ljudi regionalne NLB lige olako donose odluke o formatu i broju učesnika tog takmičenja.

"Cesto se menjaju odluke, dok se pritom stiče utisak da nas trenere niko ništa ne pita o tome, iako smo mi najviše zainteresovani za broj utakmica i treninga u sezoni. Ukoliko ostane na snazi odluka prema kojoj će se i sledeće sezone u NLB ligi takmičiti 14 klubova, onda je domaća Superliga sa deset učesnika nezamisliva", istakao je Vujošević.

Prema njegovim rečima, glavni problem regionalnog takmičenja nije broj učesnika, već "nepravedna podela upravljačkih i vlasničkih prava", koja je napravljena "na štetu srpskih predstavnika".

Komentarišući želju češkog Nimburka da sledeće sezone nastupi u NLB ligi, Vujošević je naglasio da taj potez uprave stalnog učesnika Evrokupa pokazuje kakav ugled ima regionalno nadmetanje u Evropi.

"Očigledno je da većina klubova sa prostora bivše Jugoslavije ima velikih problema sa finansijama i da jedino kvalitetno regionalno takmičenje može, donekle, da uspori veliki odliv mladih igrača", zaključio je Vujošević.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.