Vujošević: Meč protiv Bamberga biće jedan od najtežih

Izvor: Press, 08.Nov.2012, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Meč protiv Bamberga biće jedan od najtežih

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da će meč protiv nemačkog Bamberga u petom kolu Evrolige biti jedan od najtežih u sezoni, jer se radi o direktnom konkurentu za plasman među 16 najboljih ekipa

- Još ranije sam rekao da u našoj grupi postoji praktično minitakmičenje između Partizana, Bamberga i Lijetuvas Ritasa, za plasman u drugu fazu. Bilo koji rival u Evroligi ima kavlitet, nema slabih timova - rekao je Vujošević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
Crno-beli su izgubili sve četiri prethodne utakmice u Evroligi, mada je Vujošević istakao da ekipa dobro radi i da je napredak evidentan.

- Mislim da ćemo već sutra dobiti priliku da pokažemo koliki je to napredak. Tačno je da postoji opterećenje zbog toga što moramo da pobedimo, ovo je mlada ekipa i eventualna greške koje budu pravili su moja odgovornost. A ako pobedimo, zasluga će biti njihova - naveo je on.

Trener crno-belih je rekao da dobro poznaje narednog rivala.

- Bamberg je i napravio ekipu s ciljem da se plasira medu 16 najboljih. Imaju iskusnu spoljnu liniju i perspektivne centre, a prva zvezda im je Nahbar. Ne treba zaboraviti ni da su protiv CSKA vodili skoro 35 minuta, kao ni to da su pobedili Lijetuvas - rekao je Vujošević.

On je naveo da ni u sutrašnjoj utakmici nece moći da računa na povređenog Bogdana Bogdanovića i ocenio da će Partizanu za siguran plasman u drugi krug biti dovoljne četiri pobede do kraja prvog kruga.

Bek Partizana Danilo Anđušić istakao je da crno - beli neće imati problem da na sutrašnjoj utakmici ponesu breme favorita.

- Očekuje nas verovatno, najvažnija utakmica do sada u sezoni. Bamberg je pokazao da je odlična ekipa, a već duže vreme igraju zajedno i sigurno neće doći u Beograd da se predaju. Ipak, verujem da ćemo uz podršku navijača doći do važne pobede - rekao je Anđušić.

On je napomenuo da je ekipa pokazala da može da se nosi sa pritiskom.

- Pritisak postoji, ali smo ove sezone već na mečevima u Podgorici i Splitu pokazali da umemo da se nosimo s tim - zaključio je Anđušić.

Utakmica 5. kola D grupe Evrolige između Partizana i Bamberga igra se u petak od 20,45 u hali Pionir.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Evroliga

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujošević: Koliko smo napredovali

Izvor: RTV Pink, 08.Nov.2012

. . . Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da će meč protiv nemačkog Bamberga u petom kolu Evrolige biti jedan od najtežih u sezoni, jer se radi o direktnom konkurentu za plasman među 16 najboljih ekipa.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.