Vučić: Privatizacija neophodna, da se ne bi više vodila politika u sportu!

Izvor: Press, 15.Jun.2014, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Privatizacija neophodna, da se ne bi više vodila politika u sportu!

U emisiji „Stav Srbije“ na televiziji „Prva“, Vučić je komentarišući incidente na jučerašnjoj utakmici košarkaških klubova "Partizan" i "Crvena zvezda" rekao da srećom nije gledao sinoćnu utakmicu, i dodao da je njemu važno da nadležni organi s tim u vezi obave svoj posao i da odgovorni odgovaraju.

„Jedino dugoročno rešenje je privatizacija u sportu, kako bi se u sportu rukovodili >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ekonomskim interesima, a ne vodila politika u sportu“, poručio je premijer.

On je istakao da ovo, što se sinoć dogodilo, ne liči na sport, i da se nikome ne dopada osim grupi ostrašćenih koji misle da time sebi nešto obezbede.

Vučić je izrazio nadu da će ministar sporta Vanja Udovičić konačno izaći sa planom kako ući u privatizaciju, rekavši da smatra da postoje zainteresovani za dva kluba koji nose najveće troškove.

Svi klubovi zajedno ne dobiju ni deseti deo koje dobijaju Crvena Zvezda i Partizan, objasnio je on.

„Mi hoćemo od njih da naplaćujemo porez i pare, a ne oni od nas“, kazao je premijer.

Vučić je mišljenja da će strasti biti mnogo manje, jer će klubovi razmišljati kako da zarađuju novac, a ne kako da polupaju glavu.


Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.