Vučelić vodi Novosti

Izvor: Večernje novosti, 07.Sep.2017, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučelić vodi "Novosti"

Poznati novinar imenovan za v.d. glavnog i odgovornog urednika naše kuće DUGOGODIŠNjI novinar, osnivač nedeljnika "Pečat" i aktuelni predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, Milorad Vučelić, imenovan je za v.d. glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti" i svih izdanja Kompanije „Novosti“. Ovu odluku jednoglasno je doneo Nadzorni odbor Kompanije “Novosti“ AD, čime je, uz nedavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << izbor generalnog direktora, kompletiran rukovodeći tandem. Novi čelni čovek redakcije, sa diplomom Pravnog fakulteta u Beogradu, dugo plovi vodama žurnalizma. Rođen je 1948. godine, a bio je urednik u "Studentu", "Književnoj reči" i "Književnim novinama". Na toj poziciji ostavio je traga i u SKC od 1977. do 1985, u NIN-u od 1985. do 1991. i "Politici". Od 1991. do 1992. vodio je RTV Novi Sad, a od 1992. do 1995. godine radi kao prvi generalni direktor RTS. Nedeljnik "Pečat" osnovao je 2008. godine i odatle sa mesta direktora i glavnog urednika stiže u “Novosti“. Osim novinarstva, Vučelić se oprobao i u publicistici. Autor je knjiga "Argument protiv neutralnog", "Osumnjičeno društvo", "Razgovori sa epohom", "Kosovo - koreni separatizma', "Ima li ovde Srba". Bio je predsednik Upravnog odbora i direktor izdavačke kuće "Komuna", kao i upravnik "Zvezdara teatra" i umetnički direktor "Budva grad teatra". Nije bežao ni od politike. Bio je poslanik Socijalističke partije Srbije u tri saziva i šef poslaničke grupe od 1992. do 1995. Staž u partiji obeležio je i kao potpredsednik SPS. Menadžerske sposobnosti isprobao je i kao predsednik Upravnog odbora "Telekoma", od 1997. do 1999, a kao veliki zaljubljenik u sport predvodio je Rukometni savez Jugoslavije od 1997. do 1999. i Rukometni savez Srbije od 2001. do 2003. Sa parketa je ne tako davno prešao na zeleno borilište. Aktuelni je predsednik fudbalskog kluba, a predvodi i crno-belu porodicu u okviru sportskog društva. Vučelić je dobitnik nagrade "Politika" i "Zlatnog beočuga" KPZ Beograda.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kad će sve da postigne!?

Izvor: Mondo, 07.Sep.2017

Milorad Vučelić dobio još jednu funkciju!..Foto: MN Press..Aktuelni predsednik Sportskog društva Partizan, ali i Fudbalskog kluba Partizan, nekadašnji generalni direktor RTS-a i bivši visoki funkcioner SPS-a Milorad Vučelić imenovan je za v.d. glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Večernje...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.