Vučelić o Moci, pušenju, porocima... pa na pljugu!

Izvor: Mondo, 24.Sep.2015, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučelić o Moci, pušenju, porocima... pa na pljugu!

U danu kada navijači Partizana čekaju da čuju bar neku reč od čelnika kluba u vezi sa očajnim rezultatima u domaćem prvenstvu, oni su ćutali. Tačnije, pričao je samo Milorad Vučelić. O Moci. I pušenju.

Foto: MN Press

Zar je najveća legenda Partizana, Momčilo Moca Vukotić, zaslužio da u ovo teško vreme za klub bude iskorišćen da se izbegne priča o krizi u domaćem prvenstvu!? Ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da se o njemu priča kao "strastvenom pušaču"!?

Za danas, u rano posle podne, čelnici Partizana su bili planirali ručak sa urednicima sportskih medija. Lepa praksa, koja je nedavno uvedena. Ali, koliko jutros, nakon novog kiksa u prvenstvu, iz Partizana je stiglo izvinjenje: "Odlažemo viđanje za neki drugi put".

Ali, ipak je održana predviđena konferencija za novinare na kojoj je legenda kluba, Moca Vukotić, promovisan u predsednika Omladinske škole. Moca je do nedavno bio na čelu škole, ali je otišao u penziju. Sada je ponovo "aktiviran", više u konsultantskoj ulozi.

O aktuelnoj krizi u Partizanu, pre svega u domaćem prvenstvu, kao i o prozivkama Ljubiše Tumbakovića (koji je i dalje formalno jedan od potpredsednika kluba), muk.

Jedan od potpredsednika kluba Milorad Vučelić oduševljeno je prihvatio "obavezu" da govori o Momčilu Vukotiću i da ga "ustoliči" na mestu predsednika Omladinske škole, zvanično druge u Evropi, odmah iza Ajaksove.

Toliko se Vučelić oduševio da je, po običaju, uzleteo koristeći razne metafore, "pesničke slike"...

"Gomila reči koje bih izrekao sada i ovde ne bi mogle da opišu i dočaraju ono što je Moca značio za Partizan", rekao je Vučelić, a onda je "skrenuo" u poeziju, pa i filozofiju.

Tako je Vučelić izrekao i da Mocu ceni zbog mnogih fudbalskih stvari, ali i jedne nefudbalske - njegove strasti prema pušenju(!?).

"Moca i ja delimo istu strast - prema pušenju. A ljudima koji imaju ljubav prema pušenju vatra je blizu usta, oni osećaju žar i nose ga u sebi. Imaju nešto božansko. Takvi ljudi su bliži Bogu. Taj dar se umnožava. Moca je nekad mogao dnevno da popuši i tri, tri ipo kutije (cigareta)....", poručio je Milorad Vučelić.

Naravno, istakao je da pušenje nije nikakva preporuka za mlade fudbalere, štaviše, ali da ne bi bilo loše kada bi pokazali strast prema igri, borbi, Partizanu.

Ova poslednja rečenica, čitana između redova, bila je sve što je moglo da se podvede pod "aktuelni trenutak u Partizanu", neka vrsta blage kritike prema sadašnjoj generaciji igrača.

Nakon što je Vukotić izrekao nekoliko rečenica, između ostalih i da u svim generacijama mlađih kategorija Partizana postoje talenti koji bi jednog dana mogli da nose crno-beli dres prvog tima, Vučelić se izljubio sa legendom Partizana, a onda rekao:

"To bi bilo to, mi sad idemo na cigaretu".

Povezane vestiU čast Moci (FOTO)Omladinska škola Partizana: Da sačuvamo "bisere"Priča o Partizanovoj školi... iz ugla stranaca

 Ni dresa za Mocu, ni plakete, ni zahvalnice, ni, možda, najave da će jedna tribina stadiona u Humskoj biti na zvana po njemu, ili bar loža...

Novinari su, naravno, probali da pitaju Vučelića i za aktuelni trenutak. "Ne, ne, ovde smo zbog Moce", odgovorio je.

Isti odgovor dobili smo i od generalnog direktora Miloša Vazure.

Možemo samo da vas obavestimo da je Zoran Milinković i dalje trener, jer smo dobili obaveštenje da će u petak održati konferenciju za novinare pred meč 11. kola Superlige protiv Voždovca.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.