Vučelić novi predsednik FK Partizan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2016, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučelić novi predsednik FK Partizan

Prvi čovek sportskog društva Partizan Milorad Vučelić izabran je za novog predsednika fudbalskog kluba Partizan na današnjoj Vanrednoj skupštini u SC Teleoptik.

Vučelić, koji je do sada bio na čelu privremenu uprave, dobio je podršku 30 prisutnih delegata, uz tri uzdržana, tačno onoliko koliko je potrebno za kvorum.

Kao i prošlu sednicu, opozicija okupljena oko bivšeg fudbalera, trenera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i sportskog direktora crno-belih Nenada Bjekovića nije došla iz revolta prema odlukama oko prijema novih članova u Skupštinu.

Nismo naterali igrače da nose majice, ideja njihova

Vučelić je izjavio da uprava kluba nije dala nalog fudbalerima da na meč sa Voždovcem u 12. kolu Superlige izađu sa majicama ubijenog navijača Aleksandra Stankovića, već da je to bila ideja samog tima i Valerija Božinova.

"Božinov je jasno rekao da je njegova ideja i cele ekipe. Majice nisu pitanje za mene, već za igrače. Niko nije nateran i nikakav nalog nije izdat iz uprave. Usledila je spontana reakcija zbog navijača koji je pet godina bodrio Partizan svaki meč", rekao je Vučelić novinarima posle izbora za predsednika crno-belih.

On je dodao da klub ne zna personalne kartone svojih navijača, kao i da li je Stanković bio osuđeni kriminalac.

"Uprava kluba izdala je čitulju zato što je on naš navijač i jer smo osetili potrebu. Optužen je da je napao Vazuru, ali je na Sudu dokazano da je čist. Možda ima još mnogo osuđivanih navijača, mi to ne znamo. Nismo zavod za sprovođenje sankcija, već postoje organi za to", poručio je Vučelić.

U novom Upravnom odboru biće potpredsednik Vladimir Vuletić i članovi Milan Obućina, Nebojša Petrović, Zoran Rajić, Branko Brnović, Dragoljub Trailović, Dušan Jovanović, Dejan Bukvić i Goran Škodrić.

Partizan je dobio predsednika posle dve neuspele Skupštine, prvo u maju kada je prekinuta zbog svađe i nesuglasica oko delegata, a potom i u septembru kada je odložena zbog nedostatka kvoruma.

Klub iz Humske postavio je Vučelića za predsednika posle skoro dve godine bez čelne pozicije i odlaska Zorana Popovića posle bolnog poraza u Ligi Evrope od Augzburga (3:1).

Vučelić: Konsolidacija, infrastruktura, modernizacija

Vučelić je rekao da će nova uprava nastaviti proces finansijske konsolidacije kluba, kao i da će unaprediti infrastrukturu kluba i modernizovati i konsolidovati organizaciju.

"Nastavićemo proces finansijske konsolidacije, nastavićemo sa sponzorskim ugovorima koje smo na početku doneli. Očekujemo podršku svih članova skupštine, kao i nadležnih u gradu, republici i Fudbalskom savezu Srbije", rekao je Vučelić.

"Konsolidovaćemo i modernizovaćemo organizaciju. Izborićemo se za status stadiona, koji je nesumnjivo naš. Unapredićemo i Teleoptik, a treba da pristupimo i izgradnji internata, tako da oslonac bude na omladinskoj školi", rekao je Vučelić.

On je kazao da će se klub boriti na terenu da osvoji titulu i kup, ali da će se boriti sportski, a ne na neregularan način.

"Sve smo učinili na legalan i legitiman način, vrlo sam ponosan na to što smo kroz ovu krizu prošli jednoglasnim odlukama i što smo sačuvali autonomiju sportskog sektora. Partizan ne bira sportskog direktora i trenera, već Upravni odbor. Vrata su širom otvorena svima kojima je Partizan na srcu", rekao je Vučelić.

On je kazao da je nevoljno učestvovao u sukobima sa opozicijom i da se suočavao sa raznim napadima.

"Nikada nisu izricane uvrede. Ako su izrečene gorke reči, spreman sam da se izvinim za svaku. Ne očekujem ništa za uzvrat. Svim partizanovcima su vrata otvorena. Očekujem objedinjavanje snaga i da prestane specijalni rat. Nemam iluzija da to može brzo da se završi. Napadaju se i osporavaju oni koji nešto čine. Pristupamo poslu sa tom nadom i s tim uverenjem i spremnošću da to učinimo. Mogu da kažem: živeo Partizan", rekao je Vučelić.

Ćurković počasni predsednik

Legendarni golman i dugogodišnji prvi čovek FK Partizan Ivan Ćurković postao je počasni predsednik crno-belih.

Ćurković je dobio veliku čast na predlog Vučelića.

"Čast mi je što ću biti treći počasni predsednik Partizana. Ovo priznanje mi puno znači. Više sam od 52 godine u Partizanu i divne trenutke sam proveo u njemu", rekao je Ćurković na Skupštini u "Zemunelu".

Ćurković je čak 17 godina bio predsednik Partizana (1989 - 2006), a bio je član čuvene generacije koja je igrala finale Kupa šampiona protiv madridskog Reala 1966.

Zečević: Partizanu potrebno jedinstvo

Dugogodišnji funkcioner FK Partizan Žarko Zečević izjavio je danas da se opozicija okupljena oko Nenada Bjekovića, njegovog bivšeg saradnika, ponašala neodgovorno i da je klubu neophodno jedinstvo jer samo tako može da napreduje.

"I generali su se podelili na dve struje kada je Partizan igrao finale Kupa šampiona 1966. Slična situacija je i danas, nadam se da će klub posle svih dešavanja izaći iz krize. Ovo je novi početak, verujem jako uspešan", rekao je Zečević na Skupštini.

On je istakao da je neuspela Izborna skupština u maju, kada je prekinuta zbog svađe dve strane, ne sme da se ponovi.

"Pojedinci su se poneli neodgovorno i neobzirno. Postoje razna mišljenja, sukob mišljenja, ali ne smemo nikada da dozvolimo događaje sa Skupštine u maju. To ne sme da se dešava Partizanu, mora da sačuva ime i oreol sportskog nadmetanja. Oni koji će ubuduće bojkotovati rad kluba neka podnesu ostavku. Partizan mora da se razvija", naveo je Zečević.

On je dodao da je u klubu neophodno jedinstvo jer samo tako može da napreduje strateški i organizaciono.

"Kada nema jedinstva u rukovodstvu to utiče na rezultate tima. Svi koji govore drugačije nisu u pravu, jer igrači osete atmosferu i igraju pod psihičkim opterećenjem. Svaka njihova greška se u javnosti tumači na drugačiji način", rekao je Zečević i zahvalio se igračima što su izneli teret.

"Igraju sa velikim uspehom, a ostaje žal što tako nije bilo na početku sezone kada smo ispali iz Evrope", poručio je Zečević.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučelić pobeđuje, Bjeka je dobrodošao!

Izvor: OkRadio.rs, 24.Okt.2016

Izborna skupština FK Partizan zakazana je za danas (17) i tada će crno-beli, konačno, dobiti predsednika! Posle dve neuspešne skupštine, Milorad Vučelić je obezbedio kvorum, pa će taj kandidat biti izabran na mesto prvog čoveka „parnog valjka“, saznaje „Alo!“. Da bi bio obezbeđen kvorum,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Milorad Vučelić izabran za predsednika FK Partizan

Izvor: RTS, 24.Okt.2016

Milorad Vučelić izabran je za predsednika Fudbalskog kluba Partizan. Za njega je glasalo 30 od prisutna 33 delegata. Vanrednoj sednici nisu prisustvovali predstavnici "opozicije", predvođeni Nenadom Bjekovićem. . Prvi čovek...

Nastavak na RTS...

Izgleda da je kraj: Vučelić predsednik Partizana u 17 sa 17!? Bjeković: To ćemo tek da vidimo, sprema se cirkuska predstava

Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2016

Da li će se održati skupština crno-belih? Duško Vujošević i Radomir Antić zgroženi..Jovo nanovo do - Milorada Vučelića! Na skupštini Partizana, zakazanoj za 17 časova u Sportskom centru „Zemunelo“, crno-beli bi trebalo da dobiju predsednika kog čekaju bezmalo godinu dana, a prema svim...

Nastavak na MozzartSport.com...

Vučelić novi predsednik Partizana: Pravićemo moderniji klub i vratiti stadion! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Okt.2016

Fudbalski klub Partizan je iz trećeg pokušaja izabrao predsednika, a toje Milorad Vučelić. Dobio je 30 glasova od moguća 33 koliko je bilo delegata Skupštine (od mogućih 65)..Vučelić je za počasnog predsednika kluba predložio Ivana Ćurkovića i saopštio Upravni odbor: Vladimir Vuletić,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Vučelić novi predsednik FK Partizan

Izvor: Beta, 24.Okt.2016

Predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan Milorad Vučelić izabran je danas za predsednika fudbalskog kluba Partizan.Vučelić je na vanrednoj Skupštini fudbalskog kluba Partizan u Sportskom centru Teleoptik dobio 30 glasova od 33 prisutna delegata. Ostalo troje su bili uzdržani. Fudbalski...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.