Voši preti oduzimanje 9 bodova

Izvor: B92, 18.Maj.2011, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voši preti oduzimanje 9 bodova

Disciplinska komisija FSS sastaće se u sredu u 16 časova sa samo jednom tačkom dnevnog reda - prekinuto finale Kupa Srbije.

Zbog složenosti slučaja, odnosno činjenice da će biti pregledana obimna dokumentacija, nije realno očekivati da odmah budu izrečene i kazne za sve vinovnike kašnjenja, prekida i incidenata na sramnom i skandaloznom duelu Vojvodine i Partizana.

Ono što je sigurno, disciplinci neće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imati popusta prema onima koji su kršili propise, a najdrastičnije kazne sigurno čekaju Novosađane, kako klub, tako i funkcionere i igrače, mada ni crno-beli neće biti pošteđeni zbog fizičkog sukobljavanja i pevanja neprikladnih pesama i gestikulacija prema navijačima Vojvodine.

"Kao i uvek, odlučivaćemo isključivo prema propisima, nikakvog kompromisa neće biti. Nikada im nisam pribegavao, pa neću ni sada”, poručio je disciplinski sudija Slobodan Pajović u razgovoru za ”Novosti".

Registracijom utakmice 3:0 za Partizan, Takmičarska komisija je potvrdila da je utakmica prekinuta, a ne privedena kraju. Takva odluka otvara mogućnost disciplinskim organima da kazne Vojvodinu zbog napuštanja terena i prekidanja meča, što za sobom povlači oduzimanje od tri do devet bodova ili isti toliki minus za narednu sezonu.

"Ne bih prejudicirao kakva će biti kazna, niti da li će se odnositi na ovu ili narednu sezonu. Komisija je petočlano telo i ne odlučuje pojedinac”, kaže Pajović, uz napomenu da je kažnjiv i sam čin pozivanja igrača da napuste teren.

"Čak i da je utakmica registrovana kao da je završena, bilo bi elemenata za kažnjavanje jer nagovaranje ekipe da izađe sa terena podleže članu 55. Disciplinskog pravilnika FSS. Jedno je sigurno, nećemo žuriti s donošenjem odluka, jer je najvažnije da one budu ispravne i da svi koji su kršili disciplinu budu adekvatno kažnjeni”, dodao je Pajović.

Pomenuti član 55. predviđa zabranu igranja od šest meseci do godinu dana za fudbalere, odnosno jednu do dve godine zabrane vršenja funkcije za sportske radnike koji podstrekivaju tim da prekine meč.

Ista kazna je propisana i za igrače koji napuštanjem terena (najmanje njih četvorica) izazovu prekid.

Procesi protiv Tejga i Jovanovića

Na sednici će biti pokrenut postupak i protiv fudbalera Partizana Prinsa Tejga, Marka Jovanovića, a možda i još nekih.

"Zatražiću da se procesuira Tejgo zbog nepristojnog gestikuliranja prema publici, kao i igrači za koje se dokaže da su pevali pesme uvredljivog i ekstremističkog sadržaja. Kao Disciplinska komisija FSS možemo i moramo da se bavimo njihovim prekršajima”, istakao je Pajović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.