Voša, Partizan i Zvezda u osmini finala Kupa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2014, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voša, Partizan i Zvezda u osmini finala Kupa

Fudbaleri Vojvodine i Partizana izborili su plasman u osminu finala Kupa Srbije, dok je iz daljeg takmičenja eliminisan Novi Pazar. Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije pošto su večeras na domaćem terenu, u utakmici šesnaestine finala, savladali ekipu čačanskog Borca sa 1:0 (0:0).

Branilac trofeja Vojvodina slavila je u Kosovskoj Mitrovici protiv domaće Trepče sa 1:0, a istim rezultatom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Partizan je kao gost na stadionu Obilića pobedio Bežaniju golom Fofane u 37. minutu.

Iznenađenje je priredio drugoligaš Sloga iz Petrovca na Mlavi savladavši na domaćem Novi Pazar sa 1:0, dok je Proleter u Novom Sadu slavio protiv Donjeg Srema boljim izvođenjem penala sa 4:3.

Novoangažovani trener Novog Pazara Milorad Kosanović tako je neuspešno debitovao na klupi superligaškog kluba.

Kup Srbije: Inđija - Javor 2:1

Fudbaleri Inđije zasluženo su izborili plasman u osminu finalu kupa Srbije, a junak pobede protiv Javora bio je dvostruki strelac, Zakarija Suraka.

Talentovani napadač iz Gane doneo je prednost svojoj ekipi u 52. minutu kada se odlično snašao u šesnaestercu gostiju, posle kornera koji je izveo kapiten Rnić.

„Zeleno-beli“ su kontrolisali tempo meča sve do 84.minuta, kada je Đokić izjednačio rezultat, sjajno reagujući glavom na centaršut Docića.

Jedanaesterci su bili na pomolu, ali je odgovor domaćih usledio samo dva minuta kasnije. Radivojević je sjajno prošao po levoj strani i asistirao Zakariju koji je sa tri metra lako zatresao mrežu Javora za veliku radost Inđijaca koji i dalje ne zna za poraz u novoj sezoni.

S druge strane, ekipi iz Ivanjice, trenutno drugoplasiranoj u Prvoj ligi Srbije, ovo je bio prvi neuspeh.

Crvena zvezda pobedila Borac za osminu finala Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije pošto su večeras na domaćem terenu, u utakmici šesnaestine finala, savladali ekipu čačanskog Borca sa 1:0 (0:0).

Pred oko 4.000 gledalaca, gol odluke postigao je Đorđe Despotović u 50. minutu. Posle šuta Gavrića, golman Bajić odbio je loptu, koju je prihvatio Despotović i pogodio mrežu.

Trener crveno-belih Nenad Lalatović odlučio je da večeras izvede kombinovani sastav, pa su iz prve postave igrali samo Pavićević, Petković i Lazović.

U prvom poluvremenu domaćin nije blistao, ali je stvorio nekoliko povoljnih prilika. Gavrić je u 32. minutu propustio situaciju jedan na jedan sa Bajićem, koji je odbranio njegov udarac, a Petković je u završnici pogodio prečku.

Crvena zvezda je u nastavku zaigrala malo bolje i imala inicijativu, lepe šanse nisu iskoristili Rakić i Katai, ali je Borac u poslednjih 15 minuta krenuo na sve ili ništa i opasno zapretio.

Posle greške Pavićevića, Mutavdžić je bio sam ispred Kahrimana, međutim, slabo je šutirao, najveću šansu gosti su propustili u 83. minutu, kada je udarac napadača Đenića sa tri metra završio pored gola.

Plasman u osminu finala izborio je i Čukarički savladavši Mladost iz Lučana sa 3:2 (3:2), a utakmica između Napretka i Metalca počela je nešto kasnije.

Odigrano ranije danas:

Užice: Sloboda - Sinđelić Beograd 1:1, penalima 4:3.

Novi Sad: Proleter - Donji Srem 0:0, penalima 4:3.

Beograd: Dorćol - Radnički Kragujevac 0:1 (0:1)

Kosovska Mitrovica: Trepča - Vojvodina 0:1 (0:0)

Smederevo: Semendrija - OFK Beograd 0:2 (0:1)

Užice: Jedinstvo - Rad 0:3 (0:1)

Inđija: Inđija - Javor Ivanjica 2:1 (0:0)

Subotica: Spartak - Radnik Surdulica 1:0 (1:0)

Jagodina: Jagodina - BSK Borča 4:0 (2:0)

Mrštane: Moravac - Radnički Niš 0:1 (0:0)

Petrovac na Mlavi: Sloga - Novi Pazar 1:0 (0:0)

Beograd: Voždovac - Sloga Kraljevo 3:2 (1:2)

Bežanija - Partizan 0:1 (0:1)

Napredak - Metalac Gornji Milanovac u toku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.