Vojvodina bolja od Partizana u derbiju

Izvor: Politika, 13.Avg.2015, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina bolja od Partizana u derbiju

NOVI SAD – Fudbaleri Vojvodine pobedili su večeras u Novom Sadu prvaka države Partizan sa 3:2, u poslednjoj utakmici petog kola Super lige Srbije.

Golove za Vojvodinu postigli su Mirko Ivanić u šestom, Aleksandar Stanisavljević u 13. i Ognjen Ožegović u 61. minutu. Dvostruki strelac za Partizan bio je Abubakar Umaru, u 39. i 67. minutu. Oba tima završila su meč sa po 10 igrača. Crno-beli su u 71. minutu ostali >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bez Darka Brašanca, koji je dobio drugi žuti karton, dok je Vojvodina u 95. zbog iste stvari ostala bez Igora Đurića. Vojvodina je sada izbila na treće mesto tabele, sa 10 bodova, iza Crvene zvezde koja ima 11 i Javora koji ima 12 bodova. Partizan je četvrti sa devet bodova. Sledeće kolo Super lige igra se za vikend. Partizan dočekuje Rad, a Vojvodina gostuje Jagodini.

Rivali su pred oko 10.000 gledalaca na stadionu „Karađorđe” odigrali odličan i uzbudljiv meč i još jedan prelep gol Vojvodine.

Novosađani su od početka počeli agresivno, sa željom da postignu više golova i nisu se branili protiv šampiona države, već su hrabro napali i ubrzo bili nagrađeni.

Defanzivac Partizana Fabrisio nije reagovao kod pasa, a loptu je primio Ivanić i savladao Živka Živkovića.

Samo sedam minuta kasnije, publika je mogla da vidi pravu majstoriju Stanisavljevića. On je iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, skoro sa 30 metara savladao Živkovića fantastičnim udarcem na drugu stativu.

Partizan se tek tada prenuo i počeo da igra bolje i ofanzivnije, da bi u finišu poluvremena smanjio prednost. Umaru je iskoristio prazan prostor u odbrani i izbio sam pred Srđana Žakulu i rutinski ga savladao, posle čega je ispunio obećanje da se neće radovati ako postigne gol protiv bivšeg tima.

Drugo poluvreme donelo je otvoreniju igru, a Vojvodina je povela posle još jedne greške Fabrisija. On je stajao ukopan i čekao da jedna povratna lopta dođe do njega, ali je nju presekao Stanisavljević i krenuo ka golu gostiju i tako „navukao” defanzivce na sebe, a onda sjajno proigrao Ožegovića, koji je izblizine savladao Živkovića.

Partizan je smanjio kada je Fabrisio iz slobodnog udarca snažno šutirao po zemlji, a Žakula odbio loptu na koju je natrčao Umaru i ponovo smanjio vođstvo rivala.

Oba tima imala su do kraja meča šanse, ali nije bilo novih golova.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

STRELAC EVROGOLA ZA VOŠU: Mi smo najbolji u Srbiji i idemo na pobedu u Češkoj (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 14.Avg.2015, 08:48

 Kada je protiv MTK postigao identičan gol onom sinoć protiv Partizana, svi su rekli da je Aleksandar Stanisavljević imao puno sreće prilikom šuta. Sada je jasno da je Vojvodina dobila izuzetnog izvođača slobodnih udaraca, koji ima i znanje pored sreće.. . - Jako težak meč i veoma je bitno...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.