Vodio Partizan u LŠ, a sad mu spušta rampu – gol nikada nije bio manji VIDEO

Izvor: B92, 02.Mar.2024, 14:30

Vodio Partizan u LŠ, a sad mu "spušta rampu" – "gol nikada nije bio manji" VIDEO

Kao što navijači Partizana pamte gol Milivoja Ćirkovića iz Njukasla, toliko je bitan penal koji je Vojislav Stanković izveo u Briselu.

U petoj seriji "ruleta" protiv Anderlehta tada mladi štoper je izveo penal iz udžbenika i tako odveo Partizan po drugi put u Ligu šampiona.

Ove subote, na dan svog povratka u Humsku posle više od decenije, pošto sa pančevačkim Železničarem gostuje Partizanu u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okviru Superlige Srbije, Stanković se prisetio te čuvene briselske noći.

"Sigurno ću do kraja života biti upamćen po toj utakmici i po tom penalu. Ispostavilo se da je posle tog penala Partizan poslednji put igrao Ligu šampiona. To je za takav klub velika greota, da toliko dugo ne igra u grupnoj fazil elitnog takmičenja", rekao je Stanković za "Sportal".

"Ja sam tada tek došao u klub, nekih šest meseci ranije. Osvojio sam svoju prvu od pet titula i ubrzo je došao i taj plasman u Ligu šampiona. Niko se nije ni nadao da će doći do penala. U Beogradu smo igrali 2:2, tamo smo odlično krenuli i poveli sa 2:0. Oni su u drugom poluvremenu počeli da nas pritiskaju i brzo su izjednačili. Sećam se da sam ušao oko 70. minuta, želeli smo da sačuvamo svoj gol jer je Anderleht bio u velikom naletu. U tome smo uspeli i uveli meč u penal seriju…".

Nastavio je da se priseća gotovo u dahu.

"Kada su se birali izvođači za penale, tadašnji trener Aleksandar Stanojević je pitao ko bi želeo da šutira. Imao je prva tri izvođača i sećam se da je tražio ko bi mogao da šutira četvrti penal. Ja sam se osećao dobro, bio sam svež jer sam odigrao nekih 45 minuta, on me je pogledao i pitao “jel smeš?”. Rekao sam da nije problem i da mogu, na šta mi je on odgovorio “pošto si se sam javio, ti ćeš da šutiraš peti, a četvrti će Davidov”. Posle toga je sve istorija…", rekao je Stanković.

Prema sopstvenom priznanju, iako nije tako izgledalo, gol mu nikada nije izgledao manji.

"Što se tiče samog penala. Nikad manji gol mi nije bio nego u tom trenutku. Sećam se kada sam krenuo da uzmem loptu, samo mi je bilo u glavi “daj samo da pogodim gol”, da se zaletim što bolje i što jače. Pre toga je Davidov promašio penal i da sam, ne daj bože, i ja bio neuspešan oni bi imali penal za prolaz. Busufa sigurno ne bi promašio. To je tako u fudbalu. Sećam se da je tu bio raskopan teren, gledao sam dobro da je namestim i da je pogodim kako treba. I eto… Pogodio sam. Posle toga je Busufa šutnuo kako je šutnuo i prošli smo dalje", ispričao je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.