Vlahović o Tomiću, Ibrahimoviću, Ronaldu, golu koji je sve promenio VIDEO

Izvor: B92, 21.Feb.2020, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlahović o Tomiću, Ibrahimoviću, Ronaldu, golu koji je sve promenio VIDEO

Otišao je iz Partizana čim je postao punoletan, posle manje od 30 utakmica u crno-belom dresu.

Danas je glavna tema italijanskih medija, a neki već kažu da će vredeti 100.000.000 evra.

Dušan Vlahović je strpljivo radio u rezervnom timu i čekao priliku u Fiorentini, a kada ju je dobio, čvrsto ju je zgrabio sa obe noge.

Na 25 utakmica ove sezone postigao je 9 golova uz 2 asistencije. To >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je gol na svakih 152 minuta.

"Osećaj je više nego dobar, dve godine su brzo proletele. Doduše, bilo je i manje lepih momenata, posebno kada sam morao da igram u Primaveri. Ali iz tog takmičenja nosim pozitivno iskustvo, osvojen Kup, prve golove, koji su bili odlična garancija za dalje", rekao je Vlahović u intervjuu za "Politiku".

Sve je krenulo iz Partizana.

"Maštao sam još dok sam pikao loptu na Teleoptiku da jednog dana zaigram u Italiji. Drago mi je što sam ispunio dečački san. Italijani vole fudbal, liga je sve kvalitetnija. Zahvalan sam brojnim trenerima u Partizanu, pre svih Ivanu Tomiću koji me je uveo u prvi tim. Mnogo sam naučio od Tomića".

U Italiji ga porede sa Zlatanom Ibrahimovićem.

"Naravno da takvo poređenje prija, posebno mladim igračima. Međutim, moj cilj je da još više radim i napredujem. Zlatan jeste moj fudbalski idol, ali ako bi gledali fudbalsku profesionalnos i samo razmišljanje na terenu, onda je to sigurno Kristijano Ronaldo. Divim se njegovim fudbalskim majstorijama".

U Fiorentini ima veliku podršku jednog zemljaka, takođe mlade uzdanice "Viole", Nikoli Milenkoviću.



"Bleki je bio tu kada mi je bila najpotrebnija podrška. Dao mi je najbolje saveze, dosta mi je pričao o životu i zahtevima u Italiji. Ne mogu da mu to zaboravim. Zahvalan sam mu na tome zauvek".


Golovima je privukao pažnju velikana, italijanski mediji pominju Napoli i Romu.



"Još ne razmišljam o odlasku iz Firence. Mlad sam i željan dokazivanja. Hoću da igram, a ne da odem negde i sedim na klupi. Svestan sam da moram još mnogo da treniram, da budem još bolji nego što jesam".


Dao je dva gola Kaljariju, "ukrao" pobedu Interu, zapečatio trijumf protiv Napolija, dva puta zatresao mrežu Sampdorije. Ali sve je procenio meč u Firenci 15. decembra.



"Najdraži je gol protiv Intera. Bio je to poseban momenat za moj klub, silno smo želeli da se dokažemo. Gol koji sam postigao u 93. minutu za izjednačenje mi je dao poseban vetar u leđa. Zato se danas osećam jačim, snažnijim. Od tada mi je poraslo samopouzdanje. Mnogo toga se promenilo".


Sjajnom formom je istakao i kandidaturu za poziv u reprezentaciju. Srbija u martu igra baraž za Evropsko prvenstvo.



"Svako se potajno nada pozivu. Bila bi mi velika čast da zaigram za najbolji tim Srbije. Ako do tada bude stigao poziv biće dobro, a ako ne, nastaviću još više i bolje da radim, da bih jednog dana zauslužio i taj poziv".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.