Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2021, 18:55

Viktorija u Humskoj: Partizan pucao više od 20 puta, Jojić načeo inferiorni Radnik, Rikardo ga dotukao

Crno-beli rutinski savladali Surduličane (2:0) i pozvali navijače na susret sa Gentom

Ne dozvoljava Partizan Crvenoj zvezdi da mu se primakne. Posle „baksuznog“ 13. kola i dalje je plus pet u korist lidera, uz napomenu da prvak ima meč manje. Sve kao posledica pobede sastava Aleksandra Stanojevića nad Radnikom, izvojevane značajno lakše >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nego što bi se moglo zaključiti na osnovu prikaza na semaforu – 2:0.

Crno-beli su sve vreme kontrolisali utakmicu, u pojedinim trenucima igrali viktorije, oko 3.000 posmatrača lišili stresne nedelje večeri i ispisali pozivnicu za druženje na istom mestu narednog četvrtka, kad u Humsku 1 bude došao Gent na meč treće runde Lige konferencija. Zasluženo, ako se zna da su većinu vremena proveli ispred ili u kaznenom prostoru gostiju. Jedino što su se Grobari nadali da će takva terenska dominacija biti izražena većim brojem pogodaka protiv povredama osakaćenog tima Dušana Đorđevića.

Za zadržavanje savršenog skora protiv tima sa juga Srbije na Topčiderskom brdu postarao se najpre Miloš Jojić. Pokrenuo je i spretno završio akciju tokom koje je Nikola Terzić tražio Sinišu Saničanina na drugoj stativi, udarac štopera (vratio se među startere posle tri sedmice posle preležanog virusa korona) blokirao njegov kolega po poziciji u gostujućem kadru Miloš Simonović, a centralni vezni potvrdio da kako sezona odmiče postaje sve važniji šraf u igrama i rezultatima Parnog valjka. Drugi gol, postignut sredinom nastavka, pomogao je Rikardu Gomešu da učvrsti status prvog strelca lige, a Saši Zdjelaru da na drugom uzastopnom meču proširi asortiman. Protiv Trajala u kupu asistirao je Marku Živkoviću, a u duelu sa inferiornim Radnikom omogućio afričkom špicu da 14. put u prvenstvu zatrese mrežu.

Između dve realizovane, Partizan je propustio još nekoliko šansi od kojih najbolju nije iskoristio Nikola Terzić, pucali su još Danilo Pantić (namestio taj zicer bonusu), Kvinsi Menig, Rikardo Gomeš u prvom, a rezervisti Lazar Marković (dodatno ubrzao ritam utakmice) i Bibars Natho, sve dok afrički špic nije potvrdio ono što se moglo pretpostaviti od starta.

Na kraju je ispalo da su crno-beli više od 20 puta pucali u pravcu Stefana Ranđelovića i samo zahvaljujući golmanu Radnik nije pretrpeo katastrofu u Beogradu. Sedmi poraz u isto toliko gostovanja nije uspeo da izbegne, ali je potvrdio status najnefikasnijeg tima lige (dao samo sedam golova), jer je meč završio, a da nijednom nije došao u situaciju da ugrozi Aleksandra Popovića. Tačno je da su treneru Đorđeviću nedostajala čak sedam fudbalera, mada se stekao utisak da Surduličani ni u punom kapacitetu ne bi ugrozili Partizan. Defanzivno perfektan posle večitog derbija, jer je i šesti meč zaredom završio sa „zaključanom“ mrežom.

I u takvom ambijentu čeka Gent...

SUPERLIGA SRBIJE – 13. KOLO

Petak

Novi Pazar - Spartak 0:1 (0:0)

/Tufegdžić 71/

Voždovac - Napredak 0:0

Subota

Kolubara - Crvena zvezda 1:7 (0:6)

/Dragović 8, Ben 16, Ivanić 19 i 36, Pavkov 24 i 42, Lazetić 88 - Mladenović 86/

Čukarički – Vojvodina 1:1 (0:1)

/Tošić 68 – Mrkaić 45/

Nedelja

Partizan - Radnik Surdulica 2:0 (1:0)

/Jojić 33, Rikardo 73/

19.05: (3,20) Proleter (3,35) TSC Bačka Topola (2,25)

Ponedeljak

15.00: (1,60) Radnički Niš (3,80) Radnički Kragujevac (6,00)

17.00: (2,65) Metalac (3,20) Mladost Lučani (2,75)

***Kvote su podložne promenama

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.