Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 11:42

Vidanje rana

I šansa za revanš Radničkom

Osam je utakmica ostalo do kraja prvenstva za Partizan, u kojima ne može na tabeli ni gore, ni dole. Osim u nekom spletu okolnosti kakav se, ipak, do sada nije viđao u Superligi.

Crno-belima je preostalo da se polako prebacuju na drugi front, na Kup Srbije, gde i dalje mogu do trofeja, a gde ih u polufinalu čeka uvek za njih nezgodna Vojvodina. Lale su prošlog proleća i osvojile trofej u finalu protiv Partizana.

Do >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << te prve naredne jako bitne utakmice crno-belima su ostala dva prvenstvena kola, a u prvom, današnjem, u Humsku stiže Radnički (19.00, Arena 1). Biće to prilika za tim Aleksandra Stanojevića da pobedom malo izvida rane. I one sa poslednjeg večitog derbija, ali i one koje su ostale od jesenjeg duela sa Nišlijama.

Poraz na Čairu (1:0) krajem oktobra bio je prvi koji je Stanojević doživeo po povratku u Partizan. Moglo bi se reći da je, suštinski, taj kiks u velikoj meri ugasio šanse crno-belih da se vrate u šampionsku trku. Posle toga ostale su teorija i nada, ali tek jednocifren procenat realnosti.

Nakon utakmice u Nišu Parni valjak je ušao u brzinu i uhvatio ritam kojim je nanizao 17 prvenstvenih pobeda, sve do minulog meča na Marakani. Današnji susret u Humskoj prilika je da Partizan krene u neku novu seriju pobeda, kojom će zatvoriti prvenstvo i preneti je, kao pelcer, u narednu takmičarsku godinu.

Uostalom, Stanojević je i rekao uoči utakmice sa Radničkim da Partizan ima obavezu da dobija utakmice, svaku redom.

Moramo da budemo fokusirani, da budemo pravi na našem stadionu, da pokažemo mentalitet, da vidimo kakav nam je karakter, kakav nam je način funkcionisanja posle teške utakmice. Ne plašim se reakcije igrača, nema šanse da ne uđu 200 odsto koncentrisano, jer bi to bilo nenormalno. A, kako će igrati – videćemo“, rekao je trener Partizana.

Ako je suditi po formi, Radnički je idealan protivnik crno-belima da vrate vazduh u pluća. Izgubili su tri poslednje utakmice, ostali bez dvojice bitnih igrača, Žarka Markovića i Nenada Šljivića, koji su raskinuli ugovore i napustili klub. A, pred meč u Humskoj Nišlije su ponovo promenile trenera, pa će ih danas voditi Aleksandar Stanković.

Partizan, inače, teško izlazi na kraj sa Radničkim u Humskoj poslednjih sezona, prethodna dva meča, u ligi i Kupu, dobio je sa po 1:0, dok je pre toga klub iz Niša slavio na Topčiderskom brdu sa 1:0.

PARTIZAN – RADNIČKI

/19.00, Arena 1/

Stadion: Partizana

Sudija: Miloš Đorđić

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Stevanović, Natho, Asano – Holender.

RADNIČKI (3-5-2): B. Ristić – Aksentijević, Bjeličić, Ćirković – Đuričković, A. Kovačević, Pantelić, Gavrić, P. Ristić – Mitrović, Marković.

SUPERLIGA - 31. KOLO

Subota

Čukarički - TSC 0:0

Mladost - Spartak 1:0 (0:0)

/Bojović 55/

Voždovac - Proleter NS 1:1 (1:0)

/Hajdin 20 - Tomović 58 pen/

Nedelja

15.00: (12,0) Javor (7,25) Crvena zvezda (1,20)

19.00: (1,23) Partizan (6,50) Radnički (12,0)

Ponedeljak

16.00: (1.72) Inđija (3.60) Bačka (5.10)

18.00: (1.77 ) Rad (3.60) Novi Pazar (4.80)

18.00: (1.15) Vojvodina (7.50) Zlatibor (20.0)

18.00: (1.90) Radnik (3.50) Metalac (4.10)

18.00: (1.23) Napredak (6.25) Mačva (13.0)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.