Vestionline predstavlja rivala Partizana u Ligi Evrope

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2015, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vestionline predstavlja rivala Partizana u Ligi Evrope

U domaćem šampionatu grcaju, ali u Evropi crno-beli igraju odlično. Pobeđen je AZ Alkmar na startu Lige Evrope (3:2), pa Partizan sa optimizmom stiže na noge Augzburgu, u drugom kolu L grupe utešnog evropskog takmičenja. Nemački tim je prošle sezone bio hit Bundes lige i prvi put izborio učešće u evropskim takmičenjima.

Međutim, ove sezone ekipi iz Bavarske ne cvetaju ruže. U šampionatu su na 16. mestu sa samo četrii boda iz sedam mečeva (pet poraza, remi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i pobeda nad Hanoverom). Na startu Lige Evrope, Augzburg je poražen u Bilbau 3:1 iako je na poluvremenu imao prednost.

Prošle sezone smo u dresu Augzburga gledali Srbina Nilolu Đurđića, koji je pozajmljen švedskom šampionu Malmeu ovog leta. Prva zvezda tima je napadač Raul Bobadilja, kome ove sezone baš i ne blista u dresu Bavaraca. Vrednost Paragvajca prema specijalizovanog sajtu "transfermarkt" je 4.500.000 evra. Radilica na sredini terena je Korejanac Ja Čeol Ko, koji je takođe, prema istom izvoru, procenjen na 4.500.000 evra.

Stub odbane je iskusni Holanđanin Pol Verheg, koji je, zanimljivo, prvi strleac tima u ovoj sezoni, sa tri pogotka. Od poznatijih igrača tu su iskusni Turčin Halil Altintop i Slovenac Jan Matavž, nekadašnji fudbaler PSV Ajndhovena.

Na golu je Švajcarac Marvin Hic, čija je vrednost 3.500.000 evra, dok je Verhagenu partner na štoperskoj poziciji Estonac Ragnar Klavan. Od bitnih igrača tu je Nemac Aleksandar Esvajn, koji je ove sezone dva puta zatresao mrežu rivala.

Prema "transfermarktu" tržišna vrednost fudbalera Augzburga je 52.550.000 evra, dok Partizan na fudbalskoj pijaci vredi 21.800.000 evra.

* Žile pred Augsburg: Da li bih prihvatio remi? Pa...

* "Ne zavarava nas loš start Augzburga"
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Partizan u Augzburgu: Nacrtana utakmica za Žileta i Oumarua! Hoće li konačno proraditi Božinov?

Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2015

Crno-beli u drugom kolu Grupe L Lige Evrope igraju protiv ekipe koja je ove sezone na devet utakmica primila 17 golova..Preživljavanje za prezimljavanje. I jedan i drugi su pod pritiskom, jer im u državnim prvenstima ne ide, ni jedan ni drugi neće biti smenjeni bez obzira na ishod večerašnjeg meča,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.