Izvor: Sportski Žurnal, 10.Jun.2011, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veseli: Završiću karijeru u Partizanu

Predrag Danilović je sredinom minule sezone, u jednom intervjuu poručio šta će se desiti kada Jan Veseli ode iz Partizana: „Samo ćemo sesti i zaplakati“! Jedan od najboljih bekova evropske košarke svih vremena i predsednik KK Partizan nije jedini. Tako se osećaju i svi oni koji su u sredu uveče učinili da oproštaj mladog Čeha bude centralni događaj, iznad čak i osvajanja desete uzastopne titule prvaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << države.
Retki su bili oni koji su se u poslednjih desetak godina iz strogog crno–belog sistema izdigli do toga da im se masa ljudi klanja (Milojević i Veličković). Ali, samo jedan od njih je rođen 1990. godine u Priboru. Nedaleko od Ostrave, daleko od Beograda. Jan Veseli! Dan posle treće triple–krune, mladi Čeh sumira tri godine u Srbiji.

Za početak – koja je najdraža pobeda?
Uh! Mogu da izdvojim Makabi prošle godine u Areni i ovu poslednju utakmicu sa Hemofarmom. Možda ću ipak najduže pamtiti moj oproštajni meč u Partizanu pred punim tribinama – kaže Veseli.
Da li je na prošlogodišnjem fajnal–foru u Parizu Partizan mogao da osvoji titulu prvaka Evrope?
To niko ne zna. Ali, trunka sreće nam je nedostajala za finale. Tako se poklopilo.
Sa kim ste se tokom ove tri godine najbolje „kapirali“ na terenu?
Sa Kecmanom, naravno. To je naš „aj–kontakt“. Šta reći više.
Koja bi bila Vaša najkvalitetnija petorka saigrača?
Rašić na pleju, Veličković na četvorci... Ma, to je baš teško. Bilo je mnogo dobrih igrača. Sjajan sam bio i sa Lazmeom. Svake godine je bio neko sa kojim se posebno slažem u ekipi, ko može najbolje da me razigra.
Koji Vam je protivnički igrač zadavao najviše problema?
Nijedan! Šalim se, naravno, svako koga sam čuvao zahtevao je maksimalno angažovanje. Svi su teški, posebno u Evroligi. Neka bude najnezgodniji Šiškauskas, koga sam čuvao u mom prvom pravom meču u Evroligi. Ali, taj moj početak je već legendarna priča.
Protiv kog rivala su Vam pobede bile najslađe?
Protiv Crvene zvezde.
Da li biste se vratili u Partizan?
Naravno. Ovde bih završio karijeru!
Koje je najatraktivnije zakucavanje Jana Veselija?
Dva puta sam zakucao „360 stepeni“.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.