Vermezović: Ne vraćam se više u Partizan, ko je ovde radio ni pakao mu neće teško pasti

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Maj.2013, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vermezović: Ne vraćam se više u Partizan, ko je ovde radio ni pakao mu neće teško pasti

Doskorašnji trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je da se više neće vraćati u taj klub, ali da će ostati navijač jer je dugo bio u klubu.
Neću se vraćati, dva puta je dosta, ali ostajem Partizanovac. Ovaj Partizan se dosta razlikuje od svih Partizana u kojima sam igrao i radio, veća je kriza, ljudi su drugačiji. Nemam planova za budućnost, ne žurim nigde, treba mi malo odmora jer ko je ovde radio ni pakao mu neće teško pasti – rekao je Vermezović >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << novinarima na stadionu Partizana.
Vermezović je rekao da se korektno rastao sa klubom iako raskid ugovora još nije dogovoren.
Raskid još nije dogovoren, ugovor je imao opciju da se, ako se igra Evropa i osvoji titula, produži na još jednu godinu, ali šta da se radi. Korektno smo se rastali i sve što se desilo nije bilo lično već u interesu fudbala, igre i kluba. Zamerili su mi na gubitku bodova, kao i lošu formu ekipe – kazao je Vermezović.
On je istakao da se „sve raspalo” od prošle reprezentativne pauze.
Ne znam kako se sve raspalo sa plus 11 i reprezentativne pauze. Šta god bilo do kraja desio bi se isti scenario. Kao da je onih 11 bodova prednosti sletelo s neba. Ali, uvek je lakše promeniti jednog nego 20. Plašim se da ovde nema sistema, jer znam kako su prolazili neki pre mene, a tako će i u budućosti.
Mislim da je utakmica sa Hajdukom bila prelomna, da smo tu dobili sve bi bilo lakše – dodao je on.
Da nije bilo Tumbakovićevog poziva, ne bih ni došao
Vermezović je rekao da se nikada ne bi vratio u klub da ga nije pozvao tadašnji sportski direktor Ljubiša Tumbaković, koji je krajem aprila postao trener kineskog Vuhana.
Zvali su me i ranije ali nisam hteo. Plan je bio napraviti rezultate i afirmisati mlade igrače što je izuzetno teško. Projekat je bio veoma zanimljiv, ali već posle eliminacije od AEL-a u kvalifikacijama za Ligu šampiona sam video da od toga neće biti ništa. Pre utakmice sa Nefčijem u Bakuu sam podneo ostavku, jer više nisam mogao da izdržim, ali su mi tada rekli da ne prenagljujem – rekao je on.
On je kazao da je od početka poštovao hijerarhiju i da se prvo obraćao Tumbakoviću jer je sportski direktor bio spona između trenera i uprave.
Tumbaković je imao nezahvalnu ulogu da balansira između uprave i mene, jer je činjenica da sam bio na tapetu posle Intera na kraju polusezone, posle eliminacije protiv Borca u Kupu pa i onda kad se razgovaralo sa Frankom Rajkardom. Znao sam da ću biti smenjen kada je direktor otišao.
Rašović nije naivan, u boljim je odnosima sa Đurićem
Vermezović je dodao da je imao spreman ugovor sa drugim klubom četiri dana pre nego što je došao u Partizan, ali nije želeo da otkrije o kome se radi.
Umesto Vermezovića ekipu Partizana preuzeo je Vuk Rašović, a Vermezović je rekao da je svom kolegi poželeo mnogo sreće i pre svoje smene jer je znao šta će se desiti.
Video sam se sa Vukom pre sastanka u ponedeljak jer sam pretpostavljao da će biti tako. Poželeo sam mu puno sreće, trebaće mu. On nije naivan, u boljim je odnosima sa predsednikom Draganom Đurićem i nadam se da će imati bolju podršku. Mislim da će on sve to izgurati na pravi način.
Šćepović divno dete, u sukobu bio samo sa Ninkovićem, Sašom Ilićem i Mitrovićem
Vermezović je rekao da nikad u Partizanu nije imao pritisak tako što je dolazio neko i govorio mu ko da igra. Dodao je da nije primetio da ne valja atmosfera u ekipi i potvrdio da je napadač Marko Šćepović u poslednjih sedam dana njegovog rada u klubu u sukob ušao samo sa Nikolom Ninkovićem, Sašom Markovićem i Aleksandrom Mitrovićem.
On je kazao da je Šćepović „divno dete, ali da se brzo iznervira”.
Partizanu želim sve najbolje, ipak sam tu od 1977. godine
Vermezović je istakao da se nada da će Partizan da osvoji titulu jer će „tako sve biti mnogo lakše” i da nije potpuno nezadovoljan svojim učinkom u klubu.
Ne mogu da budem 100 odsto nezadovoljan učinkom u klubu jer smo igrali Evropu, dali najviše golova u prvenstvu, najmanje primili i afirmisali mnogo igrača. Ostaje gorak ukus jer nije baš sve moralo da bude ovako, ali šta da se radi. Partizanu želim sve najbolje, jer ipak sam ovde od 1977. godine – rekao je Vermezović.
Vermezović je zahvalio igračima i stručnom štabu sa kojima se nije video od odlaska, jer nije hteo da ulazi u svlačionicu „kada je drugi trener tu”.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Ko je ovde radio ni pakao mu neće teško pasti

Izvor: Beta, 03.Maj.2013

BEOGRAD, 3. maja 2013. (Beta) - Doskorašnji trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je u petak da se više neće vraćati u taj klub, ali da će ostati navijač jer je dugo bio u klubu..."Neću se vraćati, dva puta je dost.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.