Venecija u problemu – Kaboklo stiže u Partizan?

Izvor: B92, 19.Sep.2023, 12:26

Venecija u problemu – Kaboklo stiže u Partizan?

Brazilski košarkaš Bruno Kaboklo, koji je tokom leta potpisao ugovor sa Venecijom, tek treba da stigne u Italiju pošto je propustio svoj let za Evropu.

Situacija je dobila intrigantan zaokret pošto su se pojavili različiti medijski navodi, a oglasio se i predsednik Vencecije Federiko Kasarin.

"Ne možemo da potvrdimo da li se pridružio timu u Izraelu, a bilo je i glasina koje sugerišu potencijalni prelazak u Partizan“, osvrnuo se Kasarin na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neobičnu situaciju za Korijere del Veneto.

Kaboklo je potpisao za Veneciju posle sjajnih partija u nemačkom Ulmu sa kojim je postao šampion, a pružao je dobre partije u Evrokupu.

"Ipak, želimo da razjasnimo da smo preduzeli formalne pravne korake komunicirajući preko naših advokata sa svim košarkaškim ligama. Snažno obeshrabrujemo bilo koji klub da razmotri njegove usluge, pošto Kaboklo ostaje pod ugovorom sa našom organizacijom", rekao je prvi čovek italijanskog tima.

Prema pisanju izraelskih medija, brazilski košarkaš je spreman da učestvuje na turneji po SAD sa Makabi Rananom, klubom koji će igrati prijateljske utakmice protiv Bruklin Netsa, Klivlend Kavalirsa i Minesote Timbervulvsa.

Čini se da je Kaboklo namera da iskoristi ovu priliku da obezbedi ugovor u NBA ligi, ali u ugovoru koji je potpisao sa Venecijom nedostaje izlazna klauzula, što znači da ne može da učestvuje ni u jednoj prijateljskoj utakmici bez odobrenja svog sadašnjeg tima.

U međuvremenu, izvori "Meridiansporta" tvrde drugačije.

"Prema nezvaničnim informacijama Meridian sporta, Ailton Teš i Igor Krespo, doskorašnji agenti Kabokla, jesu ponudili Brazilca crno-belima pre nego što je on potpisao za Veneciju. Partizan nije bio zainteresovan za njegove usluge. U međuvremenu, brazilski centar je promenio agenta, odnosno angažovao je agenciju Hazan sport (vlasnik Denijel Hazan) koja je opet, između ostalih, pozvala i Partizan. Iz Humske je stigao identičan odgovor da nisu zainteresovani, uz napomenu da ne žele da ulaze u bilo kakvu diskusiju, jer je igrač vezan ugovorom sa Venecijom", piše Meridian sport.

Ovaj 27-godišnjak je nedavno igrao u dresu brazilske reprezentacije na Svetskom prvenstvu, a prosečno je beležio 16,4 poena i 9,2 skokova po utakmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.