Izvor: MozzartSport.com, 14.Jan.2021, 19:24

Veliko crno-belo srce: Partizan od minus pet do pobede!

Primorje dve četvrtine nije dalo gol

Veliko, veliko crno-belo srce! Ušli su kao autsajderi vaterpolisti Partizana u Regionalnu ligu, a u prvom kolu napravili su neverovatan preokret i upisali prvu pobedu.

Dovoljno je reći da je Primorje usred Beograda vodilo 8:3 na poluvremenu, a na kraju je Partizan dobio meč 9:8 (3:3, 0:5, 4:0, 2:0)! Gosti iz Hrvatske dve poslednje četvrtine nisu uspeli da postignu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nijedan gol.

Očigledno je koliko je dolazak iskusnog reprezentativca Stefana Mitrovića podigao mladi crno-beli tim. I kada je delovalo da je sve izgubljeno na pola utakmice, puleni trenera Korolije su zaigrali na sve ili ništa, Mitrović je u najtežim trenucima preuzimao odgovornost, ali ništa nisu zaostajali ni ostali.

Prva četvrtina je završena rezultatom 3:3, a u drugoj je Partizan bukvalno potopljen. Riječani su briljirali u bazenu i dobili taj deo meča sa 5:0. Ko bi rekao posle 8:3 na poluvremenu da crno-beli mogu i da pomišljaju na preokret.

A, onda je Parni valjak krenuo da melje... Možda su Hrvati i malo opušteno ušli u drugi deo meča, pa im je na kraju voda ušla u uši i nisu više znali ni kuda, ni kako da šutnu ka golu svemoćnog Bulajića.

Zamirisalo je na obrt kada je Stefan Mitrović iz peterca smanjio na 8:6. Potom je Zoran Božović pogodio za 8:7, ali se nije dalo da dođe tako lako do izjednačenja. Pogađao je Partizan prečku, stativu, lopta se šetala po liniji...

Tamo gde je stao Stefan Mitrović, koji je pet minuta pre kraja promašio izjednačenje, nastavio je Arsenije Mitrović, koji je prelepim lobom pogodio za 8:8.

Ni igrač više nije pomagao Primorju, nekoliko puta nisu uspevali gosti ni da šutnu, a onda je Amerikanac Skofild minut i po pre kraja doneo vođstvo Partizanu od 9:8, koje je ostalo do kraja za veliku radost srpskog tima.

PARTIZAN – PRIMORJE 9:8

/3:3, 0:5, 4:0, 2:0/

PARTIZAN: Bulajić, Božović 1, Barač 2, Nešić, Skofild 1, Jakšić 1, Vergara, A. Mitrović 1, Banović, Gak, Andrin 1, S. Mitrović 2, Glušac, Timotijević.

PRIMORJE: F. Čubranić, Burburan, N. Čubranić, Letica, Brubnjak 2, Blažić, Vrbnjak 2, Rakovac 2, Augusti 1, Jurišić, Babić, Paparić, Olić, Car.

REGIONALNA VATERPOLO LIGA

Četvrtak

GRUPA A

Primorje – Partizan 8:9

18.50: Jadran ST – Crvena zvezda

20.40: Šabac – Mladost

GRUPA B

Jug – Jadran HN 12:3

18.50: Budva – Radnički

20.40: Primorac - Solaris

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.