Veliki preokret Partizana u Zagrebu, Milosavljević junak (FOTO, VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Mar.2013, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki preokret Partizana u Zagrebu, Milosavljević junak (FOTO, VIDEO)

Cedevita – Partizan 76:77
Partizan je prošao zagrebačku stanicu na putu ka fajnal-foru. I to na nezaboravan način, dostojan režisera horor filma, u kojem je glavnu ulogu prihvatio Dragan Milosavljević.
(FOTO: N. Negovanović)
Prvi poeni u njegovoj režiji bili su i odlučujući. Hrabar ulaz pod koš Partizanovog prvotimca, posle konfuzne reakcije Vestermana, za veliko slavlje crno-belog tima. Na semaforu je stajalo 76:77, sekundu i tri desetinke pre kraja. Malo za ozbiljniji odgovor Cedevite, mnogo razloga za slavlje Beograđana. Zagreb je pao kad je retko ko očekivao. I to na dan kad je Duško Vujošević slavio 54. rođendan!
Uplašen Partizan i bledi domaćini otvorili su zagrebački duel, jedan od krucijalnih na putu do promocije i poslednjeg učesnika fajnal-fora. Prvi poeni Kičena, u 4. minutu i Gagićev koš na suprotnoj strani, 73 sekundi kasnije, razbili su led i nagovestili veče uspavanih strelaca i ratobornih boraca ispod oba koša.

Najave je srušio Marko Tomas, sa 13 poena, ključni čovek u vođstvu Cedevite posle druge četvrtine. Veliki odmor oglasio se dok je na semaforu stajalo 35:26. Crno-beli su se našli na nedopustivo velikih i obeshrabrujućih minus devet. Gotovo da ništa nije štimalo u igri čete Duška Vujoševića, a čak ni egal u skoku nije bio dovoljan za više od puke jurnjave vođstva Cedevite u prve dve četvrtine.
Katastrofalan procenat šuta, kojem je poseban ton davao Vladimir Lučić, sa 25 odsto uspešnosti pri pokušajima za dva poena, doneli su crno-belima neočekivani minus. Ironija je htela da, upravo Lučić, tri minuta i 14 sekundi pre kraja druge četvrtine, dovede Partizan drugi put u vođstvo. Prethodno je Aleksandar Petrović, trener Cedevite, zaslužio tehničku grešku, zbog neprimerene reakcije. Lučićev potez, nažalost, najavio je brige Beograđana pred odlazak na odmor.
Topila se prednost “crvenog” tima odmah iza desetominutnog predaha i napokon nestala sredinom treće četvrtine. Ponovo je Vladimir Lučić Partizanu doneo prednost (43:42), da bi sa pet vezanih poena Predrag Šuput naterao bivšeg učitelja Duška Vujoševića da ponovo traži minut predaha. Suton je, rutinskom egzekucijom ispod koša, ekipi Aleksandra Petrovića doneo već opipljivu prednost (49:43), dva i po minuta uoči trećeg odmora u zagrebačkoj Dvorani sportova.

Odlučio se Duško Vujošević da finiš treće deonice dočeka sa Gordićem i Lučićem na parketu, umesto Bertansa i Vestermana, ali ni to nije donelo boljitak. Bogdan Bogdanović u dve pozicije, potom i Vladimir Lučić, ostali su kratkih rukava, a Cedevita stigla ponovo do plus sedam. Povratak Bertansa i Vestermana, 40 sekundi pre odmora, nije promenio odnos snaga na terenu. Rezultatski zaostatak crno-belih (48:54) najavio je četvrtinu odluke.
Trojka Mašića, na 7:35 pre kraja, bila je uvod u zenit domaćeg tima. Cedevita je u svom naručju imala velikih 11 poena prednosti (62:51), a meč, činilo se tada, izgubio na neizvesnosti. Zagrebačka ekipa ljubomorno je čuvala dvocifrenu prednost (pet minuta pre kraja ponovo se vratila na plus 11). Sa četiri vezana poena i posle greške Rajta u koracima, pri rezultatu 67:60, Vladimir Lučić našao se u poziciji tri minuta i 48 sekundi pre kraja da trojkom Beograđane vrati u život. Šut ga ni ovoga puta nije poslužio.
Jeste, ipak, Bertansa i to ispred linije za tri poena za 69:65 u korist hrvatskog tima. Promašaj Vestermana sa linije slobodnih bacanja, zakucavanje Šuputa i trojka Marka Tomasa, vratili su prednost Cedeviti na sedam poena. Partizan je u finišu imao raspoloženog Bertansa, čija je druga uzastopna trojka ponovo istopila prednost Cedevite na četiri poena.
“Praćka” Vestermana, 32 sekunde pre kraja, već najavila je koš odluke Dragana Milosavljevića. Partizan je bio hrabar i ubedljiv na 75:76 i u horor završnici stigao na 77:76.
Zagreb je pao, u nedelju u Beograd stiže Igokea.

Semafor 23. kola ABA lige:
Cedevita – Partizan MTS 77:76
Subota:
Crvena zvezda Telekom – Cibona 97:95
Split – Široki 88:83, produžetak
Radnički – Budućnost 78:63
MZT Skoplje – Zadar 94:69
Petak:
Olimpija – Krka 76:63
Ponedeljak:
Igokea – Solnok

Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA: Partizan iz pepela!!!

Izvor: Mondo, 03.Mar.2013

Partizan se vratio iz izgubljene pozicije u Zagrebu! Gubio sedam razlike na 1:30 pre kraja, ali se volšebno vratio i pobedio poenima Dragana Milosavljevića!..Višestruki šampion regionalne ABA lige, beogradski Partizan bio je pred porazom u Zagrebu, ali je uspeo da ostvari izuzetno važnu pobedu nad...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.