Izvor: MozzartSport.com, 09.Avg.2020, 12:54

Velike promene u Partizanovom timu: Savo sklonio oba beka i Natha

Uroš Vitas jedini u odbrani preživeo krupne rezove posle Novog Pazara

Menja se skoro pola tima. Čim se završilo gostovanje u Novom Pazaru rekao je Savo Milošević kako su Partizanu potrebne korenite promene, juče dopunio nezadovoljstvo kazivanjem da njegova ekipa mora da radi kontra u odnosu na prikaz u početna dva kola, pa će Javoru (20.30, TV Arena sport 1) suprotstaviti značajno izmenjen sastav u odnosu na onaj koji je zabrljao pre četiri dana, a nije se proslavio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ni u Kruševcu.

Jasno je treneru crno-belih da apsolutno ništa nije valjalo u odbrani, zbog čega će rezove početi iz poslednje linije. Procena struke je da su za klupu zreli bekovi. Imali su Nemanja Miletić i Slobodan Urošević zadovoljavajuće role u minulom prvenstvu, na početku novog su neubedljivi, te je Milošević sa saradnicima rešio da rekonstruciju tima počne od bočnih pozicija.

Miletića će na desnoj strani odmeniti Aleksandar Lutovac, iako je u osnovi krilni vezista ili čak napadač. Pošto se tokom leta odrekao Periše Pešukića, Luke Cucina i Abdulaja Sisea, trener Parnog valjka prinuđen je da osetljivu poziciju krpi fudbalerom koji ne igra na prirodnom mestu. Bar na suprotnom kraju terena neće imati taj problem, Rajko Brežančić je ceo život levi bek, u minulom ciklusu predstavljao je alternativu Slobodanu Uroševiću, te iako se smatralo da je upravo nekadašnji član Napretka najmanji krivac za poroznost odbrane u početne dve runde, u stručnom štabu Partizana su procenili da je posle samo 180 minuta vreme da se rotira i drugi bek.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Biće tubmanja i u srcu odbrane. Još pre meča u Novom Pazaru nagovestio je Savo Milošević da će Maki Banjak debitovati za Partizan protiv Ivanjičana. Pod obrazloženjem da je Kamerunac tek pre dve sedmice završio obaveze u Olimpiji nije želeo da ga muči putovanjem na dva daleka gostovanja, projektovao je duel sa Javorom za predstavljanje širokom auditorijumu, tako da njegov ulazak u prvih 11 nema obrise mistike. Baš kao ni ispadanje Bojana Ostojića, ako je verovati kazivanju šefa struke da je iskusnom štoperu najavio da će ove sezone igrati manje nego prethodne. Ostojić bi možda i zadržao mesto startera da nije bilo loših reakcija protiv Napretka i Novog Pazara....

Ovako, Banjak će na poziciji levog štopera, dok će se Uroš Vitas sa te pozcije pomeriti samo koji korak i dejstvovati u paru sa 25-godišnjim defanzivcem, kao jedini „preživeli“ član Partizanove odbrane koja je imala na desetine propusta na startu sezone. Koliko je bio besan poslednjih dana stekao se utisak da bi Milošević kompletnu odbranu poslao na klupu ili tribine, promenio bi verovatno i Vitasa da ima kim, ali – nema. Eventualno uskakanje Crnogorca Igora Vujačića povećalo bi broj stranih igrača i sprečilo Miloševića da izvede napadački potentan tim.

Pojavljivalnje Makija Banjaka u odbrani, te ostanak Sejdube Sume, Takume Asana i Umara Sadika u ofanzivnom delu znači da će ceh ograničenju o maksimalno četiri stranca na terenu platiti Bibars Natho. Umesto Izraelaca će u paru sa Sašom Zdjelarom, na poziciji zadnjeg veznog, igrati Crnogorac Aleksandar Šćekić, koji se posedovanjem srpskog pasoša uklapa u pravilo. Natho je bio vidno nezadovoljan posle Novog Pazara, te je ovo način da se i on malo smiri pred nastavak šampionata. Mogao je mirne duše Milošević da skloni Asana, možda čak i Sumu, ali podatak da danas ne računa na Natha ukazuje da u svlačionici nije sve potaman, što je između ostalog i sam trener na konferenciji za medije nagovestio.

Jedini fudbaler na kog Savo Milošević večeras ne može da računa je Lazar Marković. Krilni vezista se oseća bolje, iz Humske uveravaju da povreda zadobijena protiv Napretka nije teže prirode, da će bivši reprezentativac biti spreman za gostovanje u Surdulici 15. avgusta.

No, pre Radnika valja pobediti Javor. Pokušaće to: Popović – Lutovac, Vitas, Banjak, Brežančić – Zdjelar, Šćekić – Stevanović, Suma, Asano – Sadik.

SUPERLIGA SRBIJE – 2. KOLO

Nedelja

18.30 (14.00) Mačva (6.75) Crvena zvezda (1.20)

19.00 (1.23) TSC (6.50) Zlatibor (12.00)

19.00 (1.85) Mladost (3.50) Inđija (4.40)

19.00 (2.25) Napredak (3.35) Radnik (3.20)

19.00 (1.28) Radnički (5.70) Novi Pazar (10.50)

19.00 (1.30) Spartak (5.50) Metalac (10.00)

20.30 (1.25) Čukarički (6.25) Rad (11.00)

20.30 (1.10) Partizan (11.00) Javor (19.00)

20.30 (1.80) Proleter (3.50) Bačka (4.70)

20.30 (3.60) Voždovac (3.45) Vojvodina (2.05)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.