Veličković najavio povratak u Partizan?

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jan.2015, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veličković najavio povratak u Partizan?

Pre pet godina je izabran za najboljeg mladog košarkaša Evrope, usledio je transfer u Real, igra na najvećem mogućem nivou, ali su sve upropastile povrede.

Dva puta se vraćao u Srbiju, imao neuspešnu epizodu u Nemačkoj, ali sada u Turskoj doživljava košarkaški preporod.

Novica Veličković je jedan od naših najtalentovanijih košarkaša, povrede su ga sprečile da dostigne očekivani vrhunac, ali novi početak pravi u jednom fudbalskom gradu.

Sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je iznenadila njegova selidba u Trabzon, grad na Crnom moru, koji pokušava da dostigne turske košarkaške veličine Fenerbahče, Galatasaraj, Anadolu Efes.

Veličković je jedan od najvećih ljubimaca „grobara“, koji su se svaki put nadali njegovom povratku u Partizana kada se on vraćao u Srbiju.

"Ja nijednu utakmicu Partizana ne propuštam. Kada bih završio karijeru, a da ne odigram više nijednu utakmicu za klub bilo bi mi mnogo teško. Svaki put kada sam se vraćao u Srbiju, a vraćao sam se dva puta, moja želja je bila da se vratim u Partizan, ali se nije poklopilo. Nije mi lako ni sada kad ih gledam ovaj prvi deo sezone i ta situacija u klubu. Ja bih voleo da se vratim. Oni su mi dali nešto najveće u životu što se tiče košarke. Dali su mi sve".

Fenerbahče, Anadolu Efes, Galatasaraj, pa i neki manji klubovi su glavni košarkaški centri u Turskoj, zbog čega je mnoge iznenadila odluka Veličkovića da pređe u Trabzon.

"Trabzon je fudbalski grad, nikad ovo do sada nisam video da bukvalno ceo grad navija za jedan tim. Kod nas je podeljeno na Zvezdu i Partizan, u nekom gradu ima još neki kao što je Vojvodina, ali se ostalo svodi na ova dva što se navijanja tiče i podrške. Ovde ceo grad živi za Trabzon. Imaju veliku želju da košarkašku sekciju naprave da bude u korak sa ostalima. Oni su u fudbalu uz Galatu, Fener i Bešiktaš najveći klub u ovom delu Turskoj. Uz Crno more 90% ljudi navija za Trabzon. Ovde je drukčije u odnosu na Istanbul, Ankaru i slične gradove. Nije kao u Madridu, ali grad nije uopšte loš za miran život, ništa mi ne fali ovde. U poređenju sa Bambergom ovde mi je mnogo lepše".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.