Veličković: Neka svako krene od sebe

Izvor: Mondo, 24.Nov.2018, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veličković: Neka svako krene od sebe

"Da bismo uradili nešto ove godine, svaki igrač treba da krene od sebe i radi još više", rekao je kapiten Partizana posle poraza od Crvene zvezde u prvom košarkaškom derbiju ove sezone.

Jedna od prvih odluka Andree Trinkjerija po dolasku u Partizan bila je da roviti Novica Veličković izađe iz takmičarskog pogona i radi na fizičkoj pripremi, kako bi bio u prilici da odgovori na izazove moderne košarke u nastavku sezone.

Ispostavilo se da je prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nastup kapitena crno-belih posle ovog džentlmenskog dogovora sa Italijanom i gotovo mesec dana provedenih na treninzima završen porazom u premijernom "večitom derbiju" ove sezone.

Veličkovićevih 11 minuta pokazali su da mu je potrebno još vremena da uđe u takmičarski ritam, a Partizanovih 40 da je neophodno još rada, energije i odricanja kako bi ekipa igrala košarku po ukusu navijača, odnosno imala igru za pobedu nad Crvenom zvezdom.

"Jako je teško, derbi vuče posebne emocije", rekao je Veličković, na čije raspoloženje posle mečeva sa "večitim rivalom" nikada nije uticalo to kako je on igrao, već ko je na kraju pobedio.

"Tih 5-6 loših minuta u trećoj četvrtini je definitivno presudilo. Treba da učimo, treba da radimo, treba ova pauza da se iskoristi da svaki igrač krene od sebe i radi još više i još jače da bismo napredovali i kao tim i individualno...", rekao je i posle kratke pauze dodao:

"...da bismo uradili nešto ove godine".

Crvena zvezda se na drugo poluvreme nije vratila samo u novoj garnituri dresova, već i sa novim pristupom u odbrani, na koji su crno-beli odgovorili brzopletom igrom u napadu. Serija 0:16 "ubila" je neizvesnost u poslednjoj četvrtini, posle koje je domaćin pao na skor 4-5, a gost ostao jedini neporaženi tim u ligi.

Veličković je ovaj period igre opisao rečima…

"Namesti se takva igra, nije ni brz šut, nije se vezivala ni loša odbrana... Dogodio se pad koji su oni iskustvom iskoristili, to su bukvalno bila 3-4 vezana šuta. Ne uradiš u napadu šta treba i utakmica ode na drugu stranu. Nije to zbog nečije namere, niti je razlog da se upire prstom. Jednostavno, okrenuli su utakmicu u tom trenutku i to je to".

"NAŠA PUBLIKA JE JEDNA OD NAJBOLJIH U EVROPI"

Partizan je imao bučnu podršku u dvorani, ali…

"Mi imamo publiku i to jednu od najboljih u Evropi. Apsurd je pričati o tome. Oni su nama najveća podrška, na nama je da im pružimo satisfakciju pobedama. Košarkaški klub Partizan ima publiku koja razume košarku, koja bodri i kad ne ide i mi smo im na tome zahvalni", rekao je jedan od veterana u Trinkjerijevom timu i dodao:

"Žao mi je, naravno, što nismo dobili zbog ovakve atmosfere. Čestitao bih protivniku na pobedi i to je to".

Veličković je otvoreno odgovorio na pitanje o tome šta je bilo presudno u odluci da zaigra baš u derbiju, uspešno obavljen period oporavka ili uticaj koji ima među saigračima.

"Naporno sam radio da bih pomogao ekipi, probao sam danas, mada nisam u nekoj takmičarskoj formi i to nije nikakvo opravdanje... Probao sam da pomognem saigračima, jer je ovo za mnoge prva utakmica ovakvog tipa", rekao je, ali napomenuo da se fizički oseća dobro i da su mu potrebne samo utakmice.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.