VOKRI: USKORO PRIJEM KOSOVA U FIFA

Izvor: Kurir, 05.Jun.2010, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOKRI: USKORO PRIJEM KOSOVA U FIFA

PRIŠTINA - Prijem Kosova u Svetsku fudbalsku organizaciju (FIFA) je samo pitanje vremana, jer za to nije potrebno da država bude članica Ujedinjenih nacija, kako u slučaju prijema u Evropski fudbalski savez (UEFA), ocenio je predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri.

Sportisti sa Kosova ne bi smeli da budu diskriminisani zbog politike, ističe Vokri, nekadašnji centarfor Prištine, Partizana, turskog Fenerbahčea i francuskog Nima.

Vokri je za fudbalsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << reprezentaciju SFRJ odigrao 12 utakmica i postigao šest golova.

"Nažalost, iako FIFA promoviše da politika u sport ne treba da se meša, ovo je tipična diskriminacija što Fudbalski savez Kosova nije primljen, iako je država Kosovo priznata od 69 najjačih super sila na svetu", rekao je Vokri za radio Dojče vele.

Na Kosovu se danas igra slabiji fudbal u odnosu na onaj koji je igran u bivšoj Jugoslaviji, ali mladih talenata i te kako ima, ocenio je Vokri.

On je dodao da ga za Beograd vežu lepe uspomene i da je njegova sreća što je izabrao Partizan, "jer je uvek u njemu bilo i kosovskih igrača, a i publika Kosova je u velikom broju, da ne kažem 70 odsto, navijala za Partizan u to vreme".

On ističe da se fudbalska reprezentacija Srbije zasluženo plasirala na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, a da je Španija njegov favorit za osvajanje titule.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.