VLADA JOVANOVIĆ: NISMO SE SNAŠLI...

Izvor: Kurir, 21.Okt.2011, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADA JOVANOVIĆ: NISMO SE SNAŠLI...

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović rekao je posle večerašnjeg poraza od Anadolu Efesa sa 84:73, u 1. kolu Evrolige, da se njegovi igrači nisu dobro snašli i odgovorili na agresivniju igru protivnika.

BEOGRAD -  Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović rekao je posle večerašnjeg poraza od Anadolu Efesa sa 84:73, u 1. kolu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Evrolige, da se njegovi igrači nisu dobro snašli i odgovorili na agresivniju igru protivnika.

"Drugo poluvreme oni su agresivno igrali, a mi se nismo dobro snašli. U prvom poluvremenu je bila lepa predstava sa obe strane i imali smo šta smo hteli. Posle smo imali problem sa odbranom", kazao je Jovanović novinarima u beogradskoj hali Pionir.

Trener crno-belih je istakao da je Partizan u drugom poluvremenu odbranu igrao "solidno", ali se u napadu slabo snalazio. "Pokušali smo da igramo agresivno na spoljne igrače, ali se onda njima otvorilo nekoliko lakih poena centara. To mi, ipak, nije smetalo koliko šutevi za tri poena i neki poeni u poslednjim sekundama napada.

Pokušao sam sa rotacijom kompletnog tima, ali ni to nije uspelo", kazao je Jovanović. On je ocenio da ovaj poraz može da bude opasan, ali da će njegova ekipa pokušati da pruži što veći otpor u narednim utakmicama.

"Trudićemo se da u sledećem kolu i narednim utakmicama odigramo što bolje. Ambicije su nam da budemo dostojni protivnici svima. Po budžetima sve ekipe, osim Šarlroa, imaju mnogo veći budžet od nas”, kazao je Jovanović.

Partizanov trener je dodao da Milanu Mačvanu ne može ništa da se zameri, jer je "praktično iz aviona došao na trening". "Ejsi Lou je dobar igrač i čovek, ali mu treba vremena da se uklopi na stil, jer se u NBA ligi igra totalno drugačija košarka nego ovde”, rekao je Jovanović o učinku Amerikanca koji je večeras postigao šest poena i imao isto toliko izgubljenih lopti.

Jovanović je govorio i o igri košarkaša koji su došli iz domaćih klubova, a prvi put su nastupili u Evroligi. "Njih smo doveli zbog njihovog žara i strasti prema igri. Oni to večeras nisu pokazali i ja im na tome malo zameram- rekao je Jovanović.

Trener Anadolu Efesa Ufuk Saridža rekao je da je utakmica protiv Partizana u Beogradu najvažnije gostovanje u Evroligi.

"Uvek je bilo teško ovde igrati, ovo je najvažnija utakmica u gostima u Evroligi. Mnogo puta smo igrali protiv Partizana. Čestitam svojim igračima-, rekao je Saridža. On je ocenio da je prevagu odnela igra Efesa u odbrani u drugom poluvremenu.

"U drugom poluvremeno smo u odbrani igrali veoma čvrsto. Ovo je novi tim, mnogo novih igrača i treba nam vremena. Nije lako da igramo zajedno, ali večeras smo igrali pametno. Ostvarili smo veoma važnu pobedu", istakao je trener Anadolu Efesa

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.