(VIDEO) STRANCI OBELEŽILI SRPSKI DERBI: Zvezda posle preokreta pobedila Partizan u 150. meču večitih

Izvor: Kurir, 27.Feb.2016, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) STRANCI OBELEŽILI SRPSKI DERBI: Zvezda posle preokreta pobedila Partizan u 150. meču večitih

Fudbaleri Crvene zvezde su kao gosti u Humskoj pobedili Partizan u 150. "večitom derbiju" - 2:1 (2:1).

Sva tri gola postigli su stranci, i to u periodu od samo 15 minuta. Crno-beli su poveli preko defanzivca iz Obale Slonovače Sedrika Gogue u 18. minutu, izjednačio je Argentinac Luis Ibanjez u 25, a u 33. minutu konačan rezultat postavio je Portugalac Ugo Vieira, koji je jesenas bio dvostruki strelac u derbiju.

Zvezda posle 24 kola Superlige ima 68 bodova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odnosno 27 više od drugoplasiranog Borca, 30 više od Čukaričkog i niškog Radničkog, 31 od Vojvodine i čak 32 od šestoplasiranog Partizana!

Crveno-beli su do trijumfa došli iako su poslednjih 20-ak minuta igrali bez isključenog kapitena Aleksandra Lukovića, koji je u 7‌1. minutu dobio drugi žuti karton zbog prekršaja nad Brašancem.

"Večiti rivali" su, kako su i najavili, u meč ušli spuštenih gardova. Priuštili su zanimljivu i uzbudljivu predstavu, a lider Superlige je dokazao da je u ovom trenutku bolji.

Doduše, crno-beli su imali mnogo zamerki na račun suđenja Vlada Glođovića iz Vrbasa, jer smatraju da je arbitar iz Vrbasa propustio da im dosudi penal u prvom poluvremenu, a onda je na početku drugog poništio gol Nemanje Mihajlovića zbog ofsajda.



Glođović je drugo poluvreme produžio devet minuta. Utakmica je tri puta prekidana zbog bakljade Grobara, od čega dva puta tokom drugih 45 minuta.

Na kraju, Partizan je imao više udaraca na gol (10-8), znatno više i loptu u posedu (64 odsto), zahvaljujući pritisku u poslednjih pola sata, ali je Crvena zvezda zabeležila 21. uzastopnu prvenstvenu pobedu.

Trener Partizana Ivan Tomić kipteo je od besa posle meča očigledno nezadovoljan suđenjem.

"Strašno mi je teško, ali ne zbog poraza", počeo je Tomić priču za TV Arenu sport i dodao:

"Ne tražim alibi, poslednji sam koji to radi. Uvek sam ja krivac, ali ono je bio najveći penal koji sam u životu video".

Na kraju, Tomić je zaključio:

"Čestitam igračima i stručnom štabu Zvezde, ovo nema apsolutno nikakve veze s njima. Čestitam i mojim momcima na pristupu i zalaganju".

Trener Zvezde Miodrag Božović je rekao:

"Izvanredna utakmica, jakog tempa, sa dosta šansi na obe strane. Lepa za gledanje. Zadovoljan sam igrom svog tima. Mogao je i Partizan da pobedi. Derbi je opravdao očekivanja".

SASTAVI:

PARTIZAN: Šaranov - Bandalovski, Jovanović (od 81. Lukić), Gogua, Bogosavac - Brašanac, Everton Luiz, Saša Ilić (od 62. Kosović) - Stevanović, Mihajlović, Božinov (od 53. Vlahović).

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez - Donald, Le Talek, Grujić  - Katai (od 77. Plavšić), Srnić (od 90+2. Ristić) - Vieira (od 90+4. Gavrić).

TOK MEČA:

Kraj - 1:2!

90+8. minut - ŠANSA ZA KOSOVIĆA! Šutirao je sa 11 metara...

90+4. minut - Vieira je izaša, ušao je Gavrić.

90+2. minut - Ristić umesto Srnića.

81. minut - Poslednja izmena u Partizanu - štopera Jovanovića zamenio je vezista Lukić.

80. minut - TREĆI PREKID ZBOG BAKLJADE! Ponovo su je napravili Grobari.

77. minut - Prva izmena u Zvezdi: Plavšić - Katai.

72. minut - LUKOVIĆ POGOĐEN TELEFONOM! Navijači Partizana gađali su mobilnim telefonom i pogodili u stomak Aleksandra Luković, dok je Zvezdin kapiten napuštao teren zbog dobijenog crvenog kartona.

71. minut - ZVEZDA JE OSTALA BEZ ISKLJUČENOG LUKOVIĆA! Kapiten crveno-belih dobio je drugi žuti karton zbog oštrog starta nad Brašancem.

69. minut - Bandalovski je bio u povoljnoj poziciji, ali je tukao u Kahrimana.

62. minut - Kosović je zamenio Sašu Ilića.

53. minut - TRENUTAK ZA ISTORIJU! Tomić je iz igre izveo Božinova, a uveo Dušana Vlahovića, koji danas ima 16 godina i 30 dana i postao je najmlađi učesnik "večitog derbija" ikada.

49. minut - VELIKA ŠANSA ZA ZVEZDU! Fantastična intervencija Šaranova posle šuta Srnića.

48. minut - Grobari u glas: "Uprava napolje".

47. minut - PONIŠTEN GOL PARTIZANA! Mihajlović je savladao Kahrimana, ali je Glođović na asistenciju pomoćnika poništio gol zbog ofsajda.

47. minut - Bakljadu su napravile i Delije.

46. minut - Utakmica je nastavljena.

17:51 - Tomić žestoko na Glođovića

Trener Partizana Ivan Tomić žestoko je protestovao kod glavnog sudije Glođovića na putu ka svlačionici. Sigurno mu je zamerio na nedosuđenom penalu, a možda i još nečemu.

Kraj sadržajnog i uzbudljivog prvog poluvremena - 1:2

45+3. minut - Još jedan opasan pokušaj Ibanjeza iz slobodnjaka.

44. minut - Posle furiozne središnjice prvog poluvremena, u finišu ovog dela ritam igra je malo opao.

38. minut - Gužva na terenu! Everton je pokušao da podigne igrača Zvezde koji je ležao, pa je došlo do koškanja. Najiskusniji igrači obe ekipe su reagovali da ne dođe do incidenta.

35. minut - JOŠ JEDNA ŠANSA ZA ZVEZDU! Grujić je glavom šutirao posle kornera, ali neprecizno.

33. minut - GOOOLLLL - 1:2 - VIEIRA! Srnić je probio po desnoj strani i "zavrnuo", a Portugalac je umakao Gogui i glavom iz neposredne blizine postigao svoj treći gol u drugom nastupu u "večitom derbiju".

26. minut - VELIKA ŠANSA ZA PARTIZAN! Crno-beli su mogli odmah do nove prednosti, ali je pokušaj Stevanovića zaustavio Kahriman. Stevanovića je idealno uposlio Mihajlović, koji je bio asistent kod gola Gogue.

25. minut - GOOOLLL - 1:1 - IBANJEZ! Argentinac je sjajno izveo slobdan udarac sa 20 metara!

18. minut - GOOOLLL - 1:0 - GOGUA! Crno-beli su odigrali očigledno uigranu kombinaciju posle kornera, na kraju Mihajlović je centrirao, a Gogua glavom poslao loptu u Kahrimanovu mrežu. Defanzivcu iz Obale Slonovače je ovo debi u crno-belom dresu.

11. minut - Crno-beli su tražili penal, ali ga nisu dobili! Mihajlović je pao posle duela sa Petkovićem, međutim, sudija Glođović je pokazao da se igra nastavi. Tomić je žestoko protestovao, pa je Glođović morao da ga smiruje.

11. minut - Prvi žuti karton na meču, dobio ga je Partizanov Brazilac Everton zbog oštrog faula nad Pavićevićem.

8. minut - Na terenu se vodi velika borba, a i navijači se nadglasavaju, trese se Topčidersko brdo.

4. minut - Utakmica je nastavljena posle kraćeg prekida.

2. minut - Bakljada na Jugu - Čim je sudija Glođović dao znak za početak, Grobari su napravili bakljadu, zbog čega je utakmica prekinuta.

1. minut - Meč je počeo!

17:00 - Intonira se himna Srbije!

16:58 - Sve je spremno za poletak!

16:55 - Škuletić bodri crno-bele

Bivši fudbaler Partizana Petar Škuletić, a sada moskovske Lokomotove, došao je da bodri crno-bele.

16:53 - Sukob navijača Partizana i policije

Sukob Grobara i policije možete videti OVDE.

16:49 - Grobari petardama zasuli crveno-bele

Navijači Partizana petardama su zasuli igrače Zvezde kada su ulazili u tunel. Istovremeno, sa "Istoka" se čulo: "Uprava napolje", kao i uvrede na račun premijera Srbije Aleksandra Vučića.

16:44 - Sudi načelnik policije

Glavni sudija je Vlado Glođović. Glođoviću će to biti prvi put da deli pravdu u "večitom derbiju". Inače, Glođović je načelnik policijske stanice u Vrbasu.

16:38 - Evo delića atmosfere sa stadiona u Humskoj, tribine se pune...

Foto: partizan.rs

16:31 - Tomić: Da dokažemo da smo na pravom putu

Ivan Tomić izneo je očekivanja od derbija pola sata pred početak meča.

"Nadam se da će tribine biti pune... Verujem da će utakmica biti atraktivna", počeo je Tomić priču za TV Arena sport.

Njemu je trenera uloga treća u Partizanu. U "večitim derbijima" je učestvovao kao igrač i sportski direktor, a sada će debitovati kao šef struke.

"Kao igrač i dirtektor sam imao uspeha, nadam se da ću i kao trener. Osećam i ponos i tremu, drago mi je što sam učesnik najvećeg našeg fudbalskog događaja, uz nadu da ćemo mi trijumfovati", nastavio je Tomić i dodao:

"Zvezda ima veliku prednost na tabeli, ima prednost i u formiranju tima. Kod nas traje proces da se ono što radimo emituje na terenu. Danas je prilika da pokažemo da smo na pravom putu".

16:26 - Partizan dobio prvi derbi, a Zvezda prvi prvenstveni

Prvom pobedom u „večitim“ derbijima diče se navijači Crvene zvezde pošto su njihovi ljubimci slavili ledene večeri, na minus 19 stepeni Celzijusa, 5. januara 1947. godine - 4:3, na stadionu „Centralnog doma Vojske Jugoslavije“. Zanimljivo je da su isti rivali samo nekoliko meseci ranije odmerili snage u prijateljskom meču i tada je pobedio Partizan 2:0 golovima Rupnika i Mihajlovića. Kao strelac prvog gola u zavničnom derbiju za sva vremena ostaće ubeležen zvezdaš Jovan Jezerkić, inače trostruki strelac na tom meču. Prvi fudbaler iz Humske koji je postigao gol u „večitom derbiju“ bio je Stjepan Bobek. On je dao treći gol za Partizan u toj utakmici, a prethodno su crveno-beli dva puta zatresli sopstvenu mrežu (Đajić i Kašanin).

16:21 - Rekordna poseta - 100.000 gledalaca

Rekordna poseta na „večitim” derbijima zabeležena je 7. novembra 1976. godine. Zvezdinoj minimalnoj pobedi svedočilo je više od 100 hiljada gledalaca, od kojih 90.142 sa plaćenim ulaznicama.Najmanje gledalaca bilo je na meču polufinala Kupa, 11. maja 2005, samo osam hiljada.

16:14 - Samo jedan preokret u 149 derbija

Čak 143 okršaja komšijskih rivala su morala da se odigraju da bi se dogodio prvi, ujedno i jedini preokret. U pomenutom derbiju Partizan je u Ljutice Bogdana na poluvremenu vodio 2:1, a na kraju se radovao domaćin 3:2

16:07 - ZVANIČNI SASTAVI:

PARTIZAN: Šaranov - Bandalovski, Jovanović, Gogua, Bogosavac - Brašanac, Everton Luiz, Saša Ilić - Stevanović, Mihajlović, Božinov. Klupa: Kljajić, Vuličević, Kosović, Jevtović, Stevanović, Vlahović, Lukić.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez - Donald, Le Talek, Grujić  - Katai, Srnić - Vijeira. Klupa: Supić, Da Silva, Plavšić, Babunski, Ristić

16:05 - Fudbaleri Crvene zvezde krenuli na stadion Partizana

Spremni #derbi #fkcz #czv #crvenazvezda

A photo posted by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on Feb 27, 2016 at 6:41am PST

16:03 - Fudbaleri Partizana stigli na stadion

Zanimljivo je da fudbaleri Partizana, iako domaćini, duže putuju do stadiona. Crno-beli na utakmice dolaze iz Sportskog centra Teleoptik, koji se nalazi desetak kilometara daleko od stadiona u Humskoj, dok je crveno-belima potrebno nekoliko stotina metara da pređu sa stadiona "Rajko Mitić".

16:01 - Jovak Jezerkić prvi "grešnik"

Igranje za jedan, pa za drugi klub sa Topčiderskog brda već decenijama predstavlja neoprostivi greh za navijače. Prvu veliku buru podigao je Milko Đurovski prelaskom iz Crvene zvezde u Partizan je 1986. godine. Velike tenzije doneli su i odlazak Brazilca Klea u istom smeru 2009, kao i povratak Vladimira Stojkovića iz inostranstva sledeće godine. Reprezentativni golman se nije vratio u Zvezdu, odakle je 2006. krenuo u pečalbu, već u Partizan.

Bilo je asova koji su u prethodnih bezmalo sedam decenija uspeli da tresu mreže rivala i u jednom i u drugom dresu. Migracije sa jedne na drugu stranu Topčiderskog brda patentirao je Jovan Jezerkić koji je postigao tri gola za Zvezdu u derbijima, a dva za Partizan. Pored njega taj nesvakidašnji učinak ponovili su još samo Branko Zebec (pet za Partizan i jedan za Zvezdu) i Milko Đurovski (šest za crveno-bele i dva za crno-bele). Vladimir Stojković je, uz Radeta Mojovića, bio jedini golman koji je branio za oba kluba, dok je jedini stranac kome su klicali i jedni i drugi navijači bio je pomunti Kleo. Oba kluba su trenirali Milovan Ćirić, Aleksandar Tomašević, Gojko Zec i Velibor Vasović.

15:55 - Tuča na Autokomandi

Fudbaleri Partizana kasnili su na stadion u Humskoj, pošto je kako prenose pojedini mediji na Autokomandi došlo do tuče navijača. Izabranici trenera Ivana Tomića, čekali su dvadesetak minuta, jer su čekali zvaničnu potvrdu informacije, a potom iz trening centra u Zemunu krenuli ka stadionu.

15:49 - Valok najbolji strelac

Nekadašnji napadač Partizana Marko Valok najbolji je strelac u prvenstvenim "večitim derbijima". Postigao je 13 golova. Kod Zvezde najefikasniji su bili Bora Kostić i Dragan Džajić sa po devet.

15:40 - Saša Ilić danas obara rekord

Najviše prvenstvenih "večitih derbija" odigrali su Momčilo Vuković i Saša Ilić. Crno-beli dres protiv Zvezde nosili su po 25 puta. Legendarni Moca je dugo bio na vrhu ove liste, ali ga je sadašnji kapiten stigao učešćem na prošlom, 149. derbiju. Sada Ilić ima priliku da, ukoliko mu trener Ivan Tomić ukaže šansu u subotu, postane rekorder.

15:33 - Bivši napadač Zvezde stiće na "Sever"

Đorđe Despotović je nekada nosio crveno-beli dres, a danas će sa "Severa" bodriti izabranike Miodraga Božovića.

A photo posted by Djordje Despotovic (@despot92) on Feb 27, 2016 at 3:42am PST

15:26 - Božovića: Božinov priča o penalu uz Brenu i Cecu!

Šef struke Zvezde Miodrag Božović u svom stilu je replicirao napadaču Partizana Valeriju Božinovu i pritom pomenuo i Lepu Brenu i Cecu. Šta je sve Božović izjavio pred današnji derbi saznajte OVDE.

15:22 - Tomić: Nije prijatno gledati tabelu

Trener Partizana Ivan Tomić u najavi derbija je, između ostalog, rekao:

"Nije prijatno gledati tabelu i Zvezda je zbog toga favorit. Ipak, to kod nas može da probudi još veći motiv. Ta razlika je učinjena zbog gustog kalendara. Imamo mogućnost da se iskupimo za tu razliku".

Celu Tomićevu izjavu pročitajte OVDE.

15:19 - Evo kako su Bata Živojinović i Bora Todorović bodrili Zvezdu i Partizan

Ni legende našeg glumišta nisu imune na "večitu" groznicu. Tako su Bata Živojinović i Bora Todorović zajedno gledali 55. derbi, pre 42. godine. Kako je to izgledalo, pogledajte OVDE.

15:14 - Partizan čeka penal 21 godinu

Poslednji penal za crno-bele u "večitim derbijima" dosuđen je 18. marta 1995. Na tom 99. okršaju "večitih" precizan sa "bele tačke" bio je Damir Čakar. Konačan rezultat bio je 2:2.

15:11 - Rezultati svih večitih derbija do sada

Na OVOM linku možete pronaći rezultate svih 149 dosadašnjih večitih derbija u prvenstvima naše zemlje.

15:07 - Ovako Vujadin Savić dočekuje 150. večiti derbi

Bez tebe ne bi bile iste ulice Beograda...

A photo posted by 'savicvujadin' (@savicvujadin) on Feb 27, 2016 at 3:34am PST

15:02 - Ovo niste znali

- Trener Partizana Ivan Tomić pridružio se legendi crno-belih Nenadu Bjekoviću u jednom segmentu večitih derbija. Naime, njih dvojica su učestvovali u večitim derbijima kao fudbaleri, sportski direktori i treneri.

- Večiti derbi nije igran 1952. godine. Prvenstvo je tada prvi i poslednji put igrano u okviru kalendarske godine, takmičenje je organizovano po grupama, pa su se Partizan i Crvena zvezda mimoišli. Brzo se odustalo od takvog sistema.- Derbi sa najviše gledalaca odigran je 7. novembra 1976. godine, kada je prodato 90.142 ulaznice, ali se pretpostavlja da je tom meču na stadionu Crvene zvezde prisustvovalo više od 100.000 navijača.

- Derbi 115, u subotu 14. oktobra 2000. na „Marakani“, prekinut je u 3. minutu zbog divljanja navijača i upada na teren, kada su fizički napadnuti fudbaleri i trener Partizana. U ponovljenom meču, 7. marta 2001, Crvena zvezda je pobedila 2:0.

- Najčešći rezultat bio je 1:1 (čak 20 puta), a samo deset puta je derbi završen najnepopularnijim rezultatom – 0:0 (prvi put tek u 29. derbiju, 1. oktobra 1961).

- Najubedljiviju pobedu je ostvario Partizan, 6. decembra 1953. godine, kada je u 13. derbiju slavio 7:1, dok su se crveno-beli najviše radovali 17. novembra 1968. u 43. derbiju – 6:1.

- Najviše dosuđenih penala na jednoj utakmici – tri, dosudio je Stevan Kuzminac (Zemun) u 46. derbiju, 7. juna 1970. na stadionu Crvene zvezde (1:1). Ratomir Dujković je dvaput sačuvao mrežu (Dane Petrović i Momčilo Vukotić izvodili jedanaesterce), a Milovan Đorić je realizovao penal.

- Derbi 132, na stadionu Crvene zvezde (1. mart 2008), ostaće upisan u istoriji kao prvi odigran bez prisustva publike. Domaćin je slavio ubedljivo – 4:1.

Pripreme za #vecitiderbi #delije pic.twitter.com/r9ywOkI9qy

14:59 - Evo kako nas vreme očekuje tokom utakmice

Kako je saopštio Republički hidrometeorloški zavod, utakmica će biti odigrana u idealnim uslovima. U Beogradu je najavljena temperatura između 9 i 14 stepeni, bez oblaka, sa umerenim južnim i jugoistočnim vetrom.

Šti bi rekla Nada Macura, obucite se slojevito, ali nikako ne nosite flašicu vode, pošto nije dozvoljeno unošenje flašica na tribine.

14:32 - Superliga objavila spektakularnu najavu večitog derbija

14:19 - Poznati vidovnjak zna tačan rezultat i da li će biti penala

Ljubitelje fudbala, pored pitanja ko će pobediti, zanima i da li će glavni sudija meča Vlado Glođović dosuditi penal za jednu od ekipa. Odgovore na ova pitanja zna poznati vidovnjak Milan Tarot, a to možete pročitati OVDE.

14:06 - Evo kako su u Crvenoj zvezdi najavili 150. prvenstveni večiti derbi

Fudbalski klub Crvena zvezda svoju TV emisiju u potpunosti je posvetio predstojećem sudaru sa večitim rivalom.

13:41 - Evo kako su u Partizanu najavili 150. prvenstveni večiti derbi

Fudbalski klub Partizan na zanimljiv način je najavio 150. "večiti derbi" sa Crvenom zvezdom.

13:08 - Šta poznati tipuju

KURIR ANKETA / KO ĆE POBEDITI U VEČITOM DERBIJU?/

Nina Janković, glumica

VERUJEM U MOJ PARTIZAN

Uh... Znam da je Zvezda u velikoj prednosti u prvenstvu, ali ipak verujem da će Partizan slaviti u subotu. To je ipak derbi, a ja naravno navijam za moje crno-bele.

Milan Ðurđević, muzičar

POBEDIĆEMO KAO U KOŠARCI

Jedno je navijačko opredeljenje, a sasvim drugo realna situacija, koja mom Partizanu ne ide u korist. Mada, kad malo bolje razmislim, tako je bilo i pre sedam dana u košarci, pa smo uspeli da pobedimo.

Dragan Bjelogrlić, filmski radnik

PREKINUĆEMO ZVEZDINU SERIJU POBEDA

Izuzetno poštujem trenera Crvene zvezde Miodraga Grofa Božovića, ali mislim da crveno-beli nisu toliko jači od Partizana kao što se misli po izgledu tabele i uveren sam da ćemo prekinuti pobedničku seriju večitog rivala.

Aleksandra Gudelj, voditeljka

NE IGRA DRINČIĆ, ZVEZDA ĆE SLAVITI

Spremam se za derbi i biću na severu stadiona! Prošli put sam zamalo zaplakala kad nas je Partizan pobedio u Humskoj golom iz slobodnog udarca Nikole Drinčića. Sad će Zvezda slaviti.

Aleksandar Radojičić, glumac

NEĆE BITI LAKO, ALI ZVEZDA POBEĐUJE

Ne volim da prognoziram, ali verujem u ovaj tim Zvezde i znam da smo bolji. Derbi je derbi i neće biti lako. Samo želim da sve protekne u sportskoj atmosferi i da ne bude incidenata.

Viktor Savić, glumac

BOLJE DA ĆUTIM, NEĆU DA BAKSUZIRAM

Neću biti u Beogradu, pa nema šanse da odem na utakmicu. Zato i neću da dajem prognoze i komentarišem. Zapravo, ne želim da baksuziram, to je moj komentar (smeh).

12:33 - Evo šta sve nude kladionice za duel između Partizana i Zvezde

Srpske, ali i svetske kladionice, jednoglasno daju prednost lideru na tabeli Superlige. Međutim, kvote na pobedu gosta u Humskoj, samim tim i na uspeh crno-belih, značajno variraju. Kvota na "dvojku" se kreće od 2,25 do 2,40, dok je na "keca" od 2,85 do čak 3,07! Opširnije OVDE

12:03 - Zvezda u seriji od 20 pobeda

Izabranici Miodraga Božovića u Humsku dolaze sa 20 pobeda u nizu u domaćem prvenstvu i čak 29 bodova više u odnosu na Partizan, koji je posle turbulentne jeseni, drugi deo sezone počeo porazom od OFK Beograda (2:1) na Vračaru. Crveno-beli su do sada osvojili 65 bodova, a crno-beli 36 i nalaze se na petom mestu.Partizan bi trijumfom stavio melem na lošu sezonu, ali i doneo veliko zadovoljstvo svojim navijačima prekidanjem rekordne serije crveno-belih. Crno-beli su slavili na poslednje tri utakmice protiv Crvene zvezde na svom terenu, u šta polažu velike nade, ali u derbijima forma i tabela nikada nisu određivali pobednika.

11:56 - Ukupno 239. derbi

Crno-beli i crveno-beli na stadionu u Humskoj igraju 150. prvenstveni duel, a ukupno će to biti 239. večiti derbi. Najbolji srpski klubovi su 35 puta igrali u okviru kupa i još 54 utakmice u raznim drugim takmičenjima. U ukupnom skoru Crvena zvezda je slavila 106 puta, a Partizan 75, uz 57 remija. Gol razlika je 375:316 u korist Crvene zvezde.

11:46 - Statistika na strani Zvezde

U prethodnih 149 prvenstvenih duela više uspeha imali su crveno-beli. Zvezda je slavila 61 put, Partizan ima 44 trijumfa, uz 44 nerešena ishoda. Gol razlika je takođe na strani crveno-belih, dali su 215 golova i primili 182.

11:42 - Sudija glavnog meča Vlado Glođović

Prvi put posle dužeg perioda pravdu u večitom prvenstvenom derbiju neće suditi Milorad Mažić. Sudija iz Vrbasa sudio je poslednjih devet duela Partizana i Crvene zvezde, a ovog puta sudiće njegov sugrađanin Vlado Glođović.Glavni arbitar i njegovi saradnici, pomoćnici Nemanja Petrović i Uroš Stojković, četvrti sudija Dejan Petrović, prvi dodatni sudija Aleksandar Vasić i drugi dodatni sudija Dejan Santrač, biće akteri 150. večite priče u opremi specijalno dizajniranoj za ovu priliku: plavim dresovima, crnim šortsevima i prvi put u našem fudbalu, kada se radi o arbitrima, plavim štucnama.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

UŽIVO: Partizan - Crvena zvezda 1:2, Luković dobio crveni karton (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2016

Pratite putem tekstualnog prenosa sva dešavanja iz Humske....KLADITE SE NA OVAJ MEČ..Završen je jubilarni 150. okršaj večitih rivala. Pobeda Crvene zvezde u vrlo uzbudljivom, a može se reći i prilično kvalitetnom okršaju najvećih srpskih klubova. Bio je to meč sa velikim brojem prilika, posebno...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.