Uživo (25. minut): Partizan hita ka tituli, Zvezda šutirala trojke 14-0 (45:23)!

Izvor: Blic, 12.Jun.2013, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo (25. minut): Partizan hita ka tituli, Zvezda šutirala trojke 14-0 (45:23)!

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana igraju u hali "Pionir" četvrti meč finalne serije plej-ofa. Partizan vodi sa 2-1 i ima priliku da pobedom odbrani titulu a ukoliko Zvezda trijumfuje, igraće se peti, odlučujući meč.

U "Pioniru" je prisutno nekoliko hiljada gledalaca kojima nije bio problem da po jakoj kiši dođu da bodre ljubimce.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Navijači Zvezde ovacijama su pozdravili fudbalera Dejana Stankovića koji se našao u hali, uz skandiranje "Jedan je Stanković Dejan". Kada su igrači i stručni štab Partizana izlazili na parket, neko iz mase gađao je telefonom trenera crno-belih Duška Vujoševića.

On nije reagovao, ali se čini da će ionako naelektrisana atmosfera stvorena pred meč, biti uvod u pravi "pakao" u "Pioniru". Između treće i četvrte utakmice "večitih" rivala oba kluba održala su konferencije za novinare na kojoj su najmanje pričali o svojim šansama u plej-ofu.

Više se gledalo kako da se što više iskritikuje suđenje i nastavi prepucavanje na relaciji trener Partizana - prvi čovek Zvezde, tako da nije teško zaključiti da će se u slučaju igranja petog meča, i naredni susret sa novinarima verovatno bazirati na što većem blaćenju protivnika, a ne na priči o igri svog tima.

Među gostima utakmice primećeni su i fudbaleri Miloš Ninković, Filip Đorđević kao i Dejan Stanković, a očekuje se veliki broj poznatih ličnosti u dvorani.

PRVA ČETVRTINA:

Zvezda je u prva tri minuta delovala smušeno u napadu, dok je Partizan imao dve čiste akcije koje nije realizovao. Istakao se Žofri Lovernj zakucavanjem, kao i Rakočević solo prodorom, mada je u narednom napadu napravio korake. Gagić je zaradio ličnu grešku u napadu (2:6). Do 5. minuta (4:6) Partizan je već upisao pet izgubljenih lopti.

Potom je Demarkus Nelson iskoristio jedno slobodno bacanje, a Lovernj je na drugoj strani ponovo dominirao pod košem.

Zvezda je sa penala stigla do 8:8 a onda su komšije preko Lučića i Milosavljevića (trojka) ostvarili prvu konkretniju prednost koja je naterala Dejana Radonjića na tajm-aut.

Smanjila je Zvezda na 13:11 da bi Bogdan Bogdanović po ulasku u igru u poslednjem napadu pogodio iz nemoguće pozicije za "+4".

DRUGA ČETVRTINA:

Bogdan Bogdanović je sa dve vezane trojke u prva dva minuta odveo Partizan na velikih 21:11 koji su utišali "Pionir" a na pesmu naterali oko 400 navijača crno-belih.

Kada se sjajnom Bogdanoviću pridružio Bertans novom trojkom, Zvezda se našla u jako teškoj situaciji, pošto još nije dala koš u nastavku.

Stanković: Nadam se preokretu

Bivši fudbaler Zvezde Dejan Stanković bio je optimista na poluvremenu.

"Zvezdi nikada podrška nije nedostajala, uvek su navijači bili 11. igrač, nadam se da će u drugom poluvremenu da preokrenu", rekao je Stanković.

Partizan je nastavio da rešeta koš protivnika, koji je tek u 15. minutu vezanim poenima Rakočevića došao do daha.

U nastavku četvrtine Zvezda nije uspevala da se trgne i vrati u igru, ali je bar zaustavila trojke i uopšte, lake poene crno-belih.

Na kraju je Savović sa linije penala smanjio na 34:21, a Bogdanović u akciji "jedan na jedan" nije poentirao.

Bogdanović je upisao 12 poena, Lovernj šest, a kod Zvezde je Rakočević sa 10 poena jedini igrao na prihvatljivom nivou.

Navijači Zvezde ponovo su gađali trenera Partizana Duška Vujoševića svim i svačim po odlasku u svlačionicu, a jedan ga je pogodio kaišem?!

Vujošević je uzeo kaiš i odneo ga je besno do zapisničkog stola.

TREĆA ČETVRTINA:

Partizan i u nastavku deluje ubedljivije, mada su igrači Zvezde, Raško Katić konkretno postigao koš iz igre.

Posle faula Savovića nad Lučićem, kapiten Partizana je prvo bio precizan sa penala, a onda je trojkom utišao Pionir po ko zna koji put.

Do 25. minuta nije bilo nekih dešavanja osim što je Zvezda dogurala do 14-0 u šutevima za tri poena.

Jako obezbeđenje oko Pionira

Pripreme za košarkaški duel Crvene zvezde i Partizana u hali Pionir protiču pod jakim merama obezbeđenja zbog povišenih tenzija tokom finalne serije plej-ofa

Superlige Srbije.

Policija je prisutna u svim okolnim ulicama oko hale Pionir i zabranjuje prolaz i zadržavanje u svim manjim ulicama. Kordoni žandarmerije zabranjuju prolaz svima kroz prolaze među zgradama oko dvorane, i teraju sve grupe da se ne zadržavaju već prođu do sale glavnim ulicama.

Malobrojni navijači Partizana odvojeni su od ostatka sale dvostrukim kordonom žandarmerije i kordonom redara, kao i praznim prostorom između.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo (27. minut): Partizan hita ka tituli, Zvezda šutirala trojke 16-0 (47:25)!

Izvor: Blic, 12.Jun.2013

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana igraju u hali "Pionir" četvrti meč finalne serije plej-ofa. Partizan vodi sa 2-1 i ima priliku da pobedom odbrani titulu a ukoliko Zvezda trijumfuje, igraće se peti, odlučujući meč...U "Pioniru" je prisutno nekoliko hiljada gledalaca kojima nije bio problem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.