Uživo, poslednja četvrtina: Mega - Partizan 76:69

Izvor: Blic, 23.Maj.2015, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, poslednja četvrtina: Mega - Partizan 76:69

Košarkaši Partizana u devetom kolu Superlige Srbije gostuju Mega Leksu u Sremskoj Mitrovici. Rezultat posle treće četvrtine je 66:61 (19:16, 23:18, 24:27).

Crno-beli su jedini poraz u domaćem šampionatu doživeli u večitom derbiju od Crvene zvezde, pa imaju učinak 7-1 na drugom mestu, dok je Mega četvrta sa 4-4. Trener domaćina Dejan Milojević odlučio se za petorku Miljenović, Zagorac, Kešelj, Šulović, Jokić, dok se njegov trofejni kolega Duško Vujošević >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opredelio da meč počnu Tepić, Milosavljević, Murić, Mačvan i Milutinov.

U uvodnim trenucima su Tepić i Jokić imali trojkaški obračun, da bi se nešto u nešto sporijem ritmu prve četvrtine izdvojio pogodak Kešelja takođe iza linije 6,75 metara za 16:11.

Na isti način su precizni bili Vanja Marinković na jednoj, odnosno Nemanja Krstić na drugoj strani, pa je Mega na prvi obavezan odmor otišla sa plus tri (19:16).

U 12. minutu na parket se u dresu crno-belih posle povrede vratio Aleksandar Pavlović, a na semaforu je dugo pisalo 21:16. Partizan je korak za rivalom najviše održavao ofanzivnim skokovima, ali je Mega sredinom druge četvrtine preko Zagorca i Miljenovića otišla na do tada maksimalnih plus 11 i 27:16.

Onda je Pavlović poentirao pod faulom i iskoristio dodatni penal, a zatim i dobro asistirao Mačvanu, pa je ekspresna serija gostiju 0:5 naterala Milojevića da uzme tajm-aut.

Odbrane nisu bile na zavidnom nivou, pa su Miljenović i Jokić priredili sjajnu akciju završenu zakucavanje supertalentovanog centra, dok je Pavlović precizno izveo četiri od pet vezanih slobodnih bacanja, a zatim je Mačvan lako umakao pažnji čuvara i smanjio na 35:30.

Usledila je nova ekspresna serija Mege od 6:0 za novih plus pošto se razigrao Kori Vebster koji je i asistirao i pogađao, ali su se Milosavljević i Milutinov pobrinuli za jednocifrenu razliku za kraj poluvremena - 42:34.

Čak osam igrača Mege upisalo se u strelce, a prednjačio je Jokić sa 12 poena, po šest su dodali Šulović i Miljenović, koji je imao i četiri asistencije. Najefikasniji u Partizanu bio je povratnik Pavlović sa sedam, a po šest su imali Marinković, Milosavljević i Mačvan.

Predah je mnogo više prijao Vujoševićevim izabranicima, jer su sa tri vezane trojke Aadrića, Mačvana i Milosavljevića, uz pomoć Milutinova prišli na 49:47 u 24. minutu.

Usledio je odgovor Mege serijom 7:0 u kojoj je ključna bila trojka Miljenovića, dok su na drugoj strani iza linije 6,75 neprecizni bili Milosavljević i Pavlović čime su crno-beli propustili šansu za egal.

Šulović je postizao važne koševe za održavanje prednosti domaćeg tima u čijim redovima su Miljenović i Jokić sjajno sarađivali i predstavljali nerešivu enigmu za srpskog prvaka pogotovo u trećoj četvrtini, te je posle trojke Jokića nakon dva vezana skoka Šulovića u napadu bilo 61:53. Mega je u poslednju deonicu ušla sa 66:61 pošto je Zagorac imao polovičan učinak sa penala, a Andrić pogodio dva od tri.

Iskusni Kešelj je onda stupio na scenu i uz trojku ubacio slobodno bacanje za 70:61, ali mu je Milosavljević odgovorio iza linije 6,75, da bi nakon izgubljene lopte Mačvana zakucao kapiten Mege Rade Zagorac za plus 10 i 76:66, pa je Vujošević uzeo tajm-aut šest minuta pre kraja. Uspeo je da trgne svoje igrače, jer su Pavlović trojkom i Tepić "dvojkom" ekspresno prepolovili zaostatak.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.