Uživo: Crno-beli vidaju rane u Jezeru, Radnički - Partizan 62:85

Izvor: Blic, 24.Nov.2013, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Crno-beli vidaju rane u Jezeru, Radnički - Partizan 62:85

Košarkaši Partizana od 19 časova u kragujevačkoj hali "Jezero" igraju meč 9. kola Jadranske lige protiv Radničkog, a zbivanja sa tog susreta možete da pratite uz Blicsport.rs.

Partizan je doživeo tri poraza u nizu, od CSKA i Barselone je izgubio u Evroligi, u međuvremenu i od Crvene zvezde Telekom, a u Kragujevac je stigao željan povratka na pobednički kolosek, što neće biti lako protiv talentovane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ekipe kojom raspolaže trener Miroslav Nikolić.

Meč u "Jezeru" počeo je minutom tišine, u znak odavanja počasti navijaču Radničkog koji je preminuo tokom fudbalske utakmice dan ranije. A kada se borba na terenu rasplamsala, Žofri Lovernj je pokazao zašto je ove sezone jedan od najboljih Partizanovih igrača.

Za manje od sedam minuta, Lovernj je postigao sedam poena, od toga dva pogotka na vrlo atraktivan način, a jedan na "alej up" dodavanje Bogdanovića, nateravši Nikolića da pre nego što je to planirao zatraži tajmaut kada je semafor pokazao 7:14.

Međutim, nije to usporilo crno-bele, iako se Radnički na trenutak "probudio". Raspucali su se na drugoj strani terena Bogdan Bogdanović i Milosavljević, a kako je domaćin sve do 14. minuta, pomalo neverovatno, bio bez pogotka iz šuta za dva poena, prednost beogradskog kluba je rasla, sve do 16:31, kada je Radnički na kratko uspeo da zaustavi nalet rivala.

Ipak, to zaustavljanje je bilo samo u vremenskom smislu, ne i u nekom značajnijem, jer igrači domaćeg kluba nisu mogli maltene "ništa" da pogode, šutirajući 3/11 za dva, a 4/14 u prvom poluvremenu. To je, uz tehničku grešku dosuđenu njihovom treneru zbog burnog protesta posle jedne, čini se pogrešne, sudijske odluke, uticalo da Partizanovo vođstvo narasta iz minuta u minut: bilo je i "+21", a na kraju druge četvrtine 27:45.

Bogdanović je bio najefikasniji sa 13 poena u crno-belom taboru, devet je ubacio Lovernj, a sedam Musli, koji se u jednom trenutku previjao od bolova posle nezgodnog pada, dok je u domaćoj ekipi potpuno zaustavljen najbolji igrač Radničkog Jaru, koji je postigao samo dva poena, a Sili je dao šest.

Ništa se bitnije nije promenilo na terenu ni po povratku ekipa iz svlačionica. Radnički je pokušavao da sa distance smanji veliki zaostatak, a Partizan je gledao da u mirnom ritmu čuva stečeno, bez rizika od novih povreda ionako rovitog sastava. Uz dobijenu borbu pod koševima, sa više nego raspoloženog Bogdanovića, kome su se dobrom ofanzivnom igrom priključivali Lovernj i Milosavljević, crno-beli su umirili uvodni nalet Kragujevčana u drugom poluvremenu i krenuli ka prvoj pobedi posle 11. novembra i nastupa u Širokom.

Rezultati 9. kola ABA lige:

Subota:

Cibona - Zadar 91:74

MZT Skoplje - Igokea 90:85

Olimpija - Cedevita 69:71

Nedelja:

Solnok - Budućnost 75:84

19:00 Radnički - Partizan

19:00 Široki Breg - Krka

Ponedeljak:

20:30 Crvena zvezda - Mega Vizura

Tabela: Cedevita 7/2, Cibona 6/3, Budućnost 6/3, Crvena zvezda 6/2, Partizan 6/2, Igokea 5/4, MZT Skoplje 4/5, Mega Vizura 4/4, Zadar 3/6, Radnički 3/5, Krka 3/5, Solnok 3/6, Olimpija 2/7, Široki 2/6.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.