Uživo: Crno-beli pred ubedljivim porazom u Zagrebu, Cedevita - Partizan 59:39

Izvor: Blic, 11.Okt.2014, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Crno-beli pred ubedljivim porazom u Zagrebu, Cedevita - Partizan 59:39

Košarkaši Partizana igraju duel trećeg kola ABA lige protiv Cedevite u Zagrebu, a utakmicu crno-belih možete pratiti na Blicsport.rs!

Partizan je u prva dva kola zabeležio pobedu i poraz, dok je deveita oba puta poražena, i to od slovenačkih klubova. U poslednjem međusobnom duelu crno-beli su eliminsani na fajnal-foru 81:79, tako da je ovo prva prilika za revanš.

PRVA ČETVRTINA

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Partizan je poenima Đorđa Gagića uspeo da povede u prvom minutu sa 4:2, ali je Pilepić trojkom ipak doneo vođstvo domaćinu 5:4. Luka Bogdanović je u nastavku zabeležio svoje prve poene u crno-belom dresu ove sezone, ali je na polovini četvrtine Cedevita i dalje imala prednost (11:8). Nekoliko promašenih šuteva za tri poena ipak nije kažnjeno od strane hrvatske ekipe, jer su izabranici Duška Vujoševića, koji je bio suspendovan, izjednačili do poslednjeg minuta četvrtine (13:13).

U prvih deset minuta najbolje se pokazao Edo Murić sa 2/3 za dva poena i 1/2 sa linije za slobodna bacanja, ali je sa druge strane uporni Bilan bio raspoložen sa penala, pa iako nije mnogo pokazao iz igre, omogućio je Cedeviti prednost od 17:13. Partizan je zaradio i nesportsku ličnu grešku koja je i kumovala blagom vođstvu protivnika.

DRUGA ČETVRTINA

Deonica nije počela efikasno, jer su dve ekipe u prvih četiri minuta postigle zajedno osam poena, a onda je ekipa iz Zagreba došao do "+8" (24:17), sve timskom igrom, jer se niko nije isticao, iako su za tri poena imali 1/7. Očajan šut trojki je bio zaštitni znak na ovoj utakmici za oba kolektiva, zato što su do 19. minuta šutirali 14 puta, a samo je jedna ušla, i to u prvom minutu Pilepićeva (28:22).

Jako neefikasnu četvrtinu zaključio je upravo Pilepić sa jednim pogođenim slobodnim bacanjem, dok je Partizan u poslednjem minutu pre poluvremena samo jednom pogodio, i to preko Milutinova iz reketa, pa je rezultat posle 20 minuta igre bio 29:24 za Cedevitu.

TREĆA ČETVRTINA

Publika se uključila u duel u Zagrebu, dok je Cedevita uspevala da održi pristoju razliku, jer je Partizan vrlo teško rešavao situacije van reketa, dok je pod košem gost imao solidan učinak (10/14). Vreme je odmicalo, a hrvatski tim je u 27. minutu posle trojke Zubčića poveo sa 38:32. Razlika je samo rasla sve do 29. minuta kada je prvi put dostigla dvocifrenu razliku (43:32), a onda je Babić pogodio trojku za "+12" (46:34).

Osećalo se da crno-beli nisu na nivou, da jako teško dolaze do otvorenih šuteva, a i kada dođu do njega, promaše, kao što je bio slučaj sa Lukom Bogdanovićem koji je dva puta bio neprecizan, iako su ga košarkaši Cedevite ostavili samog. Pred poslednjih deset minuta bilo je 46:35.

ČETVRTA ČETVRTINA (u toku):

Otvorilo se sve za Cedevitu koja je ljubomorno čuvala prednost iznad dvocifrene razlike, a svaki minut je i rasla do najvećih "+16" (55:39), dok kod Partizana nije bilo igrača koji je mogao da izvuče ekipu iz sivila, a gostujuća ekipa za 36 minuta nije uspela da prebaci 40 poena. Poeni Gordića i Pilepića bili su dovoljni za 20 razlike (59:39).

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.