Uživo: Crno-beli gube u Zagrebu, očajan šut za tri poena, Cedevita - Partizan 46:34

Izvor: Blic, 11.Okt.2014, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Crno-beli gube u Zagrebu, očajan šut za tri poena, Cedevita - Partizan 46:34

Košarkaši Partizana igraju duel trećeg kola ABA lige protiv Cedevite u Zagrebu, a utakmicu crno-belih možete pratiti na Blicsport.rs!

Partizan je u prva dva kola zabeležio pobedu i poraz, dok je deveita oba puta poražena, i to od slovenačkih klubova. U poslednjem međusobnom duelu crno-beli su eliminsani na fajnal-foru 81:79, tako da je ovo prva prilika za revanš.

PRVA ČETVRTINA
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Partizan je poenima Đorđa Gagića uspeo da povede u prvom minutu sa 4:2, ali je Pilepić trojkom ipak doneo vođstvo domaćinu 5:4. Luka Bogdanović je u nastavku zabeležio svoje prve poene u crno-belom dresu ove sezone, ali je na polovini četvrtine Cedevita i dalje imala prednost (11:8). Nekoliko promašenih šuteva za tri poena ipak nije kažnjeno od strane hrvatske ekipe, jer su izabranici Duška Vujoševića, koji je bio suspendovan, izjednačili do poslednjeg minuta četvrtine (13:13).

U prvih deset minuta najbolje se pokazao Edo Murić sa 2/3 za dva poena i 1/2 sa linije za slobodna bacanja, ali je sa druge strane uporni Bilan bio raspoložen sa penala, pa iako nije mnogo pokazao iz igre, omogućio je Cedeviti prednost od 17:13. Partizan je zaradio i nesportsku ličnu grešku koja je i kumovala blagom vođstvu protivnika.

DRUGA ČETVRTINA

Deonica nije počela efikasno, jer su dve ekipe u prvih četiri minuta postigle zajedno osam poena, a onda je ekipa iz Zagreba došao do "+8" (24:17), sve timskom igrom, jer se niko nije isticao, iako su za tri poena imali 1/7. Očajan šut trojki je bio zaštitni znak na ovoj utakmici za oba kolektiva, zato što su do 19. minuta šutirali 14 puta, a samo je jedna ušla, i to u prvom minutu Pilepićeva (28:22).

Jako neefikasnu četvrtinu zaključio je upravo Pilepić sa jednim pogođenim slobodnim bacanjem, dok je Partizan u poslednjem minutu pre poluvremena samo jednom pogodio, i to preko Milutinova iz reketa, pa je rezultat posle 20 minuta igre bio 29:24 za Cedevitu.

TREĆA ČETVRTINA (u toku):

Publika se uključila u duel u Zagrebu, dok je Cedevita uspevala da održi pristoju razliku, jer je Partizan vrlo teško rešavao situacije van reketa, dok je pod košem gost imao solidan učinak (10/14). Vreme je odmicalo, a hrvatski tim je u 27. minutu posle trojke Zubčića poveo sa 38:32. Razlika je samo rasla sve do 29. minuta kada je prvi put dostigla dvocifrenu razliku (43:32), a onda je Babić pogodio trojku za "+12" (46:34).

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.