Uhapšen ubica navijača Partizana

Izvor: Blic, 16.Jun.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen ubica navijača Partizana

“Pare ili zlato!”, vikali su lopovi iz Srbije kada su upali u zlataru “Petek” u nemačkom gradu Bergedorfu, mašući pištoljima pred detetom koje se u tom trenutku nalazilo u juvelirnici.

Skoro 20 minuta posle pljačke u kojoj su učestvovali Beograđanin Alen A. (25) i Stefan O. (23) (desno na velikoj fotografiji) ispred lokala začule su se policijske sirene, ali se nažalost ubrzo ispostavilo da je u taj kraj nemačka policija došla nekim drugim poslom.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nedostatku onih koji bi trebalo da zaustave pljačkaše, ovu ulogu preuzeli su brat i zet vlasnika zlatare, koji se u trenutku pljačke nalazio u Turskoj.

Na naoružane lopove njih dvojica su krenula golim rukama, a onda je na lice mesta konačno stiglo čak 17 policijskih patrola koje su u međuvremenu pozvali prodavci iz susednih lokala.

Radnja koju su opljačkali

Stefan O. uspeo je da pobegne dok je Alena A. u tome sprečila policija, i to tako što ga je teže ranila.

U bekstvu od oktobra 2013.

Stefan O. se u Nemačkoj nalazi od oktobra 2013, kada je pobegao pošto je na Karaburmi nožem nasmrt izbo Vladimira Živkovića (35) Vlajka, člana navijačke grupe „Zabranjeni“. Posle toga Srbija je izdala međunarodnu poternicu za njim.

Koju količinu novca i zlata je tada begunac odneo sa sobom i eventualno negde sakrio, tek će biti utvrđeno, ali ono što se zasad zna jeste da su u Alenovom zadnjem džepu pantalona nađena 22 zlatnih lanca i prstena. Deo plena koji je sa sobom prilikom bekstva poneo Stefan O. rasuo se po ulici ispred zlatare, ali su ga razgrabili prolaznici.

Brat i zet vlasnika zlatare krenuli za lopovima

Dan kasnije nakon što je Stefan O. uhapšen, neuspešni razbojnici prosleđeni su sudskim organima pred kojima su priznali krivicu.

Kako saznajemo, Stefan O. je osumnjičen da je u oktobru 2013. godina nasmrt izbo navijača Partizana Vladimira Živkovića (35) u beogradskom naselju Karaburma. Posle ubistva Stefan je pobegao u Nemačku, a Srbija je za njim izdala poternicu. Sumnja se da je kobne večeri nožem izbo i usmrtio Živkovića. Zbog tog ubistva već su uhapšene tri osobe koje su osumnjičene kao saučesnici.

Supruga vlasnika opljačkane zlatare, međutim, smatra da lopove treba najstrože kazniti.

“Ne mogu da prihvatim njihovo priznanje niti kajanje. Moje dete i dalje ne može da zaspi ako u sobi nije upaljeno svetlo, jer ima traume”, rekla je Nursen C. (40), prepričavajući sudiji da je njen sin posmatrao kako jedan od razbojnika njegovom ujaku preti pištoljem, a njegovu majku hvata za vrat i baca je na pod.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PLJAČKAO ZLATARU: Uhapšen ubica navijača Partizana Vladimira Živkovića Vlajka!

Izvor: Kurir, 16.Jun.2014

Nemačka policija tereti Beograđanine Alen A. i Stefan O da su upali u zlataru “Petek” u nemačkom gradu Bergedorfu, a osim toga Stefan O. se tereti i da je oktobra 2013, na Karaburmi nožem nasmrt izbo Vladimira Živkovića (35) Vlajka, člana navijačke grupe „Zabranjeni“..BEOGRAD - “Pare...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.