Uhapšen navijač zbog pretnje novinarki

Izvor: Politika, 22.Maj.2010, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen navijač zbog pretnje novinarki

Policija je uhapsila navijača Partizana Miloša Radisavljevića (1983) osumnjičenog za ugrožavanje sigurnosti novinarke B92 Brankice Stanković i za nasilničko ponašanje, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a nakon toga biće uz krivičnu prijavu priveden dežurnom istražnom sudiji osnovnog suda, rečeno je u MUP-u.

Navijači >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Partizana na južnoj tribini tokom međunarodne utakmice sa ukrajinskim Šahtjorom 16. decembra prošle godine pevali su Brankici Stanković: „Otrovna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija”, podsećajući na ubistvo novinara Dnevnog telegrafa Slavka Čuruvije.

Pesma je bila praćena poigravanjem golom lutkom, pornografskim rekvizitom, koju su predstavljali kao novinarku B92.

Ranije je zbog tog incidenta uhapšeno 11 navijača. Prvi osnovni sud je 22. aprila odbacio optužnicu protiv grupe od šest navijača i na to rešenje tužilaštvo je uložilo žalbu, dok je krajem aprila Prvo osnovno tužilaštvo povuklo optužnicu protiv ostale petorice.

Pretnje Brankici Stanković i ekipi „Insajdera” usledile su posle prve epizode serijala „Nemoć države”, posvećenog huliganima i nemoći države da spreči i kazni nasilje na sportskim terenima i oko njih.

-----------------------------------------------------------------------------

Veljović potvrdio hapšenje Radisavljevića

Pripadnici policije su, u dogovoru sa tužilaštvom, uhapsili u Novom Beogradu jednog od vođa navijača Partizana – Miloša Radisavljevića Kimija, potvrdio je Tanjugu direktor policije Milorad Veljović.

On je podsetio da je za Radisavljevićem krajem prošle godine raspisana policijska poternica zbog icidenta koji se desio na stadionu kada su najvijači Partizana skandirali autorki „Insajdera”, novinarki TV B92 Brankici Stanković.

Navijači su tada šutirali i probadali plastičnu lutku, aludirajući na Stankkovićevu, uz skandiranje: „Otrovna si kao zmija, proći ćeš ko Ćuruvija”.

Veljović je tada rekao da je policija videla da se Radisavjević nalazi na stadionu, ali da nije imala osnov da ga hapsi.

Beta/Tanjug

[objavljeno: 22/05/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.