Udovičić apelovao na viteško navijanje

Izvor: Politika, 17.Okt.2014, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić apelovao na viteško navijanje

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je uoči fudbalskog derbija između Partizana i Crvene zvezde apelovao na navijače da sutra u svet pošalju dostojanstvenu sliku viteškog navijanja bez mržnje i uvreda.

„Pozivamo i apelujemo na sve koji sutra dođu na stadion da budu pravi navijači kako bismo poslali dostojanstvenu sliku Srbije u svet. Fudbal je sport, a stadioni su prostor za uživanje u igri. Uveren sam da će navijači ova dva kluba pokazati >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << jedinstvo i ljubav prema svojoj zemlji na pravi nacin. Pozivamo sve da sutra sa tribina pokažemo da su u Srbiji viteštvo, fer plej i sportska atmosfera jači od svega negativnog, da je Srbija iznad svega”, poručio je Udovičić.

Utakmica devetog kola Superlige između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 19 sati na stadionu u Humskoj.

Partizan apelovao na fer i sportsko navijanje

Uprava fudbalskog kluba Partizan apelovala je danas na navijače da se fer i korektno ponašaju uoči i tokom 147. derbija između Partizana i Crvene zvezde.

„Pred nama je 147. 'veciti derbi' koji će, pored tradicionalnih navijačkih tenzija i strasti, biti pod posebnom lupom zbog nedavnih incidenata na utakmici Srbija – Albanija”, kaže se u saopštenju Uprave FK Partizan i ističe da „nema sumnje da će oči fudbalske Evrope biti uprte u Beograd i da će svaki iole ozbiljniji incident pogoršati sliku o nama i negativno uticati na odluku UEFA o pomenutoj reprezentativnoj utakmici”.

Uprava Partizana je u saopštenju pozvala navijače oba kluba da sutra pokažu da nisu rasisti, huligani i varvari.

„Dokažimo da najvažnija utakmica srpskog fudbala može da protekne u fer i sportskom navijanju i da bezbednost aktera i gledalaca nije i neće biti ni na koji način ugrožena. Prepustimo fudbalerima da na terenu reše ko je bolji u ovom trenutku, nemojmo se nadmetati u nasilju, prostaklucima i primitivizmu, takvo ponašanje nije primereno tradicijama i vrednostima našeg naroda, to nismo mi”. ističe se u saopštenju Partizana.

Kako se navodi, „na žalost, ponovo su moguće provokacije koje će eventualno doći sa neke 'treće strane““.

„ Apelujemo na gledaoce da sačuvaju mir i dostojanstvo, da se posvete isključivo bodrenju svog omiljenog kluba. Bilo kakvim političkim porukama i parolama nije mesto na sportskim borilištima”, ističe se u saopštenju.

Ističe se da je uputstvo redarske službe objavljeno u javnosti.

„Molimo gledaoce da ga poštuju i pridržavaju se zakonskih pravila. Veoma je važna blagovremena kupovina ulaznica i blagovremen dolazak na stadion. Kapije stadiona otvoriće se u 16,30 časova, blagajne će raditi do 18,00 časova, a kapije stadiona će se zatvoriti u 18,30 časova, pola časa pre početka utakmice, i posle toga niko neće moći da uđe na tribine. Molimo gledaoce da poštovanjem ovih mera pomognu u organizaciji utakmice”, kaže se između ostalog u saopštenju FK Partizan.

„Neka sutra na terenu pobedi bolji, a pobedu u civilizovanom i sportskom ponašanju odnesimo svi”, poručuje na kraju Uprava FK Partizan.

Tanjug

objavljeno: 17.10.2014.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udovičić: Pošaljimo lepu sliku u svet, bez incidenata na derbiju

Izvor: Blic, 17.Okt.2014

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić apelovao je danas na sve koji budu prisustvovali subotnjem "večitom" derbiju da se ponašaju dostojanstveno i civilizovano, kako bi utakmica prošla u što boljoj atmosferi i bez nereda..."Želim da poručim svima koji sutra budu došli na stadion Partizana...

Nastavak na Blic...

"Navijači da pokažu jedinstvo"

Izvor: B92, 17.Okt.2014

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić apelovao je na navijače Partizana i Crvene zvezde pred 147. ‘večiti’ derbi...Udovičić je istakao da navijači sa ‘večitog’ derbija u svet treba da pošalju sliku viteškog navijanja bez mržnje i uvreda..."Pozivamo i apelujemo na sve koji sutra...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.