UŽIVO: Rudar - Partizan

Izvor: Mondo, 12.Jul.2018, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Rudar - Partizan

Crno-beli pobedili Rudar u Nikšiću 3:0 i opravdali ulogu velikog favorita u dvomeču prvog kola Lige Evrope.

Partizan je brige oko prolaska u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope najverovatnije prebrinuo u Nikšiću. Vicešampion Srbije pobedio je Rudar iz Pljevlja 3:0 (1:0) i tako stekao vredan kapital pred revanš u Humskoj narednog četvrtka.

U lepom ambijentu na stadionu "kraj Bistrice", pred oko 6.000 gledalaca, uglavnom navijača Partizana, "parni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << valjak" je odigrao taman koliko mu je bilo potrebno za još jednu mirnu nedelju priprema za novu sezonu.

Doduše, malo toga je Partizan pokazao u prvom poluvremenu. Miroslav Đukić je izveo očekivan sastav, ali sa petoricom debitanata u crno-belom dresu. Najviše ih je bilo u odbrani, oba beka - Gabrijel Enake, Zlatan Šehović, kao i španski štoper Mark Valjente. Samo je Svetozar Marković bio starosedeoc u zadnjoj liniji.

U veznom redu nije bilo igrača koji su stigli u ovom prelaznom roku, ali je šansu od početka dobio Sejdubu Suma, pored Marka Jevtovića, Saše Zdjelara i Danila Pantića na levom krilu.

Najofanzivniji deo Partizanovog tima činili su takođe fudbaleri koji se vode kao pojačanja aktuelnog prelaznog roka – Nemanja Nikolić i Rikardo Gomeš.

Anemično je delovao beogradski sastav sve do 40. minuta. Do tog trenutka samo je reprezentativac Zelenortskih Ostrva jednom šutirao iz daljine i to vrlo neprecizno.

Prvu veliku šansu Partizan je stvorio u 41. minutu, kada je Šehović dugu loptu Markovića sjajno prihvatio na grudi, u prijemu se oslobodio čuvara, ali nije uspeo da idealnu priliku pretvori u vođstvo. Golman Radović je na vreme "ušao" u šut i sprečio vođstvo gostiju.

To mu nije pošlo za rukom tri minuta kasnije!

Doduše, čuvar mreže Pljevljaka je najmanji krivac za vođstvo Partizana. Radule Živković je nepotrebno i nesmotreno oborio Nikolića, tako da za Stjuarta Etvela nije bilo dileme. Pokazao je na "kreč".

Siguran izvođač bio je Marko Jevtović u 44. minutu.

Odličan je Partizan bio na početku drugog poluvremena i sa dva brza gola rešio pitanje pobednika, a verovatno i prolaska u narednu rundu.

Prvo je zablistao Šehović, kada se u 50. minutu spustio u zonu centaršuta, ali umesto podignute lopte, usledio je pas "kao na tacni" za Sumu, koji je stajao sam na 14-15 metara, odakle je iz prve zatresao mrežu.

Nedugo zatim, u 57. minutu, upisao se i Rikardo Gomeš. Malo prostora mu je bilo potrebno, sa 20-ak metara je sevnula "bomba" iz desne noge pojačanja Partizana i lopta se zakoprcala u donjem desnom uglu gola Rudara.

Crno-beli su posle toga oduzeli gas i mirno priveli meč kraju. Rudar je praktično bio bezopasan tokom cele utakmice. Partizan mora bolje, ali je i ovo sasvim dovoljno za početak.

RUDAR: Radović - Pešukić, Živković, Mitrović, Sekulić - Sopo, Golubović (od 73' Macanović), E. Kuč (od 60. Vuković), Bošnjak, Zečević, Đalović (od 74' Janketić). Trener: Vuko Bogavac.

PARTIZAN: Stojković – Enake, Valijente (od 76. N. R. Miletić), Marković, Šehović – Jevtović (od 71. Janković), Zdjelar, Suma, Pantić – Nikolić (od 64. Kosović), Gomeš. Trener: MiroslavĐukić.

Foto: MONDO/Ana Božović

UŽIVO:

SASTAVI:

Nikšić, Stadion "kraj Bistrice" (8.000)

Sudija: Stjuart Etvel (Engleska)

RUDAR: Radović - Pešukić, Živković, Mitrović, Sekulić - Sopo, Golubović, Vuković, Bošnjak - Zečević, Đalović.

Klupa: A. Kuč, Kotorac, Vuković, Macanović, Janketić, Mićunović i Tomašević.

PARTIZAN: Stojković – Enake, Marković, Valjente, Šehović – Suma, Zdjelar, Jevtović, Pantić – Nikolić, Rikardo Gomeš.

Klupa: Kljajić, N. R. Miletić, N. G. Miletić, Kosović, Jankovič, Đerlek i Ožegović.

IZ MINUTA...

85'
- Suma se povredio i morao je da napusti teren na nosilima.

76' - Nemanja R. Miletić umesto Marka Valjentea.

71' - Izmena još jedna Miroslava Đukića, Jevtovića je zamenio Janković.

64' - Izmena u Partizanu. Nikolić izlazi, ušao je Nebojša Kosović.

GOOOL!

3:0 za Partizan!

57' - Rikardo Gomeš je strelac! Vrlo lepo je fudbaler Partizana, koji je ovog leta stigao u klub, uputio snažan i prizeman udarac sa 20-ak metara i pogodio donji desni ugao gola Rudara!

GOOOL!


2:0 za Partizan!

50' - Lepa akcija crno-beli i majstorija Šehovića i Sume. Mladi levi bek je vrlo lepo video slobodnog Gvinejca u sredini kaznenog prostora, odigrao je po zemlji, namestio mu loptu kao na tacni, a Sejduba Suma iz prve pogodio mrežu sa 13-14 metara.

- Počelo je drugo poluvreme.

GOOOL!

44' - Marko Jevtović je siguran 1:0!

PENAL!

43'
- Živković je nesmotreno oborio Nikolića i za Engleza nije bilo dileme. Penal! Nije to čak ni bila šansa za crno-bele, jer je lopta bežala napadaču Partizana u gol-aut, ali je start bio vrlo neoprezan, potkačio je Živković Nikolića po nozi...

41' - ŠANSA! Gomeš je u 28. minutu vrlo loše šutirao i to je do 41. bio jedini pokušaj crno-belih. A, onda, sasvim iznenada, duga lopta i vrlo lep prijem na grudi Zlatana Šehovića, koji se našao u izglednoj prilici, međutim Radović je dobro "ušao" u šut i sačuvao mrežu. U nastavku akcije Gomeš je šutirao pored gola iz okreta.

25' - SLABO! Partizan ima inicijativu, ali prilika nema.

9'
- Rudar je izveo drugi korner i stvorio prvu priliku. Marković je izbio loptu na 16 metara, a odatle, po sredini, šutirao je Zečević, ali preko gola.

5' - Za prvih pet minuta nismo videli nijedan opasan napad na obe strane. Rudar je izveo korner posle kojeg se ništa ozbiljnije nije dogodilo u kaznenom prostoru.

Izvor: MONDO

- Počela je utakmica!

ponos pic.twitter.com/Dsu2gGjGRV

— Andrija Delibasic (@delibasic2323) 12. јул 2018.

- Partizan je prošlu sezonu završio na drugom mestu i osvojenim Kupom. Rudar je u prvenstvu Crne Gore bio tek šesti, ali je do Evrope stigao tako što se Grbalj i Zeta nisu licencirali.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE i SNIMKE IZ NIKŠIĆA

 ZAGREVANJE PRED ODLAZAK NA STADION

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

KORTEO GROBARA

Izvor: MONDO

"CRNA GORA VOLI PARTIZAN"

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.