Babović isterivač „Đavola“ (FOTO, VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Maj.2012, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babović isterivač „Đavola“ (FOTO, VIDEO)

Partizan je golom Stefana Babovića srušio Radnički u Kragujevcu i tako „Đavole“ udaljio od Evrope.
Nismo gledali kvalitetan meč, duel prvoplasiranog i trećeplasiranog tima na tabeli nije doneo duel srazmeran očekivanjima. Crno-beli, „osakaćeni“ povredama, sa izmešanim kartama i sa šampionskim peharom „u džepu“, nisu puno zapinjali, tek koliko im treba da dođu do nova tri boda.
Kragujevčani, bez Kostića i Spalevića, nisu predstavljali veću opasnost po tim Avrama Granta.
Tek po neka dobra prilika, sjajna igra mladog Nikole Ninkovića (17 godina), lep pogodak Stefana Babovića, tuča „zaraćenih“ frakcija pristalica crno-belih i prekid meča u 55. minutu obeležili su meč koji je trebao da bude derbi kola.
Kragujevčani su ovim porazom pali na šesto mesto, pa su se znatno udaljili od plasmana u kvalifikacije za Ligu UEFA.
Radnički – Partizan 0:1 (0:1)
Strelac: Babović u 20. minutu
KragujevacStadion: Čika Dača. Gledalaca: -. Sudija: Milorad Mažić. Pomoćnici: Zoran Mićanović i Srđan Kaurin.
RADNIČKI: Čančarević, Pavlović, Nenadić, Tintor, Milošević, Nedović, Obrovac, Petrović (Vukašinović), Milošković, Simić (Varjačić), Živadinović.
Rezerve: Pustinjaković, Ristić, Kosorić, Lepović, Vukašinović, Varjačić.
PARTIZAN: R. Ilić, Miljković, Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Kamara (Rnić), Smiljanić, Babović,Tomić (Manga), Ninković (S. Ilić), Dijara.
Rezerve: Petrović, Rnić, S. Marković, Babić, Manga, S. Ilić.
PRVO POLUVREME
3. minut – Dobar početak domaćina, igra se odvija ispred gola Radiše Ilića, ali odbrana petostrukog prvaka odlično interveniše.
7. minut – Brzo je spasla početna inicijativa Kragujevčana, Partizan preko mladog Ninkovića pokušava da napravi nešto više u napadu.
8. minut – Nenadić je sjajno prevario Aksentijevića, ali je loše centrirao pa Radiši Iliću nije bilo teško da pokupi loptu.
10. minut – Babović je prevario tri igrača Radničkog, ali je očajno šutirao sa ivice šesnaesterca.
13. minut – Aksentijević je ostao u napadu, pa je nastala velika rupa na desnoj strani što su Kragujevčani iskoristili, lepo su kombinovali, ali pomoćni sudija je podigao zastavicu i signalizirao ofsajd poziciju. Na usporenom snimku se ne vidi baš najbolje da li je stvarno tako i bilo pošto je kamera očajno postavljena.
17. minut – Pogrešio je Petrović na sredini terena, Kamara je oduzeo loptu i šutirao daleko preko gola sa nekih 20-tak metara.
18. minut - Posle duela Ostojića i Obrovca domaći igrač je ostao da leži na travi. Lekarska ekipa je ušla i Obrovac će nastaviti duel.
19. minut – Sjajna akcija Partizana, najbolja prilika u dosadašnjem toku za Babovića, ali njegov šut je izblokiran i lopta je otišla u korner.
20. minut – GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Babović 0:1!
Mladi Ninković je iskoristio nepažnju odbrane Radničkog, na brzinu je izveo slobodnjak, sjajno je uposlio Babovića kome nije bilo teško da zatrese mrežu, fantastičnim udarcem pogodio je leve rašlje gola Čančarevića.
26. minut – Dijara je pobegao odbrani Radničkog, ali je slabo šutirao pa je Čančarević lako uhvatio loptu.
27. minut – Golman domaćih ponovo dobro interveniše, ovoga puta je sprečio Ninkovića da dođe do lopte posle pasa Babovića.
30. minut – Mladi Ninković, iako mu je tek 17 godina, dominira na Čika Dači, pokušao je levom nogom da uhvati volej, ali mu je lopta prešla preko noge.
32. minut – Šut Kragujevčana izblokirao je Smiljanić, Radiša Ilić bio je na mukama, loptu je skrenuo u korner.
34. minut – Medo Kamara je sjajno intervenisao ispred Živadinovića koji je bio u dobroj gol šansi.
39. minut – Obrovac je dobro uposlio Nedovića, ovaj je loše šutirao sa 23 metra, lopta je završila daleko pored gola.
42. minut – Miljković je dobro centrirao, Dijara se našao u velikoj prilici, ali se spetljao pa je defanzivac domaćih, Nenadić, izbacio loptu u korner.
Kraj prvog dela igre!


DRUGO POLUVREME
Pred početak drugog dela igre došlo je do tuče između dve 'zaraćene' frakcije Grobara, policija je intervenisala, ali početak drugog poluvremena je morao da bude odložen nekoliko minuta.
46. minut – Umesto Petrovića trener Kuzeljević na teren je poslao Vukašinovića.
48. minut – Dobra polukontra crno-belih, Tomić je lepo uposlio Babovića na desnoj strani, ali vezista Partizana nije mogao desnom nogom da pogodi gol, već je Čančarević izbacio loptu u korner.
51. minut – Grešku Miljkovića na levoj strani iskoristio je Vukašinović, uputio je loptu na pet metara, Simić ju je primio, šutirao iz okreta, ali lopta je otišla par centimetara pored desne stative gola Radiše Ilića.
53. minut – Žuti karton za Tintora.
54. minut – Fantastičan prodor mladog Aksentijevića po desnoj strani, solidan centaršut u sredinu, ali Čančarević ponovo dobro interveniše.
55. minut - Meč je prekinut zbog dima nastalog zbog pirotehnike koju su bacili navijači!Utakmica je nastavljena!
60. minut – Nedovićev udarac izblokirao je odlični Ivanov. Posle kornera lopta je pala na peterac, ali niko od domaćih nije stigao da je preusmeri ka golu.
61. minut – Dobra šansa za Tintora posle kornera, ali štoper Kragujevčana nije dobro zahvatio loptu jer mu je sunce išlo u oči.
65. minut – Varjačić je ušao u igru umesto Simića.
68. minut – Žuti karton za Miljkovića.
69. minut – Varjačić je dobro centrirao, Milošević je šutirao pored gola.
70. minut – Dobar prodor, a potom i šut Miloškovića, Radiša Ilić je siguran.
71. minut – Najboljeg igrača crno-belih, Nikolu Ninkovića, menja Saša Ilić.
77. minut – Avram Grant želi da zadrži svežinu odbrane, Kamaru je zamenio Rnić.
81. minut – Dobar centaršut Nenadića, Živadinović je „tukao“ glavom, ali preko prečke.
83. minut – Tomića menja Manga.
85. minut – Aksentijević je prelepo uposlio Rnića, iskusni bek je zavrnuo loptu na peterac, ali Dijara se ponovo nije snašao, Senegalac očigledno nije u prepoznatljivoj formi.






90. minut – Manga je sjajno prošao po levoj strani, imao je samog Sašu Ilića, ali se sebično odlučio za udarac koji je izblokiran.
Kraj meča!




Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO: Radnički – Partizan (SАSTАVI)

Izvor: Utakmica.rs, 12.Maj.2012

Bez povređenih Stojkovića, Vukića i Lazara Markovića, davno odsutnih Šćepovića, Lazevskog i Eduarda, rovitih Volkova i Stankovića, Partizan u srcu Šumadije planira da popravi ugled, posle poraza u 142. večitom derbiju. - Niti nas interesuje...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.