Partizan kroz dramu, rekorde i NBA meč do pobede nad COL

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 18:49

Partizan kroz dramu, rekorde i NBA meč do pobede nad COL

Košarkaši Partizana pobedili su Cedevita Olimpiju 110:102 u 21. kolu regionalne ABA lige.

Tim Željka Obradovića posle ovog duela ima skor 15-6, dok tim iz Ljubljane na 14 pobeda i sedam poraza.

Crno-beli su u drugom poluvremenu zakoplikovali sebi život, jer su ispustili 20 poena prednosti i na kraju kroz dramu uspeli da sruše tradicionlno neugodnog rivala iz Ljubljanje.

Domaći tim u ovom meču dobio je samo prvu rekordnu deonicu sa 42:24, dok je Cedevita >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bila bolja u preostale tre, ali ni to joj nije pomoglo da Arenu ne napusti spuštene glave.

Partizan je u prvom poluvremenu postigao 70 poena, i tako oborio još jedan rekord ABA lige po broju poena jedne ekipe u prvom poluvremenu.

Danilo Anđušić bio je najefikasniji sa 23 poena, Aleksa Avramović postigao je 17, Bruno Kaboklo 15, a Kevin Panter 13, dok su se u gostujućoj ekipi istakli Zoran Dragić ubacio sa 22 koša i Dvejn Stjuart 18 poena.

Već po uvodnim taktovima prve deonice videlo se koliko je Partizan motivisano i koncentrisano pristupio meču protiv rivala koji je u bliskoj prošlosti znao da namuči crno-bele.

Odlučnost u igri, koncentracija u odbrani i još bolji protok lopte u napadu obećavali su dobar period igre. Panter i Kaminski su poveli crno-bele, a onda je usledila savšrena deonica, gde su Avramović i Anđušić minijaturama kreirali rekord.

Njih dvojica su za 10 minuta zbirno postigli 23 poena od ukupno 42 i tom brojkom Partizan je postavio rekord ABA lige, kada je reč o poenima u prvim četvrtinama.

Ujedno i drugi najbolji učinak bilo kog tima u bilo kojoj četvrtini na jednoj utakmici ABA lige, a rekord sa 43 poena drži Cibona koja je toliko ubacila Bosni u trećoj četvrtini utakmice igrane 2007. godine.

Naspram Partizanovih 42 i NBA deonice, Cedevita je ubacila samo 24 i delovalo je da će ovo biti rutinski posao za crno-bele.

Već na startu durge deonice odlepili su se na 20 poena razlike, ali ni tada gosti iz Ljubljanje nisu odustali. I takav pristup im se isplatio, a na ruku su im išle i greše crno-belih kojih je u ovom delu bilo prilično.

Opao je onaj ubitačan tempo, ali je ekipa Željka Obradovića uspela da sačuva dvocifrenu prednost pred drugo poluvreme.

Odbijao je domaći tim nalet gostiju iz Slovenije, čuvao prednost, da bi u finišu trećeg kvartala COL dobrim napadom uspela da se približi na samo šest poena viška.

Šaškov , Blažić i Stjuart su se razigrali, ali je su crno-beli na krilima Anđušića i Pantera uspeli da se vrate na sigurnih 10 poena viša.

Poslednja deonica donela nam je veliku dramu, meč se sveo na jedan posed, ali je Partizan nošen podrškom navijača uspeo da odolili poslednjem udaru rivala.

Tačku na meč stavili su Bruno Kaboklo i Aleksa Avramović, koji je na asistenciju Brazilca poentirao za 110:102.

Sva dešavanja iz Štark arene mogli ste da pratite u LIVE BLOG-u na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Partizan postavio rekord ABA lige

Izvor: B92, 03.Mar.2024

Košarkaši Partizana su na sjajan način otvorili meč 21. kola ABA lige protiv Cedevita Olimpije, oborivši rekord regionalnog takmičenja...Crno-beli su u uvodnih 10 minuta postigli 42 poena, što je rekord tog takmičenja kada je reč o prvim četvrtinama...Ujedno i drugi najbolji učinak bilo kog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.