Šuterska katastrofa i bolan poraz Partizana – Split utišao Arenu

Izvor: B92, 05.Feb.2024, 18:58

Šuterska katastrofa i bolan poraz Partizana – Split utišao Arenu

Košarkaši Partizana izgubili su od Splita 74:67 (17:19, 27:11, 15:15, 15:22). u 19. kolu regionalne ABA lige u Štark areni.

Tim Željka Obradovića upisao je šesti poraz u regionalnom takmičenju, dok je tim Slavena Rimca napravio veliko iznenađenje i zabeležio je deveti ovosezonski trijumf protiv favorizovanog rivala.

Spilićani su od početka meča pokazi bolju energiju, igrali su rasterećeno protiv stegnutog Partizana, koji se tokom cele utakmice mučio sa šutom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pronalaženjem ritma.

Odlukom trenera, crno-beli su ovaj duel igrali bez kapitena Kevina Pantera i Pi Džeja Doužera, kao i Uroša Trifunovića, a gosti iz Dalmacije iskoristili su njihov izostanak i odličnom igrom i šutem uspeli da utišaju Arenu.

Ekipa Slavena Rimca imala je najveću prednost od 20 poena, Partizan je u nekoliko navrata pokušao da se vrati, došao na minus devet u poslednjoj deonici, ali je Split odbio sve nalete i za kraj izrešetao blede crno-bele.

Partizan je na ovom meču imao očajan procenat šuta, čak 31 put su šutirali za tri, a pogodili samo četiri puta, dok je Split ubacio duplo više trojki iz 22 pokušaja.

Bila je ovo možda najlošija partija izabranika Željka Obradovića u sezoni, posle koje su prvi put dobili zvižkuke od navijača u beogradskoj Areni.

Crno-beli su "vezali" četvrti uzastopni poraz, računajući i Evroligu, a presudila je druga četvrtina koju su gosti dobili 27:11.

Od tog trenutka Split je imao sve konce igre u svojim rukama, sa više želje i energije su igrali tokom svih 40 minuta, a uz to imali su odličnu realizaciju, pa su crno-beli morali zasluženo da pruže ruku boljem.

Goste kz Dalmacije predvodili su Šenon Šorter sa 18 poena i osam skokova, dok je Luis Saliven sa 15 poena. Toni Perković pomogao je sa devet koševa,

Kod crno-belih jedini dvocifren bio je Džejms Naneli sa 10 poena, dok su Aleksa Avramović, Fred Kaminski i Mateuš Ponitka postigli po osam.

Partizanu sada sledi duel u četvrtak protiv Bajerna u Evroligi, dok u nedelju gostuje Igokei u regionalnom takmičenju.

Sva dešavanja iz Štark arene mogli ste da pratite u LIVE BLOG-u na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Neočekivan poraz Partizana, Split bolji u „Štark areni“

Izvor: Danas, 05.Feb.2024

Košarkaši Partizana doživeli su neočekivani poraz od Splita rezultatom 74:67 u 19. kolu ABA lige.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.