Rođendanski vatromet Partizana i Grobara!

Izvor: Mondo, 05.Okt.2018, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođendanski vatromet Partizana i Grobara!

Partizan pobedio Voždovac 4:0 (2:0), u prvom meču 11. kola Superlige Srbije. Dan pošto su napunili 73 godine, crno-beli ostvarili najubedljiviju pobedu, a navijači napravili

Uskoro opširnije...

Pre dve sezone duel Partizana i Voždovca u prolećnom delu sezone praktično je otvorio put crno-belima ka tituli prvaka države. "Zmajevi", koji su pre toga pobedili Crvenu zvezdu, nisu uspeli da načine i drugo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iznenađenje, pa je "parni valjak" trijumfalno okončao sezonu.

***Utakmicu između Partizana i Voždovca možete gledati na Areni sport 1

IT'S MATCHDAY! Voždovac Partizan Stadion⏰ 18:00 CEST (17:00 BST) @SuperLigaSrbijapic.twitter.com/8fpks7RKtU

— FK Partizan Belgrade (@FKPartizan_EN) October 5, 2018

Ali, Voždovac je veliki dužnik Partizan iz prošle sezone, kada je dva puta bio bolji od "parnog valjka".

Partizan nema prava na kiks, jer je posle 1:1 u Nišu i pobede Zvezde protiv Mladosti iz Lučana, najveći rival "pobegao" na "plus sedam". S druge strane, Voždovac traži put izlaska iz krize. Za promenu je u prošlom kolu pobedio Radnik i tako prekinuo seriju od četiri utakmice bez pobede u prvenstvu, a pet ako računamo i eliminaciju iz Kupa Srbije.

SUPERLIGA, 11. kolo:

petak

Partizan - Voždovac (18.00, TV Arena Sport 1)

subota

Mladost - Radnički (16.00)

Radnik - Spartak (16.00)

Mačva - OFK Bačka (17.00)

Čukarički - Dinamo (18.00)

Rad - Proleter (18.00)

Vojvodina - Napredak (18.00)

nedelja

Zemun - Crvena zvezda (13.00, TV Arena Sport 1)

TABELA: Crvena zvezda 28, Radnički Niš 21, Partizan 21, Čukarički 19, Mladost 18, Vojvodina 15, Napredak 14, Rad 13, OFK Bačka 12, Proleter 11, Voždovac 11, Mačva 10, Zemun 9, Radnik 7, Spartak 7, Dinamo 6.

Trener Partizana Zoran Mirković neće moći da računa na Marka Jankovića, koga opet muči povreda trbušnog zida.

Sudija: Zoran Široki (Smederevo)

PARTIZAN: Stojković (od 46' Kljajić) - N.R. Miletića, Marković, Valijente, Urošević - Zakarić, Đerlek (od 80' Ivanović), Šćekić, Pantić - Nikolić (od 62' Zdjelar), Rikardo.

VOŽDOVAC: Ilić - Ćirković, Mihajlov, Jovanović, Kovačević - Pavlović - Duronjić, Luković, Milunović (od 67' Mašović) , Maksimović (od 58' Zličić) - Stuparević (od 78' Jevtić).

Srce se cepa!

UŽIVO:

GOOOL!

90+3' I Đorđe Ivanović je postigao gol. Još jedan efektan udarac fudbalera Partizana i četvrti gol za najubedljiviju pobedu ove sezone. Šutirao je napadač crno-belih sa 20 metara po zemlji i pogodio donji levi ugao.

73' SIMBOLIČNO! Navijači Partizana, okupljeni na južnoj tribini, su nedugo posle gola napravili veliki vatromet na stadionu. U čast rođendana...

Izvor: MONDO/Arena sport

GOOOL!

71' Partizan vodi 3:0 i pitanje pobednika izgleda da je rešeno u Humskoj. Posle nespretnog vraćanja lopte od strane Marka Jovanovića golmanu Iliću, dosuđen je indirektan udarac za crno-bele. Nešto malo iskosa sa desne strane, u šesnaestercu gostiju, Partizan je izveo kratku kombinaciju, a Zakarić postigao drugi gol na meču.

Izvor: MONDO/Arena sport

54' Još dve prilike. U istom minutu Rikardo je dva puta imao šansu. Jednom se spetljao, a drugi put je Ilić odbranio šut napadača Partizana.

53' Još jedna prilika za Partizan, šutirao je Pantić, ali pravo u Ilića. "Vezista" crno-belih je dopšao u šansu posle kontre.

Igra se drugo poluvreme...

Završeno je prvo poluvreme.

45+1' Imao je šansu Partizan u poslednjem minutu prvog dela. Sevnula je kontra, Rikardo je proigrao Nikolića, ovaj petom ostavio loptu za Pantića, ali vezni fudbaler crno-belih nije uspeo da pogodi gol, prebacio je golmana, međutim bio je neprecizan.

GOOOL!

41' Goran Zakarić, prelep gol! Partizan je izveo najlepšu akciju na utakmici i vrlo efektno prevario odbranu Voždovca i stigao do 2:0. Danilo Pantić je odigrao iz slobodnog udarca na kapicu kaznenog prostora, tamo je bio Nemanja Nikolić, koji je povratnom loptom servirao šut za Zakarića, a reprezentativac Bosne i Hercegovine sa 20 metara po centrali plasirao loptu od stative u mrežu.

Izvor: Arena sport/MONDO

38' konačno nova šansa. Prva za Partizan, ako ne računamo gol. Slobodan Urošević je vrlo lepo prošao po levoj strani, centrirao u sredinu za Rikarda, koji je mora da ode korak unazad, ipak, uspeo je da tče glavom, a Ilić paradom da spreči 2:0.

- Miletić je ove sezone postigao čak četiri gola. Bio je strelac protiv Trakaija, Nordsjelanda, Radničkog iz Niša u prošlom kolu i danas.

GOOOL!

19' Nemanja R. Miletić! Bio je korner za Partizan, lopta je ubačena u peterac, gde ja u konfuziji oba tima pala između njih, a desni bek crno-belih bio najprisebniji i zakucao je u mrežu Voždovca. Bila je to prva prilika za domaćina i odmah gol.

7' Velika ŠANSA za Voždovac! Prevarili su "zmajevi" odbranu Partizana, dok se jedan igrač izvlačio iz ofsajda, Filip Stuparević se ubacio iz drugog plana i našao se "oči u oči" sa Vladimirom Stojkovićem. Stupareviće otišao isuviše u levu stranu, obišao je golmana crno-belih, ali je slabo šutirao tako da je Mark Valjente stigao i loptu izbacio u korner.

3' Partizan je prvi put prišao golu Voždovca. Za crno-bele je dosuđen faul u visini kaznenog prostora sa desne strane, izveo ga je Goran Zakarić, ali je Nemanja Nikolić, na koga je išao centaršut, bio dobro čuvan, pa nije uspeo da zahvati loptu kako je želeo.

- Počeo je duel u Humskoj.

***Umesto Nebojše Kosovića, ipak, Armin Đerlek.

Zoran Mirković pred utakmicu:

"Moramo da ponovima angažovanje i želju za pobedom. To je osnova Partizana, ali moramo da otklonimo i greške koje smo ispoljili u Nišu."

Jovan Damjanović pred utakmicu:

Voleo bi da izađemo sa stavom, da igramo fudbal i pokažemo da imamo dobar tim. Ono što je bilo ranije, pre svega prošle sezone, daje nam veru."

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.