UŽIVO: Partizan - FMP 26:31, 17. minut

Izvor: Večernje novosti, 15.Dec.2018, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Partizan - FMP 26:31, 17. minut

Novo, 11. kolo Jadranske lige donosi nam i novi srpski okršaj, pošto će košarkaši Partizana u hali Pionir dočekati FMP Železnik Novo, 11. kolo Jadranske lige donosi nam i novi srpski okršaj, pošto će košarkaši Partizana u hali Pionir dočekati FMP Železnik. Crno-beli su posle serije od četiri poraza, vezali dve pobede, nad Igokeom i Asvelom u Evrokupu i vraćaju se kući sa ciljem da pred punom halom nastave dobar niz i naprave pravu uvertiru za sredu i okršaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sa Turk Telekomom koji će verovatno odlučivati o plasmanu u Top 16. Ipak, koliko god to evropsko takmičenje bilo važno za Partizan, kao i svake sezone prioritet je Jadranska liga. A s obzirom na nekoliko neočekivanih poraza u prvom delu sezone, sada je svaki meč za Partizan novi veliki ispit u borbi za mesto u plej-ofu. Prošle sezone Partizan i FMP su odigrali četiri utakmice računajući Jadransku ligu i Superligu Srbije i svaki put je slavio domaćin. Zanimljivo je i da Partizan nikada u hali Pionir nije izgubio od FMP-a u duelima regionalnog takmičenja ii ma učinak 9:0.Tekstualni prenos meča između Partizana i FMP Železnika možete pratiti na sajtu “Novosti”.PRVA ČETVRTINAPartizan poenima Nikolića i Lendejla otvara meč sa 4:2, ali Pot i Radovanović odgovaraju trojkama za preokret FMP – 4:8. Pet poena Popovića, a onda i dvojka Pota. Dominacija oslavbljenog FMP-a na početku meča u Pioniru. Trinkijeri uzima tajma-aut kako bi razdrmao svoje pulene - 6:15.Si prekida seriju gostiju šutem za tri poena. Đorđević na drugoj strani ubacuje dvojku, pa Marinković. Igraju se sada odlični napadi, Rebec ubacuje trojku i FMP za šest minuta je dao Partizanu 20 poena bez prve violine Apića - 11:20. Iznenađujući početak meča.FMP je "vezao" četiri promašaja, ali Partizan nije uspeo da značajnije smanji zaostatak (14:20). Koš Rebeca, pa trojka Zagorca iz drugog pokušaja - 17:22. To je i konačan rezultat prve četvrtine. FMP ima znatno bolji procenat šuta iz igre (56 odsto, Partizan 43) i samo jednu izgubljenu loptu, a crno-beli četiri.DRUGA ČETVRTINANovi Amerikanac u Železniku, Vašington Marzet, istakao se uspešnom solo akcijom (17:24) i ukradenom loptom, prilikom udvajanja pod košem. Partizan je popravio odbranu, FMP nema rešenja i uglavnom plejmejkeri igraju "1 na 1". Na drugoj strani dva koša Gagića za 21:24. Crno-beli prave faul na trojci i Jeremić kažnjava sa tri ubačena penala - 21:27.Zagorac na obruču blokira mladog centra Stefana Đorđevića, pa promašuje trojku. Ofanzivni skok Lendejla i dva bacanja - 23:27.Đorđević ubacuje preko Zagorca, Nikolić polovičan sa penala. Veliki broj ofanzivnh skokova gostiju, pa važni poeni Paunovića. Upisao se i Stefan Janković - 26:31. Obe ekipe su već ispunile bonus sredinom druge deonice.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Trinkijeri: I Sveti Nikola želi da Pionir u sredu bude pun...

Izvor: MozzartSport.com, 16.Dec.2018, 00:36

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinikijeri rekao je da je srećan što je njegova ekipa uprkos lošoj igri stigla do pobede i istakao da sada sledi jedna od najvažnijih utakmica sezone protiv Turk Telekoma u Evrokupu. "Nisam očekivao ništa drugačije nego da bude ovakva utakmica. Nije bilo dobre...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.