UŽIVO: Partizan - Crvena zvezda 38:41 (II/4)

Izvor: Mondo, 10.Feb.2013, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Partizan - Crvena zvezda 38:41 (II/4)

U toku je 11. finale Kupa Radivoja Koraća u uzavrelom kragujevačkom "Jezeru": Partizan mt:s - Crvena zvezda Telekom!

Bitka za Kragujevac, za Šumadiju, za Srbiju, za Kup - kako god vam je drago - u toku je! U finalu 11. Kupa Radivoja Koraća sastaju se dva srpska najpopularnija i najtrofejnija kluba.

Rezultat na poluvremenu: Partizan mt:s i Crvena zvezda Telekom - 38:41, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 22:25.

UKRATKO (II/4): Gordon se vratio na parket "s jednom rukom". Uprkos bolovima igrao nekoliko minuta i podelio spektakularnu rampu Rakočeviću. Partizan bolje počeo drugu četvrtinu, poveo 37:35 uz dobru igru "2 na 2" Vestermana i Gagića, ali je Zvezda bolje dovršila posao pre odmora: trojka Subotića pa poeni Rakočevića za 37:41. Na parket uletalo sve i svašta sa obe strane, pa je bilo i razgovora između sudijske trojke i delegata. Samardžiski tri, Katić sve lične.

UKRATKO (I/4): Rakočević 11 poena, Lučič 8. Povredio se Gordon, stradalo mu je rame u duelu sa Subotićem. Dve mini-serije crveno-belih, od kojih je druga donela prednost od 22:16, ali i dva odgovora Partizana.

Himnu je izvela pevačica, pobednica emisije "Šljivik" na RTS, Danica Krstić i to je bila jako lepa slika jer je kompletna dvorana pevala "Bože pravde", ali je rivalitet oživeo iste sekunde po završetku intoniranja himne - svako je zapevao svoju pesmu!

Reporteri MONDA iz Kragujevca javljaju da je dvorana puna i da je ispred kapija nekoliko stotina ljudi koji i dalje pokušavaju da uđu. Za sada sve protiče bez incidenata velikih razmera, ali ne i bez incidenata.

Košarkaš Partizana Dragan Milosavljević odmah po izlasku na zagrevanje pogođen je upaljačem u lice. Srećom, nije povređen, već je ljutito podigao upaljač i bacio ga nazad ka tribini gde su Delije.

Dogodio se i konflikt u svečanoj loži, nedaleko od predsednika KSS Dragana Đilasa. S obzirom na to da se loža nalazi na tribini na kojoj su navijači Crvene zvezde, jedna od zvanica imala je bliski, doduše verbalni sukob sa navijačima sa druge strane ograde. Incident se dogodio nedaleko od Đilasa, u čijoj blizini sedi i otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Srđan.

Grobari su i ovog puta vređali suprugu prvog čoveka crveno-belih Nebojše Čovića, Vesnu, na šta su Delije odgovorile svojim uvredljivim pesmama na račun trenera Partizana Duška Vujoševića.

Navijači Crvene zvezde i Partizana biće razdvojeni na dve odvojene tribine, a navodno se u nedelju u toku dana pročula informacija da su crveno-beli uspeli da dođu do jednog kontigenta "neutralnih" ulaznica, pa se očekuje da ih bude više u dvorani.

Suprotno njima, na istoj tribini, petostrukog uzastopnog pobednika Kupa bodriće, standardno, dve frakcije navijača Partizana: "Alkatraz" i "Zabranjeni". Policija ih razdvaja. Podsetimo, ove sezone,već je bilo sukoba na košarkaškim utakmicama između dve zaraćene strane, kada su "Zabranjeni" morali da napuste dvoranu "Pionir" u meču crno-belih sa Cibonom.

Prvi derbi sezone u ABA ligi dobila je Crvena zvezda, a naredni će uslediti neposredno po završetku Kupa, u čijem finalu će Partizan igrati za šesti uzastopni, a 14. trofej u istoriji, dok će se Crvena zvezda boriti za šesti, prvi od sezone 2005/06.

Na putu do finala, Partizan je prilično lako izbacivao užičku Slobodu i beogradsku Mega Vizuru, dok je Crvena zvezda na papiru trebalo da ima teži posao, ali je bila prilično ubedljiva i deklasirala Vojvodinu i domaći Radnički.

Ovo je peto finale Kupa između "večitih":

SVA "VEČITA" FINALA:

1972/73: Crvena zvezda - Partizan 71:65

1993/94: Partizan - Crvena zvezda 104:102

2008/09: Partizan - Crvena zvezda 80:65

2011/12: Partizan - Crvena zvezda 64:51

Kragujevac će posle šest godina ponovo biti domaćin završnih borbi za nacionalni Kup. Te, 2007. godine, pehar su podigli košarkaši FMP Železnika, predvođeni aktuelnim trenerom Crvene zvezde, Vladom Vukoičićem, što je bio i poslednji domaći trofej koji NIJE osvojio Partizan. Crno-bele, kao i večeras, vodio je Duško Vujošević.

BROJ TROFEJA:

Kup Radivoja Koraća: Partizan 5, FMP Železnik 3, Crvena zvezda 2.

Računajući kompletnu istoriju Kupa (SFRJ, SRJ i Srbija): Partizan 13, Crvena zvezda 5, FMP Železnik 4, OKK Beograd 3, Radnički Beograd 1, IMT 1.

SASTAVI:

PARTIZAN MT:S:
Milutinov, Vesterman, Gordić, Lučić, Milosavljević, Bogdanović, Gagić, Musli, Čakarević, Đekić, Gordon, Bertans:

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Cvetković, Subotić, Rakočević, Mitrović, Lazić, Simonović, Savović, Katić, Samardžiski, Radivojević, Nelson, Skot.

U najavi finalnog turnira KRK, čitaoci MONDA glasali su u ANKETI i evo rezultata:

KO ĆE OSVOJITI KUP?

Crvena zvezda 55% glasova, Partizan 37%, Radnički 6%, neko od autsajdera 2%.

KO ĆE IMATI NAJVEĆU PODRŠKU U "JEZERU"?

Crvena zvezda 46%, Radnički 27%, Partizan 26%.

Ostanite uz MONDO, pratićemo finale zajedno.

(Ekipa MONDA, foto: MN press)
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan,   Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.