PROKOCKANA PREDNOST KOŠTALA PARTIZAN: Stara garda Reala nemilosrdna, crno-beli ispustili +18 i ostali bez F4

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 19:30

PROKOCKANA PREDNOST KOŠTALA PARTIZAN: Stara garda Reala nemilosrdna, crno-beli ispustili +18 i ostali bez F4

Trio Rodrigez, Fernandez i Ljulj izneli meč.

Košarkaši Partizana izgubili su od Reala u Madridu 94:98 u majstorici plej-ofa Evrolige.

Dvorana: Vizink centar.

Sudije: Sudije: Boris Rižik, Oleg Latišev, Mehdi Difala.

REAL: Viliams-Gos 10, Rendolf 2, Fernandez, Abalde, Hanga 7, Hezonja 13, Rodriges 19, Korneli, Kozer 3, Tavaers 12, Ljulj 8, Musa20, Ndiaje 4.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << PARTIZAN: Panter 28, Vukčević, Ledej 9, Koprivica, Smailagić 4, Papapetru 10, Egzum 16, Naneli 9, Lesor 13, Trifunović, Anđušić, Madar 5.

Crno-beli su posle dva trijumfa u Madridu prokockali dve prilike da u Beogradu obezbede vizu za završni turnir u Kaunasu, a istu su propustili i u španskoj prestonici, te će Kraljevski klub na F4.

Povratnik je bio Kevin Panter, koji je zaigrao nakon suspenzije zarađene u drugom meču. Real je bio bez Gabrijela Deka i Geršona Jabuselea, dok kod gostiju nije bilo povređenog Alekse Avramovića.

Susret je počeo tvrdom igrom na obe strane. Ni jedni ni drugi nisu bili preterano sigurni na šutu, dok je došla do izražaja taktika crno-belih, te je dva brza faula sakupio najbolji igrač Reala Edi Tavares.

Niko nije uspeo da se odlepi u prvoj deonici, a gosti su imali svega poen prednosti, međutim...Druga deonica potpuno je pripala Partizanu, raspucali su se izabranici Željka Obradovića, predvodio ih je Panter sa tri bitne trojke, ali sigurni su bili Naneli, Ledej...Dobra odbrana, plus siguran napad omogućili su +16 Partizanu na poluvremenu.

Treća deonica bila je izuzetno dinamična, krenuo je Real silovito, pa je Partizan uzvratio, a nakon trojke Pantera imao je gost najvećih +17. Ipak, korak po korak, Real je sustizao zaostatak, toliko da je u poslednjih deset minuta ušao sa svega sedam poena deficita.

U četvrtoj...Simultanka Serhija Rodrigeza, koji je blistao i maltene sam doneo izjednačenje (81:81) na šest minuta pre kraja. Usledile su majstorije "Stare garde" Reala, ovekovečene u Fernandezu, Ljulju i Rodrigezu. Potpuno su preuzeli kontrolu nad situacijom i odveli Madriđane na F4. Dramu je nagovestio Ledej kada je smanjio na minus tri u poslednjem minut, imao je Panter šut za izjednačenje, ali nije pogodio iz izuzetno teške pozicije.

Prenos meča uživo mogli ste pratiti na portalu SrbijaDanas.

.@ThiasLsf hammers it HOME 😤 #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/FmCIP59K8s

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) May 10, 2023

Šta treba znati pre utakmice?

Prvi susret rešio je Kevin Panter trojkom u poslednjoj sekundi, drugi meč je prekinut 100 sekundi pre kraja zbog masovne tuče igrača, treći je bio bez trojice košarkaša zbog kazni, dok je četvrti okršaj prošao u senci zbog tragedije koja je pogodila Srbiju, masakrom u Osnovoj školi Vladislav Ribnikar.

Što se igračkog kadra tiče, Real ne može da računa na kažnjenog Geršona Jabuselea, kao i na povređenog Gabrijela Deka, dok kod crno-belih neće biti samo Alekse Avramovića, zbog preloma šake.

U igru se vraća kapiten Partizana Kevin Panter, nakon dva meča suspenzije.

Sve staje u 40 minuta košarke, a Parni valjak ima šansu da se prvi put od 2010. godine plasira na F4 Evrolige, koji se ove godine igra u litvanskom Kaunasu.

Uoči meča:

20:40 Pojavili su se sastavi za meč:

20:20 Ne prestaje pesma Grobara u Madridu.

19:55 Neverovatni snimci stižu iz španske prestonice. Crno-beli će imati veliku podršku.

19:40 Pre početka samog susreta, Kraljevski klub imao je šta da poruči:

19:30 Šta o ovoj utakmici kaže predsednik crveno-belih?

19:25 Mnogi su dali svoj komentar o majstorici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.