Partizan nije blistao ali je odneo tri boda iz Surdulice

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 13:45

Partizan nije blistao ali je odneo tri boda iz Surdulice

Fudbaleri Partizana pobedili su Radnik u 22. kolu Superlige Srbije rezultatom 2:1.

Uz dosta muka su crno-beli ostvarili ovaj trijumf na jugu Srbije protiv poslednjeplasirane ekipe u domaćem šampionatu.

Strelci na meču na stadionu Radnika su bili Marković u 70. minutu, Baždar u 92. i Šovšić koji je pogodio za Radnik u 95. minutu meča sa bele tačke.

Crno-beli su posle ove pobede se učvtstili na prvom mestu i pobegli Crvenoj zvezdi na četiri boda razlike, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada imaju 56 bodova. Radnik ostao na poslednjem mestu sa svega jednom pobedom u ovoj sezoni Superlige

Dobro je počela utakmica na stadionu u Surdulici na terenu koji nije bio baš u idelnom stanju.

Partizan je na ovom meču krenuo sa Jung Džun Gohom, koji je od starta krenuo da muči svoje čuvare. Tako je uspeo da im umakne već prvom napadu, i tako pokaže o kakvom se fudbaleru radi.

Nije Partizan u tom napadu stvorio šansu, ali jeste u šestom minutu kada su dobro kombinovali u kaznenom prostoru Natho i Baždar, a onda je mladi igrač crno-belih šutirao, ali je bio izblokiran.

Pre toga je i Radnik imao svoju šansu kada je Tomašević zapretio, ali je njegov volej udarac otišao preko gola koji je branio Aleksandar Jovanović.

Ponovo je Goh dobar posao radi u kaznenom prostoru Radnika, gde je dobro primio loptu i odložio je ka Nathu koji je jako šutirao, ali je golman domaćih Ranđelović uspeo da je izbaci u korner.

Kako je vreme prolazilo tako su se fudbaleri Radnika spuštali u nisku zoni, gde su čekali grešku Partizana ne bi li tako ugrozili gol gostiju.

Dosta je Partizan imao problema sa tim što nema klasičnog napadača, gosti su kako je utakmica odmicala sve više koristili prostor iza odbrane crno-belih koja je stajala dosta visoko.

Tako je u 27. minutu iz slobodnog udarca svoj šut oprobao Jović, ali je lopta otišla preko gola.

Drugi deo prvog poluvremena je pripao domaćima koji su imali svoje šanse. Prvo je Tomašević probao iz slobodnjaka, a onda i Jovanović, dok su domaći najbolju šansu propustili u 44. minutu kada Šovšić posle centaršuta Tomaševića šutirao, ali je Jovanović dobro intervenisao i tako sačuvao mrežu gola Partizana netaknutu.

Partizan je energetski dosta bolje reagovao na startu drugog poluvremena. Prvu šansu posle samo četiri minuta igre preko Svetozara Markovića čiji je udarac glavom sa gol linije izbacio Gašić.

Potom se u šansi našao Samed Baždar, ali gola nije bilo za Partizan.

Veliko uzbuđenje smo imali na isteku sat vremena igre kada je sudija Milanović pokazao na belu tačku posle kontakta Markovića sa jednim igračem Radnika.

Ubrzo potom je bio pozvan od VAR sobe gde se nalazio Srđan Jovanović i posle gledanja snimka, poništio penal.

Nije to poremetilo Radnik, pa je nekoliko trenutka kasnije imao šansu preko Duronjića.

Presudni momenat na utakmici se dogodio u 70. minutu kada je Svetozar Marković posle kornera sa desne strane pogodio mrežu gola Radnika iz preslikane akcije kao sa starta drugog poluvremena.

Posle gola Radnik je i dalje stvarao šanse, ali je pretio i Partizan i to uglavnom preko Baždara koji nikako nije mogao na ovom meču da dođe do gola.

Zaslužio je Baždar da postigne pogodak posle niza propuštenih šansi. Mladi fudbaler Partizana je posle velike greške odbrane Radnika izašao sam ispred gola Radnika, prevario je golmana domaćih i loptu poslao u mrežu gola domaćih za prvi gol u ovoj sezoni.

Tim golom je bukvalno bilo sve rešeno, ali je Radnik preko bele tačke došao do počasnog gola. U 95. minutu je bio precizan Šovšić, i dao nadu svom timu da možda može doći do boda, ali vremena nije bilo i Partizan je uspeo da odnese tri boda sa ovog meča.

Crno-beli će u sledećem kolu igrati protiv Železničara na svom terenu, dok Radnik će gostovati Radničkog iz Niša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fudbaleri Partizana imali vatreni doček u Surdulici VIDEO

Izvor: B92, 24.Feb.2024

Fudbaleri Partizana igraju važan protiv Radnika iz Surdulice u sklopu 22. Superlige Srbije...Crno-beli pred ovaj meč imaju bod više u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu...Da će Partizan imati veliku podršku na utakmici protiv Radnika moglo se videti noć pre ove utakmice, gde su navijači crno-belih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.