Partizan sam sebe izbacio iz Lige šampiona

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 15:38

Partizan sam sebe izbacio iz Lige šampiona

Omladinci Partizana poraženi su od Brage rezultatom 2:0 (0:0) i tako su završili svoje učešće u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona za mlade.

Crno-beli su prošli dug put do proleća u elitnom takmičenju, jesenas su posle dvomeča izbacili Krajovu, odnosno Šerif.ali su poklekli u šesnaestini finala, koja se igrala na jedan meč.

Braga jeste bila blagi favorit, ali ostaje utisak da je Partizan sam sebe eliminisao sopstvenim greškama koje su, ruku na srce, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i očekivane za omladinski fudbal.

Imali su prednost domaćeg terena, ali gotovo prazan stadion u Humskoj nije mnogo pomogao Partizanovoj deci.

Srpski tim je u prvom poluvremenu bio u podređenom položaju, a Braga imala dve dobre prilike koje nije iskoristila.

U nastavku je domaća ekipa zaigrala ofanzivnije i već u 49. minutu imala najbolju šansu. Tada je posle dobre akcije po levoj strani i centaršuta, Jovanović imao veliku priliku na petercu, ali se nije dobro pripremio za udarac, a samim tim i loše zahvatio loptu.

Zatim smo prisustvovali dramatičnoj situaciji u kojoj je Vaskonselos pao na travu, a igrači su mu potrčali u pomoć kako bi mu izvukli jezik da bi sprečili gušenje. Srećom, fudbaler Brage se brzo pridigao i sve je proteklo u najboljem redu.

A onda, trenutak odluke u 64. minutu. Žose Rodrigeš je šutirao, golman Radulaški loše odbio loptu, a onda još gore Ćelić intervenisao. Tačnije, nije intervenisao, već je primio loptu na svom petercu, a Fernandeš je to iskoristio i ubacio loptu u mrežu.

Partizan nije imao odgovor na taj primljeni pogodak. Pokušali su domaći, ali bez uspeha, a u nadoknadi su čak primili i drugi pogodak.

Fantastičnu kontru u dva poteza izveli su Portugalci. Duarte je potpuno sam izašao ispred Radulaškog, te je rutinski zatresao njegovu mrežu.

Tok meča mogli ste da pratite UŽIVO u LIVEBLOGU B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.