PARTIZAN JE ŠAMPION ABA LIGE! Crno-beli savladali Zvezdu i pokorili Jadran

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2023, 18:33

PARTIZAN JE ŠAMPION ABA LIGE! Crno-beli savladali Zvezdu i pokorili Jadran

Ponovo rekorderi.

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu 96:85 u majstorici finala ABA lige, te tako stigli do svoje sedme titule u regionalnom takmičenju.

Beogradska arena. Sudije: Saša Pukl, Damir Javor, Tomislav Hordov.

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Egzum, Naneli, LEsor, Trifunović, Anđušić, Madar. 

Crvena zvezda: Holand, Vildoza, Lazarević, Kampaco, Mitrović, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Lazić, Dobrić, Martin, Nedović, Marković, Petrušev, Bentil. 

Iako su crno-beli imali 20 poena prednosti na poluvremenu, uspeli su da u samom finišu sve prokockaju i ovo finale učine uzbudljivim i neizvesnim.

Trojkom Pantera počeo je meč, a to kao da je bio usud čitavog prvog poluvremena. Šuterski raspoložen Partizan od samog starta susreta mučio je Zvezdu i veoma brzo doveo domaćina u dvocifrenu prednost. Odbrana Zvezde nije imala rešenje za kanonade crno-belih, koji su na prvu pauzu otišli sa 30:18.

Raspoložen u Zvezdi za proigravanje bio je Fakundo Kampaco, a najbolji pojedinac poenterski ipak je bio Dobrić. Sa druge strane više raspoloženih igrača imao je domaćin, istakli su se Panter i Zek Ledej. Impresivna igra Partizana u prvih 20 minuta i prednost od čak "+20" na poluvremenu (54:34).

Nešto bolji početak drugog poluvremena za Zvezdu, domaćina je stao šut, dok je crveno-bele poveo sjajni Bentil, koji je pogađao i iz reketa, ali i van linije 6,75. Partizan je potpuno podbacio, Zvezda je bila u strahovitom naletu i uspela da smanji na jednocifrenu razliku.

Kampaco je uz zvuk sirene pogodio trojku za minus sedam pred početak poslednje deonice (75:68). Krenula je Zvezda još silovitije, smanjila na minus četiri u jednom momentu u poslednjoj deonici, ali je onda kapiten Partizana Kevin Panter uzeo stvar u svoje ruke i nije dozvolio preokret. On je sa 32 poena bio najefikasniji.

Prenos uživo mogli ste pratiti na našem sajtu.

It's time for the final battle in the 2023 AdmiralBet #ABALiga Finals.@PartizanBC | @kkcrvenazvezda

From which player do you expect to shine in Game 5? 🤔 #ABAPlayoffs pic.twitter.com/49B4bcLLfw

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) June 22, 2023

Večiti rivali su po šest puta do sada osvajali titulu regionalnog prvaka, te je evidentno da će se bolji iz večerašnjeg duela osamiti na tronu večne liste svojim sedmim naslovom.

19:40 Ispred Arene Grobari su imali jedan morbidan performans.

19:30 Važno upozorenje stiglo je Grobarima sa razlasa. Mogući epilog je...

19:20 Ponovo nemile scene pre početka derbija.

19:10 Igrač Crvene zvezde, Luka Vildoza iznenadio je sve na zagrevanju.

19:00 Iz Partizana su se oglasili pre početka derbija.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Katrina Maria, navijačica Mančester junajteda
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.