FMP IMAO TROJKU ZA PRODUŽETAK: Sjajni Panter odveo Partizan u finale Kupa Koraća

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2022, 21:23

FMP IMAO TROJKU ZA PRODUŽETAK: Sjajni Panter odveo Partizan u finale Kupa Koraća

Crno-beli za trofej igraju protiv branioca titule Crvene zvezde.

Košarkaši Partizana igraće protiv branioca trofej u Kupu Radivoja Koraća Crvene zvezde pošto su savladali FMP sa 92:89 (21:24, 31:19, 21:17, 19:29) u niškoj dvorani ''Čair'' u meču koji je iznenada postao dramatičan u završnici, a PAnter isu imali i šut za produžetak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji nisu pogodili. Biće to posle godinu dana pauze, ponovo duel večitih rivala za trofej kao što je bio slučaj četiri godine u nizu od 2017. do 2020.

Tokom prve četvrtine timovi su se konstantno smenjivali u vođstvu, a već posle nepuna tri minuta Partizan je doživeo hendikep pošto je Alen Smailagić morao zbog povrede da prerano završi meč. U završnici četvrtine je FMP ipak uspeo da dođe do prednosti i na malo odmoru je vodio 24:21. Ipak, sve je Partizan nadoknadio u drugoj deonici predvođen sjajnim Kevinom Panterom koji je bio najzaslužniji za to što je Partizan serijom 7-0 vratio Partizanu prednost 35:32. Ipak, nije se predavao FMP, ali su crno-beli u završnici četvrtine uspeli da obezbede devet poena prednostik na poluvremenu 52:43.

Sutra se borimo za 🏆#KupKorac #KKPartizan pic.twitter.com/K8g9h3JfV0

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) February 19, 2022

Činilo se da će Partizan u nastavku prelomiti meč u svoju korist, ali nije bilo tako. Crno-beli su u nekoiko navrata odlazili na dvocifrenu prednost, ali je tim Nenada Stefanovića svaki put spuštao razliku. Ipak, Partizan je u jednom trenutku stigao i do vođstva 67:51, da bi Panteri do kraja četvrtine uspeli samo da smanje na 73:60. FMP je sa pet poena u nizu Brajsa Džonsa uspeo da priđe na 73:68, a crno-beli su dugo bili bez poena. To FMP nije uspeo da iskoristi potrošivši tri napada, pa je PArtizan trojkom Mura opet stigao do dvocifrene prednosti 77:67. Nije to međutim bio kraj. Ponovo je FMP prepolovio zaostatak, da bi Panter sa dve uzastopne trojke doneo dva minuta pre kraja crno-belima vođstvo 88:77. Činilo se da je tada kraj, ali su trojke Tasića, Vujićića i Džonsa posle faula u napadu Ledeja dovele FMP na 91:89 11 sekundi pre kraja. Panteri su brzo faulirali Avramovića koji je pogodio samo jedno bacanje, da bi Nerandžić promašio šut za produžetak, pa su crno-beli na kraju zasluženo otišli u finale.

PARTIZAN - FMP 92:89 (21:24, 31:19, 21:17, 19:29)

DVORANA: Čair.

SUDIJE: Obrknežević, Juras, Prpa.

GLEDALACA: 3.500.

PARTIZAN: Vukčević, Avramović 3, Koprivica 11, Smailagić, Trifunović 7, Panter 29, Kuruc 2, Ledej 14, Zagorac, Dangubić 6, Mur 17, Lesor 3.

FMP: Džons 29, Šaranović 6, Tasić 17, Izundu 6, Nerandžić 13, Gušić, Pavićević 5, Vujičić 5, Simović, Stepanović 6, Manojlović 2, Lakić.

Košarkaši Partizana i FMP-a od 21 čas igraju u dvorani ''Čair'' drugi polufinalni meč Kupa Radivoja Koraća, a pobednik tog duela sastaće se u finalu protiv branioca trofeja Crvene zvezde.

Crno-beli su do finala stigli posle ubedljive pobede protiv Borca iz Zemuna, dok su Panteri bili bolji takođe od Borca, ali onog iz Čačka.

Ova dva tima su pre samo nedelju dana u okviru regionalnog takmičenja odigrali zanimljiv meč koji je Partizan rešio u svoju korist u uzbudljivoj završnici, a ovo će im biti treća utakmica u sezoni i do sada je Partizan imao više uspeha od FMP-a.

ČEVRTA ČETVRTINA

TREĆA ČETVRTINA

DRUGA ČETVRTINA

PRVA ČETVRTINA
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Panter: Volim ga do smrti, ali na terenu sam spreman na sve

Izvor: B92, 20.Feb.2022, 10:46

Košarkaši Partizana imali su dobijen meč protiv FMP-a, ali su u samoj završnici uspeli da iskomplikuju život i zakuvaju drugo polufinale Kupa Koraća...Kada se lomio meč, istupio je Kevin Panter sa nekoliko sjajnih poteza..."To su šutevi na kojima radim. Malo smo popustili na kraju, ali smo uspeli...

Nastavak na B92...

Partizan definitivno oslabljen u finalu FOTO

Izvor: B92, 20.Feb.2022

U finalu Kupa Radivoja Koraća Partizan će biti oslabljen u odnosu na najvećeg rivala i branioca trofeja Crvenu zvezdu...Važan igrač pod obručima Alen Smailagić povredio se u duelu sa Brajsom Džounsom u uvodnim minutima polufinala protiv FMP-a i odmah je otišao u svlačionicu...Dan kasnije nije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.